שתף קטע נבחר

טירמיסו מצוין עם הרבה פחות שומן

איך להכין את הקינוח האיטלקי ההורס מכולם, כך שיהיו הרבה הרבה פחות אחוזי שומן, וטעמו ייישאר נפלא כתמיד

 

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: עומר טובי;
איפור: סבטה קריכלי; מגש: רשת סולתם רדד;תודה לתמי וארנון עמיר

  

טירמיסו מצוין עם הרבה פחות שומן

יש להודות מיד: טירמיסו הוא הרבה דברים (העונג בהתגלמותו, למשל), אבל דיאטתי הוא לא אחד מהם. בכל זאת, מצאתי דרך להפחית את כמויות השומן במתכון המקורי. הסוד: חצי מכמות גבינת המסקרפונה מוחלפת בגבינת ריקוטה (5 אחוזי שומן בלבד). זה הכל. וחשוב שתהיה טרייה מאוד, בבקשה. עוד הפחתה משמעותית: במתכון הזה יש פחות חלמונים מאשר במתכון המקורי, ובמקום החלמונים החסרים מוסיפים קצף חלבונים. בחלבונים אין שומן, ובנוסף, בעזרת הקצף המרקם הסופי קליל יותר. וכן, זה עדיין טעים. לגמרי.

המרכיבים

תבנית בגודל 16 על 25 ס"מ, כ-8 מנות
4 ביצים, מופרדות

5 כפות סוכר

1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה (להשיג ברשתות השיווק)

1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה % 5 שומן

1-2 כפות יין שרי או יין מרסלה או יין מדירה או רום

10-12 בישקוטים

1 כוס קפה אספרסו או נס קפה חזק מוכן, מצונן לטמפרטורת החדר

 

להגשה

אבקת קקאו

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.

2. שמים בקערה את החלמונים והסוכר ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם סמיך מאוד. מוסיפים פנימה את יין השרי (או המרסלה, המדירה או הרום) ומקציפים עוד קצת. מוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה וגבינת הריקוטה ומקציפים היטב, לקרם חלק.  מוסיפים פנימה את הקצף ומערבבים בעדינות, עד שהוא נטמע בקרם. שמים כמה כפות מהקרם בתחתית התבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

3. שמים את הקפה המצונן בקערה שטוחה. טובלים את הבישקוטים בקפה בזריזות, משני הצדדים, ומניחים על הקרם, במרווחים זה מזה. מכסים במחצית מכמות הקרם. טובלים שוב את הבישקוטים הנותרים בקפה, מסדרים באותה דרך ומנחים מלמעלה את שאר הקרם. מחליקים את פני הקרם מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד יום).

4. ההגשה: זורים על פני הקרם אבקת קקאו, חותכים לריבועים ומגישים.

 

בשבוע הבא ב"שף": לזניה!

 

לכל העוגות והעוגיות של שף

 

לכל הקינוחים של שף

 

עוד מתכונים לקינוחים קלים להכנה:

מרנג פטל כמו בקונדיטוריה (ללא  שומן!)

פאי לימון בדרך הקלה

עוגת גבינה קרה וקלה

 

לכל כתבות שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טירמיסו של איילת. טעם מושלם והרבה פחות שומן
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא ב"שף", מתכון ללזניה שלא תעמדו בפניה
צילום: יוסי סליס
אילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים