שתף קטע נבחר

זירת הקניות

הבג"ץ טרם הוכרע, אך המדינה תכרה חול בסמר

עתירה שהוגשה לבית המשפט העליון נגד הכוונה לכרות חול באחת הדיונות האחרונות בערבה טרם נדונה. זה לא הפריע למפקח על המחצבות להעניק רישיון להתחיל בעבודות הכרייה

אם לא יחול שינוי של הרגע האחרון, בעוד כחודש יחלו לכרות חול בדיונה בסמר - אחת האחרונות בערבה, ובית גידול לעשרות מיני צמחים ובעלי חיים יחודיים. העבודות יחלו לאחר שבשבוע שעבר אושר רישיון הכרייה באזור, למרות שעתירה שהוגשה בנושא לבית המשפט העליון טרם נדונה. 

 

המאבק כנגד הכרייה בחולות סמר מאגד סביבו תושבים רבים מהאזור, מומחי סביבה ופעילי ארגונים ועמותות - בהם עמותת "אדם טבע ודין". העמותה פנתה היום (ב') לבית המשפט העליון בבקשה לאסור על ביצוע הכרייה עד להכרעה המשפטית בסוגיה.


גורלן נחרץ? הדיונות האחרונות בסמר (צילום: רועי טלבי)

 

החול שייכרה באזור סמר מיועד לתעשיית הבנייה באזור אילת. המדינה החליטה לכרות את החול דווקא שם בשל מיעוט עתודות החול באזור, ומיעוט חלופות לחול איכותי. לפני למעלה משנה, כשנודע על תוכנית הכרייה באזור, החל להתגבש מאבק לעצירת המהלך. במסגרת המאבק גוייסו מומחים שטענו שהכרייה במקום תפגע במערכת אקולוגית ייחודית, ואנשי מקצוע שאמרו שניתן למצוא חלופות אחרות, טובות לא פחות.

 

במסגרת המאבק הגישה "אדם טבע ודין" עתירה נגד התוכנית, אך לפני מספר חודשים דחה אותה בית המשפט. העמותה ערערה לבית המשפט העליון בטענה שאישור התוכנית יוביל לנזק בלתי הפיך לאזור, אולם המפקח על המחצבות העניק כאמור את רישיון הכרייה בטרם שהערעור נדון בבית המשפט.

 

"חולות סמר הם גוש החולות המשמעותי האחרון שנותר בערבה כולה. כיום נותר רק שליש משטחם המקורי, לאחר שרוב הדיונות נהרסו על ידי כרייה, שפכי תעשייה וחקלאות", נכתב בעתירה.

 

"היה ראוי שהמפקח על המכרות יימנע ממתן הרישיון עד להכרעת בית המשפט. אין ספק כי ברגע שיתחילו עבודות הכרייה במקום יגרם נזק בלתי הפיך בשטח, והציבור בישראל יאבד את אחד המקומות הנדירים ויוצאי הדופן בארץ", אמרה עו"ד נירית לוטן מהעמותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי טלבי
חולות סמר. ארכיון
צילום: רועי טלבי
מומלצים