שתף קטע נבחר

אחרי 50 שנה: דרישה לפינוי קרקע שחולקה לעולים

כ-80 תושבי רובע החורש הוותיק בקריית גת פנו לביהמ"ש בתביעה נגד העירייה, מינהל מקרקעי ישראל ועמידר, בטענה כי הם נדרשים לפנות מחצית משטח בתיהם. לדבריהם, בכוונת המינהל לשווק את הקרקעות מחדש

כ-80 תושבים מרובע החורש, הרובע הוותיק של קריית גת, הגישו לאחרונה תביעה משותפת בבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד העירייה, מינהל מקרקעי ישראל ועמידר בדרישת בעלות על חצרות בתיהם.  

 

התושבים, אשר מתגוררים בבתים אלו יותר מ-50 שנה, טוענים כי בתחילת שנות ה-80 זומנו למינהל כדי לחתום על מסמכים שיעבירו לידיהם את הבעלות על המגרשים, אך בעצם הוחתמו על מסמכים המותירים בידיהם רק את חצי מהמגרשים. במהלך השנים הקימו חלקם בהיתר מחסנים, בריכות שחייה ובתים על המגרשים, אך כעת דורשים מהם להחזיר את המגרשים, ולדבריהם בכוונת המינהל לשווק את הקרקעות מחדש.  

 

רוב התושבים הם עולים מארצות צפון אפריקה שהגיעו בשנות ה-50 לישראל ויושבו בעיר על ידי עמידר והסוכנות היהודית. הם הוחתמו על ידי קק"ל והמינהל על הסכמי חכירה לדורות למגרשים בשטח של 1,000-700 מ"ר הכוללים בית מגורים קטן. לימים, רק לאחר שנרשמו המגרשים על שמם של החוכרים בלשכת רישום המקרקעין, התברר להם לטענתם כי הוטעו על ידי המינהל וכי המגרשים "נחתכו" בכמחצית. חלקם אף נדרשו לרכוש מחדש מהמינהל חצי מהמגרש.

 

לדברי עו"ד אהוד פורת, המייצג את תושבי הרובע, "בידי התושבים חוזים חתומים עם עמידר, וכל אחד מהם חכר את בית המגורים שלו ואת החצר, כאשר בהסכמים עם עמידר החצר סומנה בצבע אדום (כיחידה אחת יחד עם הבית - ד"ל). 

 

תביעות הפינוי מתעלמות מכך שבמשך עשרות שנים בנו התושבים בשטח החצר מבנים ומתקנים ונטעו צמחייה. תמוה שלאחר 50 שנים שבהן אישרו המינהל והעירייה לתושבים לבנות בחצרות, הוחלט לפתע להתעלם מזכויותיהם ולהגיש נגדם תביעות פינוי חסרות כל בסיס".  

 

תגובת מינהל מקרקעי ישראל: "נגיב באופן ענייני על כל טענה שתועלה בכתבי הדין של הנתבעים". תגובת עמידר: "הנושא נמצא בטיפול בית המשפט ולכן נגיב שם במידת הצורך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התושבים בנו בחצרות מבנים ונטעו צמחייה
מומלצים