שתף קטע נבחר

התגלה אזור במוח שאחראי להימורים

אוהבים להמר? מכורים לסכנה? כדאי שתבדקו את האמיגדלה שלכם. חוקרים מצאו כי אזור זה במוח התפתח במהלך האבולוציה כדי למנוע מאיתנו לבזבז כסף ולקחת סיכונים

חוקרים מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה (Caltech) מאמינים כי הצליחו לגלות מהי הסיבה שבגינה אנשים פוחדים לאבד את כספם, לאחר שזיהו אזור במוח המסביר מדוע מרבית האנשים נמנעים מלקחת סיכונים לא מחושבים בכל מה שקשור לכסף. כך מדווח ה"דיילי טלגרף" הבריטי. 

 

המחקר, שהתפרסם ברשומות האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות-הברית, מציע את האפשרות שמוחם של בני האדם "למד" במהלך האבולוציה כיצד להיזהר מסכנה מיותרת שעלולה "לעלות" לאורגניזם באובדן מזון או רכוש אחר בעל ערך.

 

לפי המדענים, האזור במוח שאחראי לכך הוא האמיגדלה (ובעברית "שקד" בשל צורתו), שמזוהה בדרך כלל עם החוויה הרגשית ועם תפיסת פחד. המחקר החדש טוען כי הוא קשור באופן ישיר גם לפחד המובנה מפני אובדן של ממון. למסקנה זו הגיעו החוקרים באמצעות בחינה של שתי חולות, נשים בגילאי 23 ו-43, שסובלות מפגיעה נדירה באמיגדלה.

 

החולות השתתפו במשחק הימורים יחד עם 12 משתתפים בריאים, וכמעט שלא גילו כל הססנות או חשש ביחס לאפשרות שיפסידו את כספן. במסגרת המשחק קיבל כל משתתף 50 דולר, כשבכל סיבוב הוטל מטבע והסיכוי לנצח או להפסיד היה 50:50. סכום ההימור גדל לאחר כל סיבוב.

 

כפי ששיערו החוקרים, המשתתפים הבריאים חשבו פעמיים לפני כל הימור, ונטו להעדיף הימורים מושכלים יותר, בהם היחס בין סכום הזכייה לכמות הכסף אותו סיכנו היה גדול. כלומר, הם העדיפו הימורים בהם היו צריכים לסכן 10 דולרים בשביל האפשרות לזכות ב-50, ודחו הימורים בהם סיכון של 15 דולרים יכול היה לזכות אותם רק ב-20.

 

לעומתם, המשתתפות בעלות האמיגדלה הפגועה, השקיעו פחות מחשבה באיזון שבין הרווח העתידי לסכום שסיכנו. הן זלזלו באפשרות שיפסידו את כספן, והימרו גם כאשר הסכום העתידי היה נמוך מהסכום אותו היו צריכות לסכן. מכך הסיקו החוקרים כי האמיגדלה שולטת על מנגנון ביולוגי כללי שתפקידו לרסן התנהגות מסוכנת העלולה להוביל לתוצאות שליליות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חוששות להמר
צילום: איי אף פי
מומלצים