שתף קטע נבחר

רצון ערער: פרסמו החקירה, אל תשחירו את פניי

רצון הגיש ערעור לבית המשפט העליון נגד ההחלטה שלא לפרסם את פרטי החקירה, בטענה כי המשטרה עשתה בהם שימוש רב נגדו. "יהיה זה ציני למנוע את פרסומו באצטלת טובת המתלוננות", נטען. עוד הוא דורש שיחות טלפון ותסקיר מבחן

גואל רצון, הנאשם בביצוע שורת עבירות מין בעשרות נשותיו, הגיש היום (יום ד') לבית המשפט העליון ערעור על ההחלטה שלא לאפשר לו שיחות טלפון במהלך שהייתו במעצר, ולא לפרסם את תכני החקירה בעניינו. לטענתו, לאחר המסע התקשורתי נגדו "יהיה זה אך ציני למנוע את פרסומו באצטלת טובת המתלוננות", נטען בערעור.

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב, בו הוגש כתב האישום החמור נגד רצון, החליט שלא לשלוח את רצון לתסקיר שירות מבחן בשלב זה, או

לאפשר לו שיחות טלפון. בערעור, קבל רצון גם נגד ההחלטה שלא לחשוף את פרטי החקירה נגדו. "ברור שאת חומר הראיות פורשים בפני בית המשפט ולא בפני התקשורת, אך במשך חודש ימים עוד בשלב החקירה, כשהמידע נמצא אך ורק בידי המשטרה, פעלה היא במרץ רב ובאופן שיטתי להעביר מידע שיש בו כדי להשחיר את פניו של רצון", נטען בערעור, שהוגש על ידי עו"ד שלומציון גבאי מהסנגוריה הציבורית.

 

לטענת רצון, על רקע התנהלות המשטרה אין הצדקה להסתרת החומר - זאת גם על רקע העובדה כי מתלוננות רבות התראיינו בכלי התקשורת השונים. "דווקא מכשמוגש כתב האישום,

כשנתפסו חומרי הגנה שנמצאים כחומר חקירה בידי התביעה, יהיה זה אך ציני למנוע את פרסומו באצטלת טובת המתלוננות", נטען.

 

עוד נכתב בערעור כי לא ברור מהו המקור המשפטי והחוקי עליו הסתמך בית המשפט המחוזי בהחלטתו, וכי התביעה לא הביאה כל ראיות שיש בהן כדי לבסס חשש שרצון ידבר עם עדים - הסיבה שבגינה נמנעו ממנו שיחות הטלפון. עוד נטען כי שלילת זכות הטלפון היא פגיעה אנושה ובלתי מידתית בכבודו של רצון ועומדת בניגוד לחוק.

 

לטענת עו"ד גבאי, לרצון בן ה-60 אין כל עבר פלילי וכי מרבית העבירות המיוחסות לו בוצעו לפני שנים רבות ולא באמצעות הפעלת כוח - ולכן לא ברורה הסיבה שלא לנצל את ימי מעצרו כדי לערוך לו תסקיר מבחן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רצון בבית המשפט. מניעת הפרסום - צינית
צילום: ירון ברנר
מומלצים