שתף קטע נבחר

רעלת היריון: האבחון והטיפול

פרופ' רון גונן, סגן מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל אגף יולדות וחדרי לידה במרכז הרפואי בני ציון, מסביר על אחד הסיבוכים הקשים בהריון

פרופ' רון גונן, סגן מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל אגף יולדות וחדרי לידה במרכז הרפואי בני ציון, מסביר: "רעלת היריון היא אחד הסיבוכים הקשים בהיריון. בין ביטוייה, עלייה בלחץ הדם, הפרשה מוגברת של חלבון בשתן ובמקרים הקשים פגיעה בכליות, בכבד, במערכת הקרישה ובמוח. לפעמים יכולה המחלה לקבל ביטוי בודד, למשל, הפרעה בתפקוד הכבד, כאבי בטן והקאות או כאבי ראש קשים.

 

"לרוב מופיעה המחלה לקראת סוף ההיריון, אבל במקרים קיצוניים היא עלולה להופיע כבר מהשבוע ה־20. בשלביה הראשונים אין לרעלת ההיריון תסמינים, ועל כן היא עלולה להיות מסוכנת מאוד. בשיאה היא עלולה לגרום לפרכוסים, לשבץ מוחי ואף למוות.

 

"שכיחות המחלה גבוהה יותר בהיריון ראשון של נערות, בהיריון של נשים מבוגרות, כתוצאה מהשמנה ומסוכרת, וגם בהריונות עם תאומים או שלישיות. על פי ההערכה, אחת מכל עשרים נשים לוקה ברעלת היריון.

 

"למחלה אין פתרון, אבל הלידה מפסיקה אותה. כשהמחלה מופיעה בשבועות מוקדמים של ההיריון, הטיפול ייעשה באמצעות תרופות המתבססות על מגנזיום

סולפט בהזלפה לווריד במטרה למנוע פרכוסים, ובתרופות להורדת לחץ דם.

"מדענים ורופאים בכל העולם מנסים למצוא דרך לחיזוי מוקדם של רעלת היריון כדי לאפשר לנשים המועדות לכך לפנות למרפאות להיריון בסיכון גבוה לצורך מעקב קפדני וטיפול אופטימלי".

 

בדיקה של חלבון שלייתי, פרי פיתוח של החברה הישראלית "דיאגנוסטיק טכנולוג'יס", מאפשרת לזהות סיכון עתידי לרעלת היריון. את הבדיקה, שקיבלה את אישור משרד הבריאות, משווקת באופן בלעדי חברת מרקורי. ניתן לבצעה באופן פרטי באחד מסניפי רשת מעבדות זר, במחיר 340 שקל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים