שתף קטע נבחר

שלום: החודש - הקריטי ביותר בעשור בעניין איראן

בדברים שנשא ביישוב עומר, אמר המשנה לראש הממשלה כי "הקהילה הבינלאומית חייבת לקבל החלטה חד משמעית לפעול מול איראן, שמתעתעת בכל העולם". החודש אמורה ככל הנראה ליפול במועצת הביטחון החלטה בעניין סנקציות

"החודש הזה הוא החודש הקריטי ביותר בעשור האחרון בכל הנוגע לאיראן" - כך אמר בצהריים (יום ג') המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום. בדברים שנשא בטקס הנחת אבן הפינה לפרויקט המגורים הראשון של אנשי קבע ביישוב עומר שבנגב, אמר השר כי "הקהילה הבינלאומית חייבת לקבל החלטה חד משמעית לפעול מול איראן, שמתעתעת בכל העולם". באירוע נכח גם הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי.

 

"כרגע עומדת בפני הקהילה הבינלאומית הברירה", הוסיף, "וחייבים לקבל החלטות כדי שאיראן לא תהפוך למעצמה גרעינית שתאיים על כל העולם כולו. זו לא בעיה רק של ישראל. איראן מפתחת היום טילים ארוכי טווח, שיכולים לפגוע גם בלונדון, בפריז ובברלין, והיא עלולה לערער את היציבות בכל העולם".

 

לפי כמה דיווחים מהשבועות האחרונים, במהלך חודש פברואר אמורה להתקבל במועצת הביטחון של האו"ם החלטה בעניין הטלת סנקציות בינלאומיות נוספות נגד איראן, בגלל חוסר נכונותה להגיע לפתרון בינלאומי מוסכם בעניין תוכנית הגרעין שלה, וסירובה להשעות את תהליך העשרת האורניום, הנמשך כל העת במתקן המיוחד סמוך לעיר נתנז.

 

בין היתר, הבטיחה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בפגישתה בשבוע שעבר עם נשיא המדינה שמעון פרס, כי סנקציות יוטלו כבר בפברואר. היא הבהירה כי בכוונתה לגייס לטובת המהלך גם את תמיכת סין ורוסיה - שתי המתנגדות העיקריות מבין חברות המועצה הקבועות.

 

אתמול, 1 בפברואר, עבר תפקיד הנשיאה התורנית של מועצת הביטחון לידי צרפת - אחת המעצמות המובילות את המאבק למען הטלת  סנקציות על איראן. שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, העריך שלשום כי הקהילה הבינלאומית תצליח להעניש את איראן על חוסר שיתוף הפעולה שלה. עם זאת, הוא הזהיר כי המתיחות הנוכחית בין ארה"ב לסין - אחת המתנגדות הבולטות להטלת סנקציות - עלולה להקשות על המאמץ הדיפלומטי בנושא. "כדי לגבש החלטה במועצת הביטחון, אנו חייבים שהסינים יהיו לצדנו", אמר, והוסיף כי הוא מעריך שהמשטר בבייג'ינג לא יסכל יוזמה להעניש את איראן. 

 

גם שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, הביעה ביום ראשון אכזבה מחוסר נכונתה של איראן לשאת ולתת על תוכנית הגרעין שלה. "אנו מודאגים ממה שקורה באיראן", אמרה בראיון לרשת הטלוויזיה הבריטית SKY. "הצעד הבא שלנו הוא להעביר את הדיונים בנושא למועצת הביטחון".

 

"נאכלס בנגב עוד 300 אלף איש"

בדבריו בעומר התייחס המשנה לראש הממשלה גם לסוגיית שדה התעופה הבינלאומי החדש, וחזר על עמדתו המוכרת, התומכת בהקמתו בנבטים שבנגב, ולא במגידו שבצפון. לדבריו, "כל התנאים בשלים" להקמת השדה בנבטים, לעומת מגידו - שם יש התנגדות עזה של ארגוני איכות סביבה.

 

בעניין פרויקט המגורים, אמר השר כי "זו יריית הפתיחה של מעבר צה"ל דרומה". לדבריו, "אלפי חיילים יבואו לכאן כדי להשתתף בקורסים, אבל מטרתנו גם לאכלס פה עוד 300 אלף איש". הוא הוסיף כי הוקם מטה, בעלות של 18 מיליון שקל, כדי לסייע לכל המעוניינים לקבל פרטים עדכניים וסיוע לגבי מעבר לנגב.

 

"המרחקים כיום מהנגב למרכז קצרים בשל הפעלת קווי רכבת מתקדמים באמצע 2010 וכביש 6, המקצרים באופן משמעותי את המרחק מהנגב למרכז - ולהיפך", אמר. "צריך לפעול להביא אנשים לנגב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר שלום. "המרחקים לנגב קצרים"
צילום: AFP
עמדת שמירה מחוץ למתקן העשרת האורניום בנתנז
צילום: איי פי
מומלצים