שתף קטע נבחר

הרצוג: אוהבים לדבר על עוני, לא אוהבים עניים

שר הרווחה הזהיר שהחברה בישראל הופכת לאלימה יותר, "שנחצים בה גבולות כל יום". הוא שב ומתח ביקורת על העלאת תעריפי המים וקבל על אי יישום תוכניות לעזרה לחלשים

האם האיום החברתי חמור מהאיום הביטחוני? לפחות כך סבור שר הרווחה, יצחק הרצוג. השר אמר: "ישראל עומדת מול סכנה ברורה ומיידית של הגברת הניכור והאלימות בתוכה, ומול סכנה חמורה של גידול בסימפטומים של תלישות וחוסר יציבות אצל בודדים, בתחושת שחיקה של הלכידות החברתית הפנימית - עד כדי פגיעה בכושר עמידתה של המדינה למול אתגרים קשים מבית ומחוץ".

 

בנאומו ב"כנס הרצליה", שנערך במרכז הבינתחומי, הוסיף השר הרצוג: "כדאי שנודה על האמת בלי לטייח - ישראל הופכת לחברה אלימה יותר, שנחצים בה גבולות יום יום. הבעיה שלנו כמדינה וכחברה - היא שאנחנו אוהבים לדבר על עוני, אך לא בדיוק אוהבים עניים. הממשלה מתנהגת לעתים בכפל לשון ובאמביוולנטיות בכל מה שקשור לרווחתם של אזרחי ישראל. היא מזדעזעת כל פעם מחדש מתופעות קשות, אך לא מוכנה ללכת לצעדים אמיצים באיתור משאבים ומתן כלים להתמודדות עימן".

 

הוא גם מתח ביקורת על החלטות הממשלה - במיוחד ההחלטה להעלות את תעריפי המים. "הממשלה אמנם מעלה קצבאות, אך במקביל מעלה את מחירי המים ומוצרי היסוד. למשל עולים מחירי המים, המוצר הבסיסי ביותר של בן אנוש לכדי מחייתו, ב-25 אחוזים. אני זועק תחת כל במה כבר חודשים שיש פה עיוות, ואין קול ואין עונה ואין התייחסות ציבורית ראויה".

 

שר הרווחה מתח ביקורת על סדר העדיפות הלאומי. "לא ייתכן שחוסן לאומי ייבחן אך ורק בפרמטרים של ביטחון חוץ וכלכלה. ביטחון לאומי כולל בתוכו גם את הביטחון החברתי-סוציאלי. מערכת השירותים החברתיים הפכה למורכבת יותר, מאותגרת יותר, משפטית יותר. היא סובלת מהשפעות חיצוניות זרות,

 החוצות קווים אדומים שלא ראינו בעבר. ברור לנו שעוד קיימים בתוכה פערי כוח אדם משמעותיים ונדרש שיפור משמעותי בסביבת העבודה ברבים מהם".

 

הוא גם התייחס בדבריו, למגזרים שזקוקים ליותר עזרה מרשויות הרווחה. "ממשלות ישראל מדברות כבר שנים על הצורך להשקיע, במיוחד במגזר הערבי והמגזר החרדי - ובמיוחד בתעסוקת נשים, אך מסתבכות במשפטיזציה מגבילה ומסורבלת ומתנהלות בכבדות - למרות השינויים המשמעותיים בקבוצות אלה והפוטנציאל העצום שטמון בהם לכלכלת ישראל. ממשלות ישראל מדברות גבוהה גבוהה על הצורך להגדיל את ההכנסה הפנויה של נשים חד הוריות, הכורעות תחת הנטל ונמצאות במלכודת הבטחת ההכנסה - אך לא מוכנה להעלות את תקרת ההכנסה המותרת, שתמנע מהן שלילת קצבתן תוך כדי שיפור בפרנסתן".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרצוג. הופכים לאלימים יותר
צילום: אורי פורת
מומלצים