שתף קטע נבחר

אייסר D250: נטבוק עם אנדרואיד

Acer הוציאה לשוק את הנטבוק הראשון בו משולבת מערכת ההפעלה לסלולריים, אנדרואיד. איך היא על מחשב נייד? בדקנו

מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל לטלפונים סלולריים, זוכה להצלחה בשוק. רק לפני השבוע הוציאה גוגל את הטלפון המדובר שלה, המבוסס על הפלטפורמה ומהווה סוג של תשובה ל-iPhone של אפל או ל-N97 של נוקיה.

 

אבל האם אנדרואיד מתאימה גם למחשבים ניידים? Acer עשתה מעשה נועז, וניסתה לשלב את מערכת האנדרואיד בנטבוק, לצד Windows 7. איך פועל מחשב הכלאיים הזה?

 

עיצוב וממשק

מחשב האנדרואיד מבוסס על דגם D250 של אייסר. זהו נטבוק ספרטני, בצבע שחור עם נגיעות של מתכת אפרורית למדי. הוא נאה בסך הכל ודק למראה. משקלו קל: 1.18 ק"ג בלבד, עם סוללת שלושה תאים. המסך הוא LCD בגודל של 10.1 אינץ', עם תאורת LED אחורית (Backlit LED) שיושב על ציר ונוח להטיה. הוא נוח גם לצפיה כמעט בכל תנאי תאורה, אך היה מעט עמום ולא קריא בשמש ישירה. הרזולוציה שלו עומדת על 600 על 1024 פיקסלים.

 

המקלדת כמעט בגודל מלא ומתחתיה משטח ההצבעה, ובסך הכל נוחה למדי להקלדה, אך בכל זאת קצת קטנה לטעמנו, לעומת הדגמים החדשים של ASUS או HP.

 

רוב נוריות החיווי ממוקמות מעל המקשים, אבל בחזית המחשב קבעו LED קטן שמעיד על מצב הסוללה. שימושי.

 

משטח ההצבעה הוא משטח רב-מגע, אופנה מתפשטת בנטבוקים כיום, ומאפשר פעולות כמו סיבוב, הטייה או זום בנגיעה של שתי אצבעות על המשטח. המשטח הזה עובד בצורה טובה, ולמעשה די התאהבנו ביכולת לגלול עמודי רשת קדימה ואחורה בתנועות של שתי אצבעות.

 

חיבורים והתקנים

ספרטני אמרנו? זה תקף גם לחיבורים. יציאת VGA, חיבורי אודיו, שלושה שקעי USB, שקע רשת וקורא כרטיסים. זהו. מינימליסטי, אבל אפקטיבי.

 

בראש המסך קבועה מצלמת רשת 1.3 מגהפיקסל, כאשר Acer מבטיחים שהיא מתאימה לתנאי תאורה קשים, ולצדה מיקרופון שטח תואם. המחשב הזה תומך כמובן ב-Wi-Fi (עד תקן g) – אך בולטת בהיעדרה תמיכה ב-Bluetooth.

 

ביצועים

מתחת למכסה אפשר למצוא מפרט טכני נטבוקי סטנדרטי, אפילו מעט מיושן יחסית לדור האחרון של הנטבוקים – מעבד אטום N270 במהירות 1.66 גה”צ, כונן קשיח 250 ג"ב, במהירות 5400 סל"ד, זיכרון של גיגהבייט אחד.

 

גולת הכותרת של הדגם הזה, היא כמובן מערכת ההפעלה אנדרואיד, שמוטענת בו לצד Windows 7 בתצורה של Dual Boot. בתוך Windows 7 יש אשף הגדרות כדי להטעין את אנדרויד בעליית המחשב, ולהגדיר את כל ההגדרות של האתחול הכפול. החץ הקטן שבפינה השמאלית העליונה באנדרואיד - יחזיר אתכם לחיק חלונות.

 

אנדרויד הוטענה על המחשב הזה כתחליף למערכת הפעלה קלה. אך האמת היא שעל אף ציפיות גבוהות שהיו לנו, היא מאכזבת. אחרי שעבדנו איתנו כמה ימים הבנו למה גוגל מפתחת את ChromeOS.

 

אנדרואיד - לא למחשבים

מערכת ההפעלה שעובדת כל כך נפלא על סלולריים, פשוט לא מתאימה למחשב. מה שמתאים למסכי מגע קטנים ולתפעול בעזרת האצבע, כמו הנקסוס או דגמי HTC אחרים – לא בהכרח מתאים למחשבים עם מקלדת או עכבר.

 


 

נכון לכרגע, המערכת הזו מגיעה ללא תמיכה עברית - אף שזו מובטחת בהמשך השנה, אומרים באייסר.

 

לכאורה, התפריטים מסודרים ואלגנטיים. אבל הניווט ביניהם מסורבל. פתיחה של תפריט האפשרויות דורשת כאן קליק ימני – ובאופן כללי, מסורבלת הרבה יותר מ-Windows. היצע התוכנות יחסית דל, ומן הסתם, לא כולל את ההיצע המלא שיש באנדרואיד מרקט.

 


 

עוד עניין הוא העובדה שלא מעט מהיישומים מחייבים חשבון בשירותי גוגל כדי להפיק מהם את המירב. אמנם, שתחת האשף ב-Windows אפשר להגדיר שירותי דואר נוספים – אבל עדיין, אם אין לכם גם כך חשבון גוגל בשימוש שוטף, ההנאה שלכם בשימוש מהמערכת תפחת. הדפדפן, מבוסס כרום, הוא בסיסי מאוד ולא מציע חוויית גלישה חלקלקה.

 


 

נכון שאנדרואיד מציעה קצת יותר ממערכת ההפעלה הקלה הממוצעת, כמו מצלמה, לוח שנה ועוד כמה שירותים, אבל בסך הכל היא חסרה, ומהווה גימיק נחמד ותו לא.

 

מולטימדיה

החיים ב-Windows 7 עם המחשב הזה לעומת זאת, מספקים מאוד. כמחשב לגלישה ועבודה הוא ממלא את ייעודו, אפילו שהמקלדת מעט צפופה לטעמנו. כדי לכתוב הודעת דואל מזדמנת, המקלדת היא די והותר, אבל היא קצת לא נעימה לכתיבה של טקסטים ארוכים.

 

מבחינת משחקים וביצועי מולטימדיה, קיבלנו כאן תוצאות וביצועים של נטבוק סטנדרטי מהשורה: הוא מתמודד בסדר גמור עם סרטים באיכות DVD, לא נבהל כשזורקים עליו קבצים באיכות של 720p, למעט אולי שיהוק פה ושם – אבל הוא בהחלט מתחיל להשתעל כשמנסים להריץ עליו סרטי HD באיכות מלאה, קרי 1080p. בתחום הסאונד, למחשב הזה יש תכונה חביבה – Dolby Headphones שמייצרת תחושת צליל היקפי באוזניות. חביב.

 

ציון ה-3DMark שלו הוא 101, וזה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שהמעבד הגרפי מובנה לוח האם שלו, הוא האינטל 950. המשמעות בפועל של המספר הזה, היא שהמחשב הזה לא ממש מיועד למשחקים. הוא עשוי עוד להתמודד עם להיטי אסטרטגיה של שנים עברו, אבל את Rage לא היינו מנסים להריץ עליו.

 

שיחות רשת התבצעו בצורה טובה על המחשב הזה, וגם ההבטחה למצלמה עם יכולות צילום בתאורה לקויה מתקיימת. מה שכן, היעדרה של קישוריות Bluetooth העיבה על העניין.

 

חיי סוללה

ה-Acer מגיע עם סוללת שלושה תאים, שאינה בולטת מגוף המחשב – ויחסית לגודל שלה, היא עושה עבודה לא רעה: בפעולה ממוצעת וקצת יותר, עם בהירות מסך מלאה, האייסר שרד 5.5 שעות. שזה בהחלט מוצלח, יחסית לדור שממנו בא. פליטת החום לא הייתה מורגשת באופן מוחשי.

 

סיכום

במחיר של 1,999 שקלים, ה-D250 הוא נטבוק אפשרי, למרות שברף המחיר הזה אפשר גם למצוא נטבוקים אחרים, מצוידים טוב יותר. האנדרואיד הוא בבחינת גימיק חביב, אך מוטב היה ונשאר בסביבה הטבעית שלו – סלולריים חכמים.

 

Acer Aspire One D250

ציון:


 

יתרונות: משטח הצבעה רב מגע, חיי סוללה

חסרונות: אין Bluetooth, מקלדת צפופה במקצת

שורה תחתונה: נטבוק סגפני

 

מחיר מומלץ לצרכן: 1,999 שקלים

 

מפרט טכני

מעבד: Intel Atom N270 1.6 Ghz, 533 FSB

זיכרון:  1 ג"ב, 667 מה"צ DD2

כונן קשיח: 250 ג"ב, 5400 RPM

תצוגה: 10.1 אינץ' LCD, Backlit LED

רזולוציה: 1024 על 600 פיקסלים

סוללה: 3 תאים

מידות: 25 על 20 על 2.54 ס"מ 

משקל: 1.18 ק"ג

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים