שתף קטע נבחר

בת זוגי לימדה בחוגי המועצה ופוטרה ללא הסבר. מגיע פיצוי?

תשובה: תלוי מהי דרך ההתקשרות בין בת זוגך לבין המועצה. בהנחה שהתקיימו יחסי עובד מעביד בינה לבין המועצה אזי בהתאם לחוק פיצויי פיטורים לאחר שהשלימה שנת העסקה הינה זכאית לפיצויים בגין חודש משכורת עבור כל שנה. לעומת זאת אם הועסקה כנותנת שירותים תמורת חשבונית והיא עצמאית - אז על פניו היא אינה זכאית לפיצויי פיטורים. אך מה שקובע הוא מהות היחסים בין הצדדים ולא ההסכם הפורמלי בין הצדדים.

שאלה: בת זוגי לימדה במסגרת חוגי המועצה האזורית חוג מסוים. לאחר שנתיים, ללא שום הסבר וללא שום נימוק קיבלה הודעת מייל על הפסקת "העסקתה" במסגרת המועצה. האם מגיע לה פיצויים? אל מי פונים? איך כדאי להעלות את הבקשה לראשונה?

 

תשובה: מהנתונים בשאלה לא ברור מהי דרך ההתקשרות בין בת זוגך לבין המועצה. בהנחה שהתקיימו יחסי עובד מעביד בינה לבין המועצה אזי בהתאם לחוק פיצויי פיטורים לאחר שהשלימה שנת העסקה הינה זכאית לפיצויים בגין חודש משכורת עבור כל שנה.

 

לעומת זאת אם הועסקה לדוגמא כנותנת שירותים תמורת חשבונית והיא אכן עצמאית לכל דבר ועניין ועובדת עם עסקים נוספים במקביל, אזי על פניו היא אינה זכאית לפיצויי פיטורים. כמו כן, פעמים רבות, קיימים עובדים המועסקים כקבלנים עצמאיים על מנת לחסוך עלויות למעביד, בעוד שבמהות הם למעשה הם עובדים שכירים.

 

על פי הפסיקה מה שקובע הוא מהות היחסים בין הצדדים ולא ההסכם הפורמלי שנחתם בין הצדדים. מדובר במכלול של מבחנים ועל מנת לאפיין את היחסים בין הצדדים מומלץ לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני העבודה.

 

עו"ד שי תקן יועץ משפטי של האגף לאיגוד מקצועי, הסתדרות העובדים.

עו"ד קרן קלפר עובדת בלשכה המשפטית באגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים