שתף קטע נבחר

חצי הודי, חצי עיראקי: עוף צלוי מתובל

רינה פושקרנה מכינה את העוף הצלוי שאמה הייתה מכינה בימי שישי. עם ג'ינג'ר, צ'ילי קשמירי, קינמון והל, ועם תפוחי אדמה פריכים. מנה המשלבת שעטנז של טעמים

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
 
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
  • צ'פאטי - לחם הודי שטוח
  • סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
  • אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
  • טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
  • בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
  • עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
  • סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
  • אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
  • תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
  • יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
  • קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
  • חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
  • שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
  • ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
  • חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
  • גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
  • אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות
  • עם שקדים ואגוזי קשיו: מרק באדאם
  • קימה מטר: בשר טחון עם אפונה
  • ירוק ומהיר: פאלאק פניר

     

    עוף צלוי עם תבלינים ותפוחי אדמה

    המרכיבים (ל-4-6 סועדים):

    1 עוף שלם חתוך לשמונה חלקים (עדיף להשרות ללילה עם כף או שתיים ג'ינג'ר מגורד וכף שום טחון)

    2-3 תפוחי אדמה עם הקליפה, חתוכים לרצועות או קוביות עבות

    6-8 כפות שמן זית

    1 כף שום כתוש

    1 כף ג'ינג'ר מגורד

    1 כף מיץ לימון

    2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות

    1 כף מלח

    1/2 כפית גראם מסאלה

    1/2 כפית פלפל לבן

    1 כף נענע קצוצה

    1 כף כוסברה קצוצה

    תבלינים שלמים:

    2-4 עלי דפנה

    6 יחידות ציפורן

    6 פלפלים יבשים צ'ילי קשמירי

    2 מקלות קינמון

    6 יחידות גרגירי הל

    6 גרגירי פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את תפוחי האדמה קלות ב-3 כפות שמן זית על אש נמוכה, מוסיפים מלח ומרככים אותם עד שהם הופכים לפריכים (15-25 דקות).
    2. במחבת נוספת מחממים שמן זית ומטגנים את הצ'ילי קשמירי. מוסיפים את התבלינים השלמים ומשאירים לעוד דקה או שתיים של טיגון.
    3. מוסיפים ג'ינג'ר, שום כתוש ואת הבצל. מטגנים 2-3 דקות.
    4. מוסיפים את חלקי העוף המושרים לסיר ביחד עם מיץ הלימון, מלח, פלפל לבן וגראם מסאלה.
    5. מערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
    6. כשהעוף מתרכך מוסיפים את תפוחי האדמה מהמחבת ומערבבים.
    7. מוסיפים את הנענע והכוסברה ומגישים.

     

    רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים