שתף קטע נבחר

לראשונה: חיילי מילואים ישולבו בקורסי גיור בצה"ל

רק מיעוט זעום מחיילי הסדיר הלא-יהודים שאינם משלימים את תהליך הגיור בצה"ל עושים זאת באזרחות. לפיכך אישר הרמטכ"ל תוכנית חדשה, לפיה עשרות מילואימניקים שהחלו את קורס "נתיב" בשירות סדיר יוכלו להשלים את התהליך במילואים

עשר שנים לאחר תחילת הפרויקט שבמסגרתו יכולים חיילי צה"ל לעבור תהליך גיור, אישר לאחרונה הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, את המלצתו של ראש אכ"א, האלוף אבי זמיר, להרחיב את קורס "נתיב" כך שיכלול לראשונה גם אנשי מילואים. עד כה גוירו בתהליך זה 3,870 חיילים.

 

קורס "נתיב" נולד בצה"ל עבור חיילים עולים חדשים, במטרה לחזק את הזהות היהודית שלהם, ובמסגרתו ניתן לעבור גם

תהליך גיור, כדי לחזק את הקשר של החיילים למדינה ולסייע לשלבם בחברה. במסגרת הקורס נערכים שיעורי יהדות, שיעורי היסטוריה והרצאות על תולדות המדינה ונושאים נוספים. במהלך ההכשרה חווים החיילים, חלקם לראשונה, אורח חיים יהודי, לרבות שמירה על כשרות, תפילות וציון חגי ישראל.

 

בעשור שבמהלכו מתקיים הקורס לקחו בו חלק יותר מ-10,000 חיילים וחיילות, כשחלקם הביע רצון להמשיך בתהליך הגיור ויותר משליש מביניהם כבר סיימו אותו. בצה"ל גילו כי מבין אלה שאינם ממשיכים בתהליך הגיור במסגרת הצבאית, רק 4% ממשיכים אותו בחיים האזרחיים, ולכן הגו את הרעיון לאפשר לכמה עשרות אנשי מילואים (כ-30 בכל מחזור) שהחלו את הקורס בעודם בשירות הסדיר, להשלים את התהליך בשירות המילואים.

 

לבוגרי הקורס שאינם מוגדרים יהודים ומעוניינים לעבור תהליך גיור, מוצע מסלול גיור שכולל שני סמינרי המשך בני שבועיים

עד שלושה (מעבר לקורס "נתיב" הבסיסי). בית הדין של הרב הצבאי הראשי והמכון ללימודי היהדות ממשיכים ללוות את המועמד לגיור עד להשלמת התהליך במהלך השירות הצבאי ואף לאחר מכן.

 

גורם צבאי הסביר כי "עבור חלק מאנשי המילואים זאת הזדמנות להשלים את התהליך תוך סיוע, ומבלי שהדבר יפגע בהם ובפעילות יחידותיהם במילואים". הוא הוסיף כי "אנחנו מעריכים שתהיה היענות מצד אנשי מילואים להליך זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל מניח תפילין בגבול לבנון (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים