שתף קטע נבחר

Asus 1201N - נטבוק כפול ליבה

אזוס מציגה נטבוק עם מעבד בעל ליבה כפולה, משטח עכבר רב-מגע ויכולות מולטימדיה גבוהות. ה-1201N הוא קצת כמו מכונית ספורט אירופאית: מרשים, אלגנטי, יקר ומוציא להבות מהאגזוז. בדקנו

לכל קטגוריית מחשוב יש מוצרי פרימיום, אשר מרכזים בתוכם את מיטב היכולות והפונקציות שיודע היצרן לבנות. אך כיצד נראה מוצר פרימיום בקטגוריה אשר נשענת על מאפיינים כמו מחיר זול, עממיות ופשטות הפעלה כללית? אזוס, מהמובילות בתחום, מציגה את דגם Eee pc 1201n, נטבוק הדגל שלה, אשר מעבר לעיצוב מרשים נושא גם קלף אס בשרוול - או אם לדייק יותר, זוג אסים.

 

עיצוב וממשק

ה-1201n הוא דוגמן אמיתי. מעוצב, מחוטב ומפוסל למשעי. אזוס הקפידו על סגנון אלגנטי וקווים נקיים מאוד: לנטבוק אין כלל כפתורי מדיה ופונקציות, וכולם מופעלים כפונקציה משנית במקלדת.

 

כשפותחים את המחשב ניתן לראות רק שני כפתורים כסופים ועדינים – כפתור הפעלה וכפתור נטרול משטח העכבר (כפתור מעט מיותר, לדעתנו). זווית הפתיחה של המסך קהה מספיק, ומאפשרת עבודה נוחה על הברכיים.

 

הדגם שבחנו הוא בצבע כחול כהה מטאלי אשר לוכד את עייני הסביבה – ואיתו, גם את טביעותיה של כל אצבע שהונחה עליו - ובצורה בולטת. נמכרים גם מחשבים בצבעי שחור, אדום או לבן.

 

צירי המסך קשיחים ונראים עמידים. ה-n עשוי פלסטיק שנראה אמנם עדין, אך איכות ההרכבה הגבוהה בולטת ותורמת לחוויית שימוש.

 

ל-Eee יש מסך 12.1 אינץ' ברזולוציה של 1366 על 768 פיקסלים, בעל תצוגה ברורה ואיכותית. למסך בהירות טובה, אבל הוא עדיין מסתנוור קצת תחת לאור ישיר.

 


 

העכבר ששאג

כראוי למוצר פרימיום, השקיעה אזוס בפרטים הקטנים. מהנדסי אזוס עשו פרויקט מיוחד ממשטח העכבר של ה-1201n, והוסיפו לו פונקציות רב-מגע: זום, היפוך תמונה, גלילה אופקית ואנכית – הכל אפשרי במחוות אצבע או שתיים.

 

האפשרות אמנם קיימת, אולם אינה ישימה בכל המקרים ואף מצריכה לחיצה חזקה על משטח המגע. מדובר בגימיק נחמד, אם כי לא שימושי במיוחד. משטח העכבר עצמו מובנה בגוף המחשב ומחוספס בבליטות קטנות אשר גם תוחמות אותו. המשטח אמנם מונע החלקה, אולם הוא מצריך קצת הסתגלות, וקצת פחות נוח ממשטח העכבר החלק בו מתאפיינים רוב המחשבים הניידים בשוק.

 

עוד נקודה בולטת היא כפתורי העכבר. הם מאוד נוקשים, קולניים ואינם מופרדים לימין ושמאל. בנוסף, הם תואמים לשני הכפתורים האחרים במחשב – בעלי צבע כסוף, הלוכד כל טביעת אצבע לדראון עולם, אלא אם תיגאל במטלית (שאינה מסופקת עם המחשב).

 

המקלדת מרגישה דחוסה. המקשים קטנים ומופרדים מקש מרעהו, וביניהם יש רווחים אשר מהנדסי אסוס יכלו לצמצם, במטרה להגדיל את המקשים. קפיציותם טובה, וניתן להניח את היד על המקלדת מבלי ללחוץ בטעות על מקש.

 

ה-Enter קטן מדי, בשביל מקש שנלחץ בתדירות גבוהה. יתרון הוא מיקום מקשי הפייג' אפ/דאון אחד מעל לשני – דבר המסייע בסקירת מסמכים ואתרים.

 

וידאו מרגש

למחשב מצלמה מובנית ברזולוציה של 0.3 מגה פיקסל, ולה תוכנת שליטה פשוטה וידידותית, אשר הופכת וידאו-צ'אטים למעניינים יותר עם עשרות אפקטים מובנים של רגשונים (אמוטיקונים) מאויירים – הנותנים לשיחה אופי קומיקסי וכיפי. ניתן גם להוריד רגשוני וידאו נוספים ואף ליצור בעצמכם.

 

סט השקעים של ה-n הוא סט מלא: שלוש יציאות usb, יציאת HDMI, שקע אוזניות,יציאת vga, שקע rj-45, שקע מיקרופון, חריץ למנעול קנזינגטון וקורא כרטיסים משולב לכרטיסי sd ו-mmc.

 

מוזר שלממתק כמו ה-1201, אין שום התקן אבטחה זולת חריץ הקנזינגטון – מערכת נעילה פיזית אשר אינה נמצאת בשימוש נרחב בישראל. אזוס יכלה להתקין בו קורא טביעת אצבע, או פיתרון אבטחה בתוכנה כמו מערכת זיהוי פנים המשתמשת במצלמת הרשת.

 

דבר שהפתיע אותנו לטובה הוא זוג הרמקולים של המחשב מתוצרת אלטק-לנסינג. הם ממוקמים בחזית חלקו התחתון, בנקודה הקרובה ביותר למשתמש, ואיכותם מצויינת - הודות למדמה סאונד srs wow.


את הנטבוק תקבלו עם חבילת תוכנות יצרן בגישה מהירה, מווידג'ט שנמצא בחלקו העליון של שולחן העבודה. בווידג'ט תוכלו למצוא קישור לאתר אחסנת קבצים ברשת, תוכנת הוידאו-צ'אט ואת אזוס וייב, פורטל להורדה והפעלה של מוזיקה, משחקים ותכנים אחרים.

 

ביצועים

מעבדי נטבוקים הם קטנים, זולים, חסכוניים ובעלי יכולות דומות. היכן שברוב המשפחות יש מעבד ATOM בעל ליבה בודדת, אצל ה-n תמצאו תאומים: ה-1201n מונע במעבד אטום דו ליבתי מדגם N330, בעל מהירות של 1.6 גיגהרץ, ובעל זיכרון של שני גיגהביט. די בנתונים אלו כדי להפעיל את כל שימושי הנטבוק – אינטרנט, מסמכים ומולטימדיה – באופן מעולה. למחשב גם כונן קשיח גדול בנפח 320 גיגה, במהירות 5,400 סל"ד.

 

במחשב שבחנו הותקנה מערכת ההפעלה חלונות 7, וה-N רץ בין חלונות דפדפן, מסמכי טקסט וסרטוני וידאו בצורה חלקה מאוד – ללא השתהות מיותרת בין פעולות.

 

המעבד הגרפי של המחשב הוא מסדרת ION של nVidia, אשר מקנה ל-n את יכולות ויזואליות מרשימות: משחק המחשב need for speed: carbon, שהפעלנו עליו, אמנם פחות תובעני ממשחקים חדשים ממנו – אבל עדיין מהווה התעללות אלימה במעבד atom ממוצע. ה-n לא התרשם - והטיס את המשחק. המחשב גם מפעיל סרטונים באיכות Full HDמבלי לרצד או להיקטע.

 

אזוס ניצלה היטב את התאומים האטומיים: החברה ביכרה לחדד ולהעצים את יכולות המולטימדיה של נטבוק הדגל שלה, על ידי יכולת אפסקיילינג (upscaling) - "מתיחה" דיגיטלית של קבצי וידאו סטנדרטיים (sd), ושדרוג איכותם לרמה הקרובה להפרדה גבוהה (HD).

 

בדיקות בתוכנות סינתטיות הציגו נתונים מרשימים יחסית לקטגוריה – 1567 במבחן 3dMark06 הודות ל-ION המצויין, ו- 1488 נקודות במבחן PCMark Vantage.

 

זמן סוללה ופליטת חום

גם יפה וגם אופה כבר אמרנו. מה שטרם הוזכר הוא שה-n כל כך אוהב לאפות, שצידו השמאלי - בו מותקן פתח פליטת החום - יכול בהינתן די זמן, להפשיר פיצה קפואה.

 

אל תמהרו לזקוף זאת לרעתו: עדיין, מדובר בפליטת חום נמוכה בהרבה מכל מלפטופ, אולם ה-n מתחמם יותר מנטבוקים אחרים.

 

למחשב יש סוללת ששה תאים, אשר לפי הגדרות היצרן צריכה להחזיק עד שבע שעות. בפועל, הוצאנו ממנו קצת יותר מחמש שעות של שימוש סביר – קצת אינטרנט, קצת תוכנות משרדיות. זהו זמן סוללה מעט נמוך מהמצופה ממוצר פרימיום, אבל עדיין מתקבל על הדעת.  היא קטנה ואינה בולטת מגוף המחשב.

 

סיכום

ה-1201n מזכיר מכונית איטלקית אקזוטית – אלגנטי, מרשים, ומוציא להבות מהאגזוז כשמצמידים את הדוושה לרצפה. אזוס הצליחה להעלות את הנטבוק שלה לפסגת הקטגוריה, אך הוא לא מושלם.

 

במשטח העכבר אמנם הושקעה מחשבה רבה כדי להוסיף לו עוד ועוד יכולות ותכונות, אך על חשבון רכיבים בסיסים יותר כמו הכפתורים. גם המקלדת הדחוסה מצריכה הסתגלות – לאף משתמש אין צורך בכפתור caps lock שגודלו כמעט זהה לזה של מקש ה-Enter השימושי הרבה יותר.

 

למעט נקודות אלו, שום דבר שחסר באזוס N1201 לא גורע מחוויית השימוש בו. גם סוגיית החימום מובנת, לאור מה שנמצא מתחת למכסה המנוע שלו.

 

הסוגיה הבעייתית היא המחיר. ישנם משתמשים רבים שרוצים מחשב נייד ומתפשרים על נטבוק בגלל עלותו הנמוכה. אזוס מציעה כאן נטבוק שהוא כמעט לפטופ, במחיר שאף הוא מתקרב לקטגוריה זו.

 

אך מרענן לראות נטבוקים כפולי-ליבה נכנסים אל השוק הישראלי – ואנו צופים שעם כניסת דגמים חדשים המבוססים על סדרות המעבדים החדשות של אינטל, ירדו המחירים בקטגוריה, וה-n יהפוך לעסקה משתלמת, לקהל רחב יותר.

 

אנו ממליצים על המחשב למשתמשים שרוצים מחשב נייד עם יכולות דומות ל-Ultra Light וידם אינה משגת, ושישתמשו בו ביומיום. מאידך, הסוללה שלו לא תוכל לבדר אתכם בסרטי hd בטיסה טרנס-אטלנטית. זכרו שמדובר כאן באצן ספרינט ולא ברץ מרתון.

 

Asus Eee Pc 1201n

ציון:


 

יתרונות: ביצועים, עיצוב, יכולות מולטימדיה
חסרונות: מקלדת, משטח עכבר לא מדויק, זמן סוללה בינוני, מחיר
שורה תחתונה: מרשים ויקר


 

מחיר מומלץ לצרכן: 3199 ש"ח, עם אחריות לשנה

  

מפרט טכני:

מידות/משקל: 293X205 מ"מ, עובי 33 מ"מ / 1.4 ק"ג עם סוללת 6 תאים

מעבד: intel Atom N330 1.6Ghz

זיכרון: 2GB

כונן קשיח: 320GB

תצוגה: מסך בגודל 12.1 אינץ', 1366X768

מעבד גראפי: nVidia ion

ממשקים: HDMI, VGA, 3xUSB, קורא כרטיסים 2 באחד, אוזניות, מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth

 

לדף המוצר באתר היבואן

 

לכל סקירות הניידים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים