שתף קטע נבחר

הבראוניס שיעשו לכם את פסח

בלי להתאמץ לרגע: בראוניס שוקולדיים להפליא, רכים ולחים בפנים ופריכים מלמעלה, שישמחו אתכם לאורך כל החג. ויש לנו עוד הצעות לעוגות וקינוחים כשרים לפסח

 

בראוניס לפסח

הבראוניס האלה שייכים לסוג המתכונים שמכינים בכמה דקות, בלי שום מערבל, ואחר כך הם יושבים כל הפסח בצנצנת מבטיחה על השיש, כדי שכל מי שרוצה (וכולם רוצים) יוכל להתייחד עם מתיקות שוקולדית דחוסה ורכה באמצע, ופריכה למעלה. טעים.

 

תבנית בגודל 20 על 20 ס"מ

 

המרכיבים

250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

1/8 כפית מלח

1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון

2 כפות קמח מצה דק

1 כוס (100 גרם) אגוזים, קלופים וחתוכים גס

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

2. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את השוקולד והחמאה, ומחממים במיקרוגל בפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומצננים קצת בטמפרטורת החדר. כשהעיסה צוננת, מוסיפים פנימה את הביצים, הקוקוס וקמח המצה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד שהחלק העליון יציב אבל העוגה עדיין רוטטת קצת כאשר מנענעים את התבנית בעדינות. מוצאים ומצננים כשעה לפחות בטמפרטורת החדר (ואפשר גם לאחסן במקרר, אם יש לכם זמן, עד ההגשה. ככל שהבראוניס יהיו קרים יותר, הם ייחתכו טוב יותר).

3. מוציאים את הבראוניס בזהירות מהתבנית, על ידי כך שאוחזים בקצות נייר האפייה משני הצדדים ומרימים. חותכים בזהירות את קצוות הבראוניס (אל תזרקו אותם! ראו טיפ בהמשך), וחותכים את העוגה לריבועים אחידים. מגישים או שומרים עד שבוע בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.

 

מה עושים עם קצוות של בראוניס?

אחרי שחותכים אותם, שמים בקופסה אטומה ומקפיאים. בפעם הבאה שמגישים גלידה, מוציאים, מפשירים קלות בלבד ונועצים בגלידה. טעים.

 

רוצים עוד מתכונים לקינוחים כשרים לפסח?

עוגת שוקולד של מסעדות

 

עוגת שוקולד רכה ושוקעת

 

טראפלס שוקולד

 

פרפה שוקולד ואגוזים

 

לכל מתכוני שף

 

לכל העוגות של שף


 


פורסם לראשונה 15/03/2010 00:16

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראוניס לפסח. פריך וטעים
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים