שתף קטע נבחר

2 מיליון ש' למשפחת יוני אלזם, שהורעל בכלא

אלזם הורשע ברצח העבריין חנינה אוחנה והורעל למוות לפני שאמור היה להעיד נגד עבריין אחר. הוא זוכה לאחר מותו. משפחתו האשימה את השב"ס בכישלון האבטחה, והתביעה האזרחית על 10 מיליון שקל נחתמה בפשרה

המדינה תשלם פיצויים בסך שני מיליון שקלים למשפחתו של יוני אלזם, אסיר שנרצח בתאו בכלא. זאת, כחלק מהסדר פשרה שהושג בין משרד המשפטים לבני המשפחה, במסגרתו תבעו עשרה מיליון שקלים. המשפחה טוענת כי שירות בתי הסוהר התרשל בשמירה על בנם.

 

אלזם - שנידון למאסר עולם בגין רצח העבריין חנינה אוחנה במרס 2003 - נמצא מת בתאו בדצמבר 2005, זמן קצר לפני שאמור היה להעיד נגד עבריין אחר, שמעון זריהן, שהיה הנאשם העיקרי באותה פרשה. חוות דעת רפואית שניתנה לאחר מכן קבעה כי אלזם מת מהרעלה חריפה של ציאניד. בעקבות מותו הופסקו ההליכים המשפטיים נגד זריהן, והוא שוחרר.

 

בשנת 2007 הגישו הוריו של אלזם תביעה אזרחית נגד שירות בתי הסוהר, בדרישה לפיצויים של כעשרה מיליון שקלים. אביו, מיכאל, סיפר אז על התחושות הקשות במשפחה, שסבורה כי בנם היה חף מפשע. לדבריו, איש אינו לוקח אחריות על מותו.

 

בתביעה טענו ההורים כי שירות בתי הסוהר, שהיה אחראי לשלומו ולביטחונו של אלזם, התרשל בשמירה על בנם. אנשי השב"ס נכשלו בתפקידם, למרות שאלזם נחשב אסיר טעון הגנה והיה נתון בהפרדה כדי להגן על ביטחונו.

 

לאחר מותו, זיכה בית המשפט העליון את אלזם מביצוע הרצח. המדינה ביקשה לערוך דיון נוסף

 בנושא, אך נשיאת בית המשפט דורית ביניש דחתה את הבקשה. בזיכוי מתחו השופטים ביקורת על הפללתו של אלזם באמצעות מדובבים, וקבעו כי המדינה פגעה בזכויות היסוד שלו.

 

הכרעת הדין התקבלה ברוב דעות של השופטים אסתר חיות ויורם דנציגר, אל מול השופט אדמונד לוי שנותר בדעת מיעוט. בפסק הדין כתבה השופטת חיות כי תמלילי השיחות בין המדובבים לאלזם "ממחישים היטב כיצד באה לידי ביטוי פגיעה זו, שבשום אופן אינה יכולה להיחשב כתחבולה לגיטימית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
זוכה לאחר מותו. יוני אלזם
צילום: אבי כהן
תובעים צדק. אביו, מיכאל אלזם
צילום: יריב כץ
מומלצים