שתף קטע נבחר

צילום: AFP

הכלב הצה"לי רחרח, ז'יל ניצל: "אמשיך לחיות"

עובד רשות המסים בהאיטי, ז'יל פרנס, חולץ הלילה גם בזכות כלב גישוש של המשלחת הישראלית, אחרי 120 שעות מתחת להריסות. כשהוא מכוסה אבק סיפר: "נשארתי כל הזמן בתנוחה אחת". הלילה נולד תינוק ראשון בבית החולים, אמו הבטיחה לקרוא לו "ישראל"

"ניסיתי להקשיב ולשמוע אם מישהו מתקרב. חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי. לא שתיתי, וגם לא הלכתי לשירותים. אני לא מאמין שהיה לי את הכוח לשרוד, ומודה למי שחילץ אותי היום ולמי שמטפל בי עכשיו. אני אמשיך לחיות". כך, בהתרגשות, סיפר היום (א') ז'יל פרנס על רגעי ההמתנה הממושכים מתחת להריסות בניין רשות המסים בפורט או-פרינס, עד לחילוצו הלילה בידי אנשי פיקוד העורף.

 

רעש האדמה בהאיטי - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

לא פחות מ-120 שעות העביר ז'יל בן ה-58 מתחת להריסות, בניסיון מתיש לשרוד. "הייתי סגור ולא יכולתי לצאת. הכל סגר עליי", סיפר כשהוא מכוסה אבק ותשוש, בבית חולים השדה שהקים צה"ל בבירת האיטי. "כשאירעה הרעידה, ניסיתי לצאת, אבל הכל היה חסום. לא ידעתי מה לעשות. נשארתי כל השעות בתנוחה אחת, ולא יכולתי לזוז. לא יכולתי לראות אור, ולא ידעתי איזה יום זה".

 

סיפורו של ז'יל, עובד רשות המסים בהאיטי, הוא אחד מאותם נסים שמתחוללים בצל הטרגדיה שמסביב, והוא אותר ממש במקרה. כוח חילוץ של צה"ל הגיע למקום שבו כוסה בהריסות, בעקבות מידע על אדם שמדבר לאשתו הקבורה באזור גם כן, ומשוכנע שהיא בחיים. כשהכוח הגיע לזירה, הוא מצא בחדר שבו שהתה האישה שלוש גופות, אך במהלך החיפוש אחריה התביית כלב גישוש צה"לי על מקום הימצאו של ז'יל, אחרי שזיהה אות חיים, וכך הוא ניצל.

 

שעות אחר כך, אחרי שהרופאים ייצבו את מצבו, הועבר ז'יל לאוהל שבו מוקמה מחלקת האשפוז. לפתע צלצל הטלפון הנייד שלו. "הלו, כן. אני בבית חולים", סיפר לאחיינו שהתקשר. "לא ידעתי שהוא חי", אמר לנו דודו של ז'יל, שהמתין לאורך כל החילוץ מחוץ לאתר המבנה שקרס. "הרגשתי שהוא לא מת. ידעתי שהוא שורד, שאין מצב שהוא מת".


המשלחת הישראלית מחלצת את ז'יל פרנס (צילום: דובר צה"ל)

 

ד"ר אבי יצחק, הרופא שטיפל בז'יל בתוך ההריסות, בא לבקרו כשעה לאחר שהגיע לבית החולים. ד"ר יצחק, שבשגרה עובד כמנתח במחלקת כירורגית א' בבית החולים סורוקה בבאר-שבע, סיפר: "בתוך ההריסות הענקתי לו טיפול ראשוני שכלל החדרת כמות רבה של נוזלים. בפגיעה מסוג זה, יש התייבשות וסכנה לפגיעה בכליות. לאחר שהוא הוצא מההריסות הוא היה מעורפל, אך לאחר טיפול ראשוני הוא החל לתקשר".

 

בתוך כך, בלילה נולד התינוק הראשון בבית חולים השדה של המשלחת הישראלית. אמו של התינוק הודתה לצוות המיילדים והבטיחה לקרוא לבנה "ישראל". האחות המיילדת, רס"ן אפרת שרייר, סיפרה ל-ynet כי הצוות תקשר עם המקומיים באמצעות פנטומימה. "מדובר באישה בת 25, שזו הלידה הרביעית שלה. בעלה נשאר עם הילדים והיא הגיעה עם מלווה. המלווה סייע הרבה בתרגום, תקשרנו בכל שפה אפשרית והרבה בעזרת פנטומימה ותנועות ידיים".

לדברי רס"ן שרייר, אחות בענף מידע במפקדת קצין רפואה ראשי (מקרפ"ר), הוסיפה כי כעת מיילדים בבית החולים הישראלי אישה נוספת.

 

במשלחת צה"ל סיכמו הלילה יום ראשון מוצלח שכלל את הפעלתו של בית החולים, לידת התינוק את חילוצו של ז'יל. "בית החולים החל לתפקד הרבה לפני המתוכנן", ציין מפקד המשלחת, שלמה בן-אריה. "כל המחלקות מאורגנות, ואני שבע-רצון מהתוצאות".

 

במהלך היום הראשון לפעילות בית החולים בוצעו בו תשעה ניתוחים, וטופלו בו כ-100 נפגעים. מרביתם ילדים שנזקקו לטיפול אורטופדי, ורבים מהם סבלו משברים פתוחים שלא טופלו מספר ימים, והזדהמו. עד כה בוצעו 10 ניתוחים שאותם מגדירים הרופאים "מצילי חיים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור בית-אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חילוצו של פרנס
צילום: דובר צה"ל
המשלחת בפורט או פרינס
צילום: דובר צה"ל
מומלצים