שתף קטע נבחר

האם שליח צפון-קוריאני ייצא לביקור בוושינגטון?

אמצעי תקשורת במזרח גורסים כי ראש צוות המו"מ של פיונגיאנג בסוגיית הגרעין ייצא בחודש הבא לארה"ב לביקור נדיר, שייתכן ומעיד על התקרבות ממשית. ארה"ב מכחישה: לא מתוכננת פגישה כזו לפי שעה. ניפגש בשיחות הרב צדדיות

ראש צוות המשא ומתן של צפון-קוריאה בסוגיית הגרעין, קים קי-גוון, מעוניין להגיע לביקור נדיר בארה"ב בחודש הבא - כך דיווחו הלילה (שבת) אמצעי תקשורת במזרח הרחוק. זאת, על-רקע המאמצים הדיפלומטיים של ארה"ב והאו"ם לחדש את השיחות לפירוקה של פיונגיאנג מגרעין. דובר מחלקת המדינה הכחיש את הדיווחים.

 

העיתון הדרום-קוריאני "דונג איבו" ציטט מקורות דיפלומטים הטוענים כי קים מעוניין להגיע לשיחות בוושינגטון, אולם זו אינה מעניקה לו אשרת כניסה. סוכנות הידיעות "יונאפ" דיווחה כי הפגישה תתקיים בחודש הבא, וכי הדיפלומט הצפון-קוריאני יצא לסין לחמישה ימי דיונים ואמר במסיבת עיתונאים בבייג'ינג כי ארצו "אינה נלהבת" לחזור לשיחות הרב צדדיות, אולם אינה פוסלת זאת.

   

"לא מתוכנן ביקור של קים בארה"ב, ואין לפי שעה דיונים בין וושינגטון לפיונגיאנג על ביקור שכזה. אנו מאמינים שהפגישה הבאה בין נציגים אמריקנים לצפון-קוריאנים צריכה להתקיים במסגרת השיחות הרב-צדדיות", אמר דובר מחלקת המדינה, פי ג'יי קרואולי.

  

הדיווחים על כוונתו של קים להגיע לארה"ב ייתכן שמעידים על התקדמות במאמצים להחזיר את שיחות בין צפון-קוריאה לקהילה הבינלאומית למסלולן,

 ועל שיפור ביחסים בין המדינה הקומוניסטית למעצמה הקפיטליסטית. צפון-קוריאה פרשה משיחות השש (ארה"ב, רוסיה, יפן, סין ושתי הקוריאות) בשנה שעברה בעקבות הגינוי שספגה באו"ם על הניסוי הגרעיני שביצעה.

 

בשבועות האחרונים חלו שתי התפתחויות חיוביות ביחסי צפון-קוריאה-ארה"ב. הראשונה היא הודעתו של המנהיג קים ג'ונג איל על רצונו לפרק את חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני. ההודעה פורסמה בסוכנות הידיעות הסינית, שעות לאחר פגישה בין קים לבין שליח סיני. ההתפתחות השניה היא שחרורו של המיסיונר האמריקני, רוברט פארק, אחרי חודשיים של מעצר בצפון-קוריאה. פארק חצה את הגבול למדינה המבודדת מסין כדי למחות על מצב זכויות האדם בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים. התקרבות ביחסים?
צילום: AP
מומלצים