שתף קטע נבחר

רשות ני"ע: על החברות לפשט את דו"חותיהן

הרשות הודיעה כי תפעל על מנת לפשט את התשקיפים והדיווחים שמגישות החברות הציבוריות לבורסה, כך שיהיו רלוונטיים יותר למשקיעים

רשות ניירות ערך הודיעה היום (ד') על החלטתה לפעול לפישוט התשקיפים והדו"חות הרבעוניים והתקופתיים שמגישות החברות הציבוריות לבורסה, ולהגברת הרלוונטיות שלהם לציבור המשקיעים. 

 

 

בהתאם להודעה, יידרשו החברות להימנע מכפילויות, להימנע מלכלול מידע שאינו מהותי ולחשוף את נימוקי הנהלת החברה והדירקטוריון לתוצאות הפעילות. ברשות מקווים כי שינויים אלה יפחיתו משמעותית את הנטל הכרוך בהכנת הדו"חות התקופתיים והרבעוניים, ויקלו על קריאתם והבנתם על ידי הציבור.  

 

אחד העקרונות המרכזיים בדרישות הגילוי על פי דיני ניירות ערך הינו עקרון המהותיות, לפיו תאגיד נדרש לדווח על עניינים המהותיים להבנת עסקיו, ולא לדווח על אלה שאינם מהותיים. מבדיקת סגל הרשות עולה, כי דו"חות תאגידים מדווחים שונים כוללים מידע שאינו עונה תמיד, על פניו, להגדרת "המהותיות", ונראה, לדעת הרשות, כי בחלק מן הדו"חות אין הבחנה בין עיקר לטפל. ברשות סבורים, כי מתן מידע לא מהותי עודף עלול לפגום באיכות הגילוי, ליצור רתיעה מפני שימוש ראוי וקריאה רצינית של הדו"חות ולהקשות על זיהוי מידע מהותי מתוך כלל המידע המדווח.

 

כמו כן, החוק קובע כי מידע על החברה המדווחת יינתן בשפה בהירה, תמציתית, פשוטה ומובנת, ובכלל זה להימנע מניסוחים מעורפלים שניתן לפרשם ביותר ממובן אחד, מניסוח המועתק ישירות ממסמכים משפטיים בלא הסברים בהירים ותמציתיים ומכפילות מידע שאינה תורמת לשיפור איכות הדיווח. 

 

סגל הרשות הודיע לתאגידים שחפצו בכך, כי לא יתנגד שבמסגרת הדו"חות התקופתיים לשנת 2009 יצורף לדיווח דו"ח נלווה הכולל פריטי מידע שצוינו, בין היתר, בדו"חות תקופתיים קודמים, אך לדעת התאגיד אינם מהותיים או דרושים בהתאם להוראות הדין.

  

מטרת הדו"ח הנלווה היא לתאם ציפיות מול המשתמשים. זאת, באמצעות סימון פריטי המידע העודפים והבהרה כי פריטים אלה נחשבים בעיני התאגיד למידע לא מהותי שאינו חייב בגילוי, ועל כן ככל שלא יהוו מידע מהותי בעתיד, לא יופיעו יותר במסגרת הדיווחים.  

 

במטרה להקל על עריכת דו"ח הדירקטוריון (המוגש כחלק מהדוחות הכספיים), דורשת הרשות מהחברות לכלול בתחילת דו"ח הדירקטוריון רק את הסברי הדירקטוריון למצב עסקי התאגיד, תוצאות פעולותיו, הונו העצמי ותזרימי המזומנים שלו; ואילו יתר פריטי הגילוי יובאו תחת כותרות נפרדות לפי הסדר: הסברי הדירקטוריון למצב עסקי התאגיד, חשיפה לסיכוני שוק ודרכי ניהולם, היבטי ממשל תאגידי, הוראות גילוי בקשר עם הדיווח הפיננסי של התאגיד, נדל"ן להשקעה, רכישות עצמיות וגילויייעודי למחזיקי אגרות חוב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים