שתף קטע נבחר

בדרך הנכונה: נשיאי צ'אד וסודן דנים בדרפור

המדינות המאשימות אחת את השנייה בליבוי האלימות בדרפור ותמיכה בקבוצות מורדים הסכימו להקים כוח משותף בגבול. דיפלומטים: המנהיגים ירוויחו משקט לקראת הבחירות

שמים את המחלוקות בצ'אד? נשיא צ'אד הגיע היום (ב') לביקור בחרטום, שם הוא נועד עם עמיתו הסודני בניסיון לשפר את היחסים בין המדינות ולהשכין שלום בחבל דרפור. שר החוץ של סודן כינה את הביקור "רגע היסטורי", ורבים הביעו תקווה שהצדדים יצליחו להגיע להסכמה משמעותית, לאחר שבין המדינות נחתם הסכם לנרמול היחסים.

 

צ'אד מאשימה את סודן בתמיכה במורדים המבקשים להפיל את הממשלה בראשות הנשיא עומר אל-באשיר, בעוד חרטום מאשימה כי ממשלתו של הנשיא אידריס דבי תומכת במיעוטים האתניים שנלחמים בחבל דרפור שבמערב סודן. באמצע ינואר הסכימו המדינות לפרוס כוח צבאי משותף לאורך הגבול, שיילחם במורדים משני הצדדים.


דבי ובאשיר בשדה התעופה בחרטום (צילום: AFP)

 

חרטום ונג'מנה חתמו על הסכמים דומים בעבר, אולם הם מעולם לא יושמו. גורמים דיפלומטים מעריכים כי המאמצים הנוכחיים הם רציניים יותר, משום ששני המנהיגים ירוויחו משקט יחסי בדרפור - בצ'אד ייערכו בשנה הבאה בחירות לנשיאות, ובסודן יתקיימו השנה בחירות וכן משאל עם על עצמאות הדרום.

 

יחסים טובים יותר בין שתי המדינות האפריקניות יהוו צעד גדול עבור דרפור, שם מתו בשבע השנים האחרונות להערכת

האו"ם מאות אלפי בני אדם בעימותים בין מורדים מקבוצות אתניות שונות. לטענת הממשלה בחרטום, מניין ההרוגים עומד על עשרת אלפים. התקווה היא ששיחות המנהיגים ישפיעו לטובה גם על שיחות השלום של דרפור.

 

נגד באשיר הוצא צו מעצר בין-לאומי בגין אחריותו למצב ההומניטרי בחבל דרפור והוא מואשם בפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות. על-פי כתב האישום, "גורמים וסוכנים" שנשלטו על-ידי באשיר רצחו לפחות 35 אלף אזרחים, וגרמו ל"מותם האיטי" של בין 80 אלף ל-265 אלף בני אדם, שנעקרו מבתיהם עקב הלחימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באשיר. אחראי להרג בדרפור
צילום: AFP
דבי. רוצה שקט לקראת הבחירות
צילום: רויטרס
מומלצים