שתף קטע נבחר

בכנסת: 75 שנה לפטירת הרב קוק

חברי כנסת, רבנים ואישי ציבור הגיע לחלוק כבוד לאבי הציונות הדתית. הרב אריאל הזכיר את עיקרון האחדות בין דתיים וחילונים, יהודים וגויים. ח"כ אמסלם מש"ס על הרב קוק: "מצודתו הייתה פרושה הרבה מעבר לחוג תלמידיו"

ועדת החינוך של הכנסת ציינה היום (ב') בישיבה חגיגית 75 שנה לפטירת הרב אברהם יצחק הכהן קוק – רבה הראשי הראשון של ארץ ישראל. רבנים, מחנכים, חברי כנסת ואישי ציבור באו לחלוק כבוד לאיש שהיה מאבות הציונות הדתית. בין המשתתפים: ראש ישיבת "מרכז הרב" הרב יעקב שפירא, רב העיר רמת גן יעקב אריאל, ראש מועצת החמ"ד הרב אבי גיסר, מנכ"ל משפרד החינוך ד"ר שמשון שושני ופרופ' שלום רוזנברג.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ זבולון אורלב, שיזם את הדיון, אמר כי "מעבר להיותו גאון בתורה ובהלכה והוגה בעל שיעור קומה נדיר, הראי"ה קוק זצ"ל היה מנהיג ומורה דרך ליישוב כולו". עוד ציין כי מדובר באיש תורה אשר פעל גם ב"עולם המעשה", בין היתר בהופעות מרשימות בפני ועדות חקירה של הבריטים,

בשיגור שליחים לגלות תימן ובהצלת מאות רבנים מרוסיה בעזרת תעודות שניפק להם. "הוא לא המתין לחלוצים שיבואו אליו אלא הלך אליהם, הקשיב והשפיע", אמר אורלב, "הוא הקים דור של תלמידים שידעו למצוא תשובות לשאלות הזמן החדש".

  

הרב יעקב אריאל ציין את עיקרון האחדות בו דגל הרב קוק: "לתפיסתו של הרב קוק אין בעולם הזה סתירות מהותיות. מה שנראה כסתירות אלו דברים שעל פני השטח. על פי תורת הרב קוק, יהודים וגויים, דתיים וחילונים, ציונים ולא ציונים הם יחידה אחת, וכל האחדות הזו היא דינמית, תוססת, מתפתחת. השאלה היא אם אנחנו סתם נסחפים בזרם האדיר הזה בעל כורחנו או שיש לכל זה מטרה".

 

מי שהשתתפותו בישיבה הפתיעה רבים הוא ח"כ חיים אמסלם (ש"ס), שהסביר:

"דווקא כמי שלא גדל על מורשת הרב קוק, בחרתי להראות שמצודתו הייתה פרושה הרבה מעבר לחוג תלמידיו". הוא בחר להקריא מכתבים של הרב יוסף משאש, לימים רב העיר חיפה, בהם יצא להגנת הראי"ה קוק נוכח מתקפה מצד קהילת סאטמר ברומניה, וכינה אותו "הנזר והעטרה, ראש כנסת בני הגולה, מלך בירושלים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדיון בוועדה הבוקר
צילום: גיל יוחנן
"מורה דרך". הישיבה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים