שתף קטע נבחר

נוקיה E72: טלפון עסקי וחכם

הטלפון העסקי של נוקיה, ויורשו של ה-E71, אחד הסלולריים המצליחים ביותר בישראל, מעורר ציפיות גבוהות. האם הוא עונה עליהן? בדקנו

מכשיר הנוקיה E71 הגיע לישראל לפני למעלה משנה, ועשה הרבה מאוד רעש. מדובר על מכשיר עסקי, שיותר מ-100 אלף יחידות ממנו נמכרו, וחשוב לציין שמעטים המכשירים בישראל שחצו את הרף הזה.

 

ה-E72 הוא ממשיך דרכו של ה-E71. הוא נראה כמעט זהה, ולפי הבטחותיה של היצרנית הוא חוזק בדיוק במקומות שבהם ה-E71 כשל, כמו במצלמה, למשל. נוקיה הבינה שעם

הצלחה אי אפשר להתווכח, והחליטה שהיא רוצה לנסות לשחזר אותה.

 

עיצוב ונוחות

בתחום העיצוב, פרט לכפתורי השליטה העליונים, ההבדלים בין המכשירים כמעט אינם מורגשים. לכפתורי השליטה נוסף משטח מגע אופטי, שמאפשר ניווט קל ונוח יותר בין תפריטי המכשיר. המכשיר יחסית דק (10 מ"מ), ובמשקל סביר לסמארטפון (128 גרם).

 

מבחינה ארגונומית מאוד נוח להחזיק את המכשיר ביד. הוא לא גדול מדי לאחיזה, בשונה ממכשירים אחרים עם מקלדת QWERTY מלאה. המקלדת של המכשיר מצויינת לאצבעות בגודל בינוני ומטה, ותוך מספר דקות ניתן להתחיל להתכתב במיילים ובמסרונים.

 

ביצועים ואיכות קול

המפרט הטכני של המכשיר שופר פלאים. המעבד של המכשיר קפץ ל-600 מגה הרץ והזיכרון הוכפל ל-250 מגה, דבר שהופך את המכשיר למהיר יותר מקודמו (למרות שגם לא היה איטי במיוחד).

 

איכות השמע בשיחות קוליות טובה, לשני הכיוונים. לעומת זאת, רמקול המכשיר הוא באיכות בינונית. בשמיעת מוזיקה ניכר עיוות בצליל והאיכות הכללית לא הייתה מעולה. מצד שני, נוקיה ממשיכה ומצרפת לחבילת המכשיר אוזניות סטריאופוניות מצויינות עם מקשי שליטה, כך שאין צורך אפילו לפזול לתחליפים.

 

מולטימדיה

המצלמה בדור הקודם של המכשיר הייתה נחותה, דבר שהפך להיות עקב האכילס של המכשיר. מי שרצה לצלם תמונות, גילו במרבית המקרים טשטוש רב וחוסר פוקוס.

במצלמה החדשה הדבר שופר פלאים.

 

מצלמת ה-E72 טובה יותר, והפוקוס האוטומטי במצלמה פשוט יותר. התמונות שצולמו במצלמה היו טובות, ברורות וצולמו במהירות יחסית להשהייה שקיימת במצלמות סלולריות. חבל שבנוקיה לא יכלו לצייד את המכשיר גם בצילום וידאו של 30 פריימים לשניה, והסתפקו רק ב-15 פריימים בצילום VGA. לעומת זאת, בהצגת תכני וידאו המכשיר מפיק איכות נאה מאוד.

 

נגן ה-E72 טוב מאוד, ועושה את עבודתו נאמנה. ממשק הנגן ידידותי, והוא תומך במרבית הפורמטים המוכרים לנו. כמו כן ניתן למצוא רדיו FM.

 

קישוריות וזמן סוללה

הטלפון מגיע עם תמיכה ב-Wi-Fi, דבר שנוח מאוד לשימוש ומקל על הגלישה, וכן תומך בתקן Bluetooth 2.0. בבדיקה עם אוזניית Bluetooth המיועדת לשיחות הוא פעל מצוין. כמו כן יש למכשיר מקלט GPS שמאפשר לנווט עם תוכנת הניווט המוטענת מראש של המפעילה הסלולרית. אנחנו בדקנו אותו עם הנוויגייטור סלקום, ולא היו לנו תלונות.

 

זמן הסוללה של המכשיר הצליח להשאיר את חותמו עלינו. גם בשימוש מסיבי, הטלפון שרד יומיים רצופים ללא צורך בטעינה. הלוואי שיצרניות סמארטפונים נוספות יבינו עד כמה חשוב זמן הסוללה בטלפונים כאלה.

 

דפדפן, גלישה וסנכרון נתונים

הדפדפן של חברת נוקיה לאינטרנט פועל בצורה טובה מאוד, הדפים מוצגים בצורה קריאה והוא מתמודד היטב גם עם דפי אינטרנט שקשים לצפייה בנייד. יתרון נוסף של הדפדפן של חברת נוקיה הוא תמיכה בפלאש, דבר שכל כך חסר במכשיר כמו ה-iPhone.

 

כשקיבלנו את המכשיר עוד סנכרנו אותו עם ה-PC Suite הישנה והמוכרת. אך לאחר כשבוע וחצי, שידרגה נוקיה את התוכנה והפכה אותה ל-OVI Suite. השדרוג, הפך את הסנכרון וגיבוי הנתונים על גבי רשת האינטרנט לנוחה יותר וטובה יותר. 

 

קבלת מיילים בדחיפה פועלת מצויינת והיא עובדת דרך ה-Mail for exchange המוכר לנו ממכשירים אחרים.

 

סיכום

הנוקיה E71 היה הטלפון החכם הטוב ביותר בישראל בשנת 2009. אפשר לומר שה-E72 הוא יורש ראוי, וממשיך

את דרכו של קודמו בצורה הטובה ביותר. מדובר בסלולרי מצויין שכמעט חף מפגמים.

 

המחיר הוא 59 שקלים לחודש ב-36 תשלומים ברשת סלקום (2,124 שקלים בך הכל). מחיר שעשוי להיות נוח ונגיש גם לקהל נוסף פרט לאנשי עסקים.

 

למי שיש כבר נוקיה E71, אין סיבה לרוץ ולהחליף את המכשיר, אך כל מי שרוצה סלולרי איכותי עם מקלדת QWERTY אמיתית ונוחה, ה-E72 הוא בדיוק בשבילכם.

 

Nokia E72

ציון:


 

יתרונות: מצלמה, מקלדת, חיי סוללה ארוכים, מחיר

חסרונות: רמקול באיכות בינונית, לא מתאים לבעלי אצבעות גדולות, מצלמת וידאו לוקה בחסר.

השורה התחתונה: המכשיר העסקי טוב ומשתלם.

 

מחיר: 2,124 שקלים ברשת סלקום (59 ש"ח לחודש, בפריסה ל-36 חודשים)

 

מפרט טכני

גודל מסך: 2.36 אינץ'

רזולוציית מסך: 240X320 פיקסלים, 16 מליון צבעים, TFT

קישוריות: BT סטריאופוני, Wi-fi ,micro USB

תמיכה בקבצים: ppt, doc, xls, pdf

יכולות גלישה: HSUPA מהירות של 10.2Mbps בהורדה, ועד 2Mbps בשליחה (אך מוגבל למהירות הרשת)

אורך: 114 מ"מ

רוחב: 58 מ"מ

עובי: 10 מ"מ

משקל: 128 גרם

זמן דיבור: עד 360 דקות

זמן המתנה: עד 480 שעות

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הסלולר ב-ynet

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים