שתף קטע נבחר

נתניהו יבקש ממובארק: לחץ על אבו מאזן לדבר

הבוקר ימריא ראש הממשלה ליום של פגישות בקהיר. על הפרק: אופטימיות זהירה לקראת אפשרות של חידוש המשא ומתן עם הפלסטינים. גם סוגיית שליט תעלה

בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו מגלים אופטימיות זהירה לקראת אפשרות של חידוש המשא ומתן עם הפלסטינים בתחילת 2010. אחת ההערכות, לקראת הנסיעה של נתניהו הבוקר (יום ג') לקהיר לפגישה עם הנשיא מובארק, מדברת על תחילת המשא ומתן כבר בשבועות הקרובים. עם זאת, מהצד השני לא נשמעים קולות פומביים התומכים באופטימיות זו. בהקשר זה ראוי לציין את הזעם הפלסטיני על תוכניות הבנייה במזרח ירושלים.

 

ראש הממשלה צפוי להמריא ב-10:00 יחד עם פמלייתו. בין המשתתפים בפגישה המורחבת

עם הנשיא מובארק ואנשיו יהיו השליח המיוחד לעניין הפלסטיני עו"ד יצחק מולכו, ראש המועצה לביטחון לאומי עוזי ארד, המזכיר הצבאי האלוף מאיר כליפי, שר התמ"ת בנימין בן אליעזר ושגריר ישראל בקהיר שלום כהן.

 

השר בן אליעזר יצטרף אל הפגישה עם הנשיא לאחר ששימש כגורם מרכזי בהכנת הנסיעה, בעמדו בקשר רציף עם ארמון הנשיאות, עם הנשיא מובארק ועם השר לענייני מודיעין עומאר סולימאן.

 

הפגישה נערכת ביוזמתו של ראש הממשלה, שצפוי לבקש ממארחו להפעיל את השפעתו על יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן כדי לחדש את הדיאלוג בהקדם. למעשה, מדובר ברגע לפני השיא ובו צפוי להיות מוכרז בקרוב חידוש הדיאלוג עם הפלסטינים, על פי תיאום מוקדם במעורבות אינטנסיבית של אמריקנים ובראשם השליח למזרח התיכון, הסנאטור ג'ורג' מיטשל.

 

אבו מאזן מוכן לדבר?

המהלך המתואם בין כל הצדדים החל בהצהרה הישראלית בעקבות החלטת הקבינט מ-25 בנובמבר על הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון לעשרה חודשים. מהלך זה צפוי להסתיים כאמור, אם הכול יפעל כמתוכנן, בהצהרת אבו מאזן על נכונות לשוב למשא ומתן מול ישראל.

 

מיד לאחר חופשת חג המולד צפוי להגיע שוב למזרח התיכון השליח מיטשל. בלשכת ראש הממשלה טוענים שעד כה לא ניתנו ערבויות אמריקניות לישראלים ולפלסטינים לקראת פתיחת המשא ומתן, אם כי רעיונות אלה הועלו במהלך המגעים שנערכו בוושינגטון, בירושלים וברמאללה.

 

כמו כן אומרים בירושלים הלילה שההערכה היא כי אבו מאזן יודיע בקרוב

על נכונותו, הן בשל הלחץ האמריקני ועמדת הקהילה הבינלאומית והן מכיוון שאין הוא רוצה להצטייר כסרבן לתהליך השלום.

 

על פי ההערכה בירושלים, ברור לאבו מאזן שעליו להמשיך בדיאלוג מול ישראל כדי לבסס את מעמד הפתח כמנהיג העם הפלסטיני לקראת בחירות אפשריות ברשות במהלך 2010.

 

הפגישה עם הנשיא מובארק תתחלק כנהוג לשני חלקים. בחלק הראשון צפויים להשתתף אנשי הפמליה משני הצדדים ואחר כך ייוועדו המנהיגים לשיחה בארבע עיניים. במהלך שיחות אלה יעלה מן הסתם גם נושא קידום עסקת שחרור החייל החטוף גלעד שליט, הממתינה לשובו של המתווך הגרמני לאחר חופשת החג. נושא נוסף שעל הפרק בין היתר הוא חיזוק הציר המתון במזרח התיכון אל מול האיום האיראני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מובארק ונתניהו בפגישה קודמת
צילום: AFP
מומלצים