שתף קטע נבחר

ברק העביר מסר לרב יוסף בנוגע לחזרה לממשלה

ש"ס מבקשת לתאם עמדות עם הליכוד על כניסה אפשרית לממשלת אחדות. ח"כ ליברמן: יש ריצה מטורפת של האופוזיציה לממשלת אחדות

דריכות בכנסת בעקבות המגעים להקמת ממשלה חדשה לאחר כשלון השיחות בקמפ דיוויד. ראש הממשלה, אהוד ברק, שוחח הבוקר (יום ד') ממטוסו עם יו"ר ש"ס אלי ישי, והעביר לו מסר לרב עובדיה יוסף בנוגע לחזרה אפשרית של ש"ס לממשלה.
במקביל, יצרו ראשי ש"ס קשר ביממה האחרונה עם בכירים בליכוד, כדי לתאם עמדות בנוגע לכניסה אפשרית לממשלת אחדות. ראשי סיעות האופוזיציה ייפגשו היום כדי לתאם עמדות בנוגע לאפשרות כזו. את המתרחש באופוזיציה כינה ח"כ אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) "ריצה מטורפת לקראת ממשלת אחדות".

שיחות מהמטוס

ברק שוחח ממטוסו עם חברי הכנסת יוסף לפיד (שינוי) ועם יו"ר ש"ס אלי ישי. בתגובה אמר ח"כ שלמה בניזרי (ש"ס), כי הוא תומך בהליכה לממשלת אחדות בצוותא עם הליכוד. בנוגע לחזרה אפשרית לממשלה, אמר בניזרי, "אנחנו מעדיפים לשמוע מרה"מ יותר מאשר להשמיע. יש לבדוק אם יחזור אותו תהליך מדיני, או שברק יחזור לעסוק בנושאים חברתיים וכלכליים כעת. לפי זה נתווה את עתידנו הפוליטי. כעת יש משמעות להחלטת הסיעות האחרות בימין, כמו הליכוד ומפד"ל". לדבריו, "הייתי מעדיף ללכת לאחדות עם הימין כדי להוביל את הקואליציה ושלא נהיה מובלים".
ברק גם הודיע למרצ כי ידווח לה על הסיבות לכשלון הפסגה, כבר בקבלת הפנים שתיערך לו בשדה התעופה, "ואז", אמר ח"כ רן כהן, "נראה אם נצטרף לממשלה. אם השיחות יחודשו והכיוון יהיה הסכם ראוי - למה לא?"
נמען נוסף לשיחותיו של ברק מהמטוס, ח"כ לפיד, סירב לפרט על מה שוחח עם ראש הממשלה. "הוא פירט בפני את הסיבות לכשלון בקמפ דיוויד, וביקש ממני שלא לשטוח אותן בפני הכתבים", אמר. לדבריו, "ברק צריך להקים קואליציה חדשה, וקבע שייפגש איתנו. ברור שהוא ייפגש גם עם ש"ס".
ואילו במפד"ל מעריכים כי הבחירות יוקדמו. יו"ר המפד"ל, יצחק לוי, קבע כבר בתחילת השבוע להיוועד עם ברק. "אם הם יחזרו למו"מ עם הפלסטינים מהנקודה בה הופסק - משמעות הדבר היא שירושלים תחולק, ואז אין שום סיכוי שנצטרף לממשלה", הוא מעריך. "ייתכן וברק יקים קואליציה צרה, אבל היא לא תחזיק מעמד יותר מחודשיים שלושה, ונלך לבחירות. הסיכוי הגדול ביותר, לדעתי, הוא הליכה לבחירות מהר".

חילוקי דיעות באופוזיציה

בליכוד יש חילוקי דיעות בנוגע להצטרפות לממשלת אחדות לאומית. למרות שהזמנה רשמית מברק עוד לא הגיעה אל היו"ר אריאל שרון - אומרת ח"כ נעמי בלומנטל כי "גם אם שרון בעד, אני מתנגדת. בהסכם של ברק יש סיכון אמת לשלום ישראל. הסיעה שלנו חצויה בנושא זה עוד מהסיבוב הקודם של שיחות על אחדות".
יו"ר הסיעה, ח"כ רובי ריבלין, פועל לשכנוע חבריו ללכת לבחירות חדשות. "לא ייתכן מצב שבו קמפ דיוויד יהווה בסיס למו"מ על ממשלת אחדות. נבחרנו לשרת את האופוזיציה ובנתיים את זאת נעשה". ואילו ח"כ דני נווה פנה הבוקר ליו"ר מרכז הליכוד צחי הנגבי, בבקשה לכנס את 2,700 חברי מרכז הליכוד לקראת אפשרות של בחירות מוקדמות.
ואילו ח"כ ליברמן תקף את חבריו לאופוזציה. לדבריו, "החל מאמש אני נמצא בתחושה קשה, שמרכיבים שונים של כל המחנה הלאומי מתחרים זה בזה למי תהיה הזדמנות הראשונה להיכנס לממשלת ברק באמתלה כזו או אחרת". ליברמן הוסיף: "מן הראוי שהמחנה הלאומי יגבש עמדה אחידה וברורה, באשר לשיתוף פעולה עם אהוד ברק, אחרת, כשנעמוד למבחן הבוחר לא נוכל להוות אלטרנטיבה ראויה, כי בסופו של דבר כולם יידעו שהקו האדום שלנו הוא הכסאות סביב שולחן הממשלה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ברק. מה הוא מתכנן?
צילום: איי אף פי
צילום:זום 77
ישי. מסר לעובדיה
צילום:זום 77
צילום:גלי תיבון
לפיד. גם הוא בין מקבלי הטלפונים
צילום:גלי תיבון
אתר הכנסת
ליברמן. ריצה מטורפת
אתר הכנסת
מומלצים