שתף קטע נבחר

ראש מועצת גלבוע שוחרר: מאמין בחפות העובדים

החקירה החלה, אומרים במועצה, בעקבות דו"ח מבקר המדינה שמצא חשד לאי סדרים בהסעות. בין היתר הוא מצא קשר בין עובדת בכירה לבעל חברות וגם קשר בין חבר בוועדת המכרזים לזוכים במכרז. מה השתנה מאז?

לאחר כמה שעות של חקירה, שוחררו הערב (יום ד') לביתם ראש המועצה האזורית הגלבוע דני עטר - החשוד במרמה והפרת אמונים, ושלושה בכירים נוספים במועצה. על-פי הערכות, הארבעה נחקרו בעקבות דו"ח מבקר המדינה מפברואר 2008, שהצביע על חשד לאי סדרים במערך ההיסעים של המועצה. החקירה החלה לאחר שהמבקר העביר את ממצאיו ליועץ המשפטי לממשלה - שהורה ליאח"ה לפתוח בחקירה.

 

עטר אמר בצאתו מהחקירה: "עניתי בהרחבה לכל השאלות שנשאלתי, תוך שיתוף פעולה מלא. המשטרה נהגה בהגינות. כמי שמכיר היטב את חומר החקירה, אני מאמין בחפותם המלאה של כל עובדי המועצה ולא מטיל ספק בעבודת המשטרה". הוא הוסיף כי המועצה תמשיך לתפקד כרגיל "ולספק את מלוא השירותים לתושבים".

 

על-פי דו"ח המבקר, מאז 1996 ועד יולי 2007 המועצה התקשרה עם חברות שבבעלות עמנואל חייט או שקשורות אליו. חייט הוא בעלה של מזכירת המועצה וראש מינהל החינוך, אילנה חייט - שנחקרה בפרשה. עוד מצא המבקר כי אילנה חייט אישרה בספטמבר 2006 תשלום חשבונית על סך כ-160 אלף שקלים לחברה הקשורה לבעלה. בדו"ח נכתב כי ריכוז קווי ההסעות לא היה ברור, לא היה חתום על-ידי רכז וסדרן הסעות וגם המסלולים שצויינו בו לא היו ברורים.


חוקרי המשטרה לוקחים מסמכים מבניין המועצה (צילום: חגי אהרון)

 

בנוסף, בספטמבר 2004 ובחודש שלאחר מכן היא אישרה חשבוניות שונות לחברה זו. ביולי-אוגוסט 2005 היא אישרה חשבונית נוספת לחברה אחרת בגין הסעות לחינוך בסך כ-37 אלף שקלים ובספטמבר אותה שנה אישרה חשבונית נוספת בסך כ-235 אלף שקלים. חייט מסרה בתשובתה למבקר המדינה לפני כשנתיים, כי היא חתמה על החשבוניות לאחר שהן נבדקו ואושרו על-ידי מי שהוסמך לכל במועצה. היא טענה כי אם רק היא אישרה חשבון כלשהו, בוודאי לא היה זה חשבון של בעלה.

 

משרד המבקר העיר לחייט, כי היה עליה להימנע מלעסוק מטעם המועצה בחברות שיש לה ולבעלה זיקה כלכלית אליהן, ועל אחת כמה וכמה עליה להימנע ממוערבות בתשלומים לחברות אלה. עטר עצמו כתב למבקר כי בעקבות הביקורת "גברת חייט הונחתה שלא לעסוק בנושא ההסעות על כל החלקים, ואף לא בעקיפין". מבקר המדינה העיר גם לעטר, כי היה עליו לפעול להפסקת ניגוד העניינים ולהנחות את ראש מינהל החינוך להפסיק לעסוק בכל תפקיד שיש לו נגיעה להסעות תלמידים.

 

בנוסף, כתב מבקר המדינה בדו"ח מלפני כשנתיים על דוד ביטון, שמונה באוקטובר 2002 לסדרן הסעות במועצה. בינואר 2004 הוא נבחר כחבר מועצה ולחבר בוועדת המכרזים. בביקורת נמצא כי אחד הקבלנים שזכה במכרז שפרסמה המועצה ביולי 2005 וקשור בחוזה הסעות עם המועצה הוא אחי אמו ו-75% מהמניות בחברה רשומות על שם דודתו. עוד נמצא כי במרכז היה ביטון חבר בוועדת המכרזים. ביטון טען כי הוא אחד מ-38 חברים בוועדה, אך בדיקת המבקר מצאה כי בוועדה יש רק 8 חברים.

 

משרד מבקר המדינה כתב בסיכום הפרק העוסק במועצה האזורית

 גלבוע, כי הוא רואה בחומרה יתרה את העובדה ששני בעלי התפקידים העיקריים שטיפלו בנושא ההסעות במועצה היו במשך זמן רב במצב של ניגוד עניינים. "התנהלות זו פוגעת בניהולה הכספי התקין של המועצה וגורמת לבזבוז כספי ציבור", נכתב בדו"ח. 

 

גורמים במועצה אמרו ל-ynet כי גם היום ממשיכים במועצה באותו הסדר עם האישים והחברות המוזכרים בדו"ח המבקר. "כשהם ראו שאף אחד לא עושה להם שום דבר, גם בעקבות דו"ח המבקרת של המועצה, וגם בעקבות דוח מבקר המדינה, הם המשיכו בשלהם ללא הפרעה", אמר אותו גורם. טרם התקבלה תגובה מהמועצה לטענה זו.

 

בהכנת הידיעה השתתף אביעד גליקמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עטר. נחקר כמה שעות
צילום: חגי אהרון
חוקרי המשטרה בבניין המועצה
צילום: חגי אהרון
מומלצים