שתף קטע נבחר

השרים רבו על הפלשמורה, בחוץ הפגינו מאות

בזמן שש"ס וישראל ביתנו התקוטטו אם להעלות לדיון בממשלה את נושא העלאת בני הפלשמורה, בחוץ הפגינו מאות מבני העדה האתיופית וקראו "די לאפליה". צהי מלאטו, חיילת בת 18, הביעה תקווה שהמדינה תתרום גם לה ותעלה את משפחתה ארצה

בזמן ששתי השותפות הבכירות בקואליציה התעמתו סביב שולחן הממשלה, בחוץ הפגינו בקריאה לאשר את העלייה. כ-500 בני העדה האתיופית הפגינו היום (א') מול בניין הממשלה בקריאה לאשר את העלאתם ארצה של 8,700 בני הפלשמורה, הממתינים באתיופיה. המפגינים קראו "אבא, אמא, העלו אותם עכשיו" ו-"די לאפליה". הם גם נשאו שלטים "הפסקת עלייה - פשע נגד הציונות" ו-"את אחי אני מבקש".

 

צהי מלאטו, חיילת בת 18, עלתה יחד עם הוריה ושתי אחיותיה לפני 5 שנים, סיפרה ל-ynet סיפרה בבכי כשבידיה תמונת המשפחה: "אני חיילת גאה ואוהבת את המדינה, אני מקווה שהמדינה תתרום לי גם ותביא את שלושת האחים שלא ראיתי כבר שנים, וכל המשפחה שלי תוכל לחיות באושר בישראל".

 

לצדה הפגינה גם ניברק אמסגן שלא ראתה את הוריה ואת אחיה כבר עשר שנים. "אבא שלי מבוגר, הוא בוכה בכל פעם שאני מתקשרת אליו ואנחנו מתגעגעים. אני מבקשת מראש הממשלה שייתן לאבא שלי לבוא".

  

יו"ר ש"ס, שר הפנים אלי ישי, אמר בהפגנה כי הוא נחוש להוביל את המאבק ולסיים את הדיונים עם המשרדים הרלוונטים.

לדבריו, "נצטרך לשכנע את משרד האוצר שהתנגד גם בעבר". לדבריו, "הטיפול הוא טיפול מתמשך, אני נחוש להוביל את המאבק. זו סוגיה מורכבת, וזה דורש דיונים מקדימים".

 

חבר הכנסת שלמה מולה (קדימה), שהגיע להפגנה אמר כי "זה לא היה קורה לעולים מארצות אחרות, לא נשקוט עד שאחרון היהודים יגיע לישראל". מארגני ההפגנה הבטיחו כי המאבק יימשך ואף ייצא מחוץ לגבולות ישראל עד שראש הממשלה יחליט להביא את כל העולים.


הפגנת בני העדה האתיופית מול בניין הממשלה (צילום: גיל יוחנן)

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, ציין אין כל בעיה תקציבית בנושא. "נדמה לי שישראל עשתה מאמצים לא רגילים להביא עולים מאתיופיה. איני חושב שהמחלוקת בעניין נוגעת לצבע עורם של בני הפלשמורה, המחלוקת היא לגבי אלה שיש אי בהירות לגבי יהדותם".

 

ישראל ביתנו וש"ס התקוטטו בממשלה

סביב שולחן הממשלה התקוטטו שתי השותפות הבכירות בקולאיציה, ישראל ביתנו וש"ס, סביב השאלה במה לדון קודם: בהעלאת בני הפלשמורה, כפי שדרשה ש"ס, או בביטול הויזות לאוקראינה, כפי שדרשה מפלגת ישראל ביתנו. 

 

השר ישי אמר כי חייבים להעלות את בני הפלשמורה. "אסור להשאיר אותם שם. אני שומע טענות שאם צבע עורם של בני הפלשמורה היה שונה, הרי שהמצב היה אחר". 

  

לעומתו, שר התיירות סטס מיסז'ניקוב מישראל ביתנו הביע חשש כי מדובר בניצול זכות השיבה לישראל על ידי מי שאינם זכאים לכך. "איך שהמחנה באדיס-אבבה מתרוקן, הוא כבר מתמלא מחדש. צריך לבחון זאת לעומק". השר מיסז'ניקוב דיבר על הצורך בביטול הויזות לאוקראינה, כפי שנעשה עם הויזות מרוסיה. "הנושא כבר מתעכב מספר שבועות שלא לצורך, ומחר נבקש לקיים דיון ארוך כדי להעלות את הנושא הזה בישיבת הממשלה הבאה".

 

בש"ס הפעילו לחץ כבד על מזכיר הממשלה צבי האוזר, לאחר שבשבוע שעבר התנגד אלי ישי לביטול הויזות, מאחר שלטענתו הזנות באה משם.

במפלגת ש"ס הכחישו טענות כי יש קשר בין לעניין העלאת בני הפלשמורה, אולם גורמים בכירים בממשלה הבהירו ל-ynet שכל מפלגה לוחצת בסוגיה שלה ומטרפדת את הנושא שמבקשת להעלות המפלגה העמיתה.

 

לפני יותר משנה החליטה ממשלת ישראל להעלות עד לחודש ספטמבר 2009 האחרון 3,000 מבני הפלשמורה. מאז, עברו כבר מספר חודשים, ובשנה האחרונה לא הגיע לארץ אף לא עולה אחד. בעוד שהסחבת בישראל נמשכת, ממתינים המועמדים לעלייה במחנות מעבר בתנאים קשים ומצפים בכיליון עיניים לכך שמישהו בישראל ייזכר בקיומם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילת גאה. מלאטו
צילום: גיל יוחנן
להעלות את הפלשמורה. השר ישי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים