שתף קטע נבחר

היער הקסום: עוגת פירורים ופירות יער

פיליס גלזר אופה עוגת פירורים עם אוכמניות, חמוציות וגוג'י ברי. טעימה, טובה לבריאות וקלה מאוד להכנה - אפילו לא צריך מיקסר

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

עוגת פירורים ופירות יער

פירות יער כמו הג'וג'י בריז, פטל, חמוציות ואוכמניות עשירים בנוגדי חמצון ופיגמנטים ששומרים על בריאות העין ובריאות הלב, מייצבים את הקולגן בעור ואפילו מסייעים במניעת ורידים ברגלים. אוכמניות מכילות גם חומר אנטי-דלקתי וחומרים נגד נגד היווצרות רדיקלים חופשיים, וקמפרול, חומר שיש גם בעלים ירוקים למיניהם שמסייע נגד סרטן השחלות.

 

אם רוצים אפשר להגיש חם, עם סירופ מייפל אמיתי למעלה

 

המרכיבים:

3/4 כוס קמח (אפשר קמח כוסמין לבן או קמח מנופה)

3/4 כוס קמח מלא (או עוד קמח מנופה)

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סכר דמררה

1 ביצה

1/2 כוס חלב או חלב אלטרנטיבי

2 כפות חמאה מומסת

3/4 כוס תערובת של פירות יער מיובשים: אוכמניות, חמוציות (רצוי ממותקות במיץ תפוחים), פטל, ג'וג'י ברי ודובדבנים

לפירורים:

2 כפות חמאה קרה

2 כפות סוכר דמררה

1/4 כוס קמח (אפשר קמח כוסמין לבן או קמח מנופה)

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים

 

עזרים: תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרטיבים את תחתית התבנית עם כמה טיפות מים כדי "להדביק" את הנייר במקום.
  2. שמים את תערובת פירות היער במים רותחים ומעמידים בצד, עד שהם תופחים קלות. מסננים היטב (את הנוזלים אפשר לשתות, או להשתמש בשייק).
  3. לקערה בינונית מנפים את הקמחים, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים את הסוכר.
  4. בקערה קטנה טורפים ביצה, חלב וחמאה מומסת.
  5. יוצרים גומה באמצע תערובת הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים פנימה את תערובת הנוזלים. מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית. מרטיבים את הידיים ומשטחים את התערובת בצורה אחידה.
  7. הפירורים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים בין האצבעות, עד לקבלת פירורים.
  8. מפזרים אותם באופן שווה על הבצק.
  9. אופים 25 דקות, עד שהבצק שחום והפירורים זהובים. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים