שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: גינדי - הזוכה בשוק הסיטונאי

גינדי השקעות, יחד עם הריבוע הכחול, סיכמו הלילה על הסכם רכישת הקרקע הגדולה ביותר המוצעת למכירה באזור תל אביב - בהיקף של למעלה ממיליארד שקל. שרי אריסון ושאול אלוביץ', שקיבלו עדיפות לזכייה - נמנעו בסופו של דבר מלחתום. המתחם יכלול חמישה בניינים בני 12 קומות שיכללו כ־500 דירות

אחרי מרתון לילי, מסתמן כי חברת גינדי השקעות, יחד עם הריבוע הכחול - הן הזוכות בהסכם חטיבת הקרקע הגדולה ביותר בתל אביב: השוק הסיטונאי. בכך נחתמה סאגת רכישת המתחם, שהחלה בסוף נובמבר האחרון, עת הוגשו 3 הצעות סופיות לרכישת המתחם.

 

 

גינדי השקעות, יחד עם הריבוע הכחול, ירכשו את מתחם השוק בלמעלה ממיליארד שקל, לאחר שאת העדיפות קיבלה לפניהם דווקא חברת סוהו של שרי אריסון ושאול אלוביץ', שאחרי שבועיים של בלעדיות נמנעה מלחתום.

 

מוכרי השטח החליטו הלילה להאריך את תקופת ה-no shop (איסור ניהול מו"מ מקביל) למשך שבוע, לפני שתחתום סופית עם גינדי-הריבוע הכחול על רכישת המתחם. בשלב הבא יועבר הסכם הרכישה לאישור דירקטוריון. החתימה הרשמית צפויה רק בשבוע הבא.

 

לפני כחודש וחצי פורסם כי הצעתה של משפחת גינדי למתחם השוק הסיטונאי היתה גבוהה בכ-100 מיליון שקל מזו של קבוצת היזמים בראשות שרי אריסון ושאול אלוביץ', ולמרות זאת בעלות השטח העדיפו את הצעתה של חברת סוהו. הלילה התברר כאמור, שההסכם ביניהם בכל זאת לא הבשיל לכדי חתימה.

 

הקבוצה השלישית שהתמודדה על המכרז, ושהורכבה מהחברות חבס, תדהר, מגדל ובריטיש ישראל - פרשה מהמכרז לפני כחודשיים.

 

‏במתחם השוק הסיטונאי מחזיקים חברת תנובה (60%), עיריית תל אביב (25%), עו"ד שרגא בירן (6%) וסוחרים שפעלו במתחם. המתחם הנכלל במכרז השוק הסיטונאי משתרע על שטח כולל של 55 דונם בין הרחובות קרליבך, החשמונאים ודרך בגין בתל אביב.

 

האזור נחשב למתחם האטרקטיבי הגדול האחרון הקיים כיום במרכז תל-אביב והמיועד לבנייה מאסיבית. עיריית תל אביב ניסתה במשך שנים רבות לפנות את השוק הפעיל, שהיווה מטרד אקולוגי ותחבורתי בליבה של העיר.

 

בינואר 2002, נחתם הסכם בין עיריית תל אביב לתנובה בעלת השליטה בחברת השוק הסיטונאי, לפיו תפונה הקרקע היקרה ויעודה ישתנה. על פי ההסכם אמור היה הפינוי בפועל להתבצע בשנת 2003 אך אישור התוכנית התעכב בוועדה המחוזית זמן רב מהמתוכנן. עיריית תל אביב מחזיקה ב-11 דונם מהמתחם, ותנובה, בעלת השליטה בחברת השוק הסיטונאי, מחזיקה ב-48 דונמים. 

 

המכרז הנוכחי אינו כולל ארבעה מגדלים בני 40 קומות שיכללו 1,300 דירות, אלא רק חמישה בניינים בני 12 קומות שיכללו כ־500 דירות. גינדי השקעות סגרה על העיצוב עם לואי ויטון.

 

במקום מתוכנן מוזיאון לאמנות מודרנית וקניון ענק, שייבנו גם במסגרת המכרז, ובעתיד, ישולבו בו שתי תחנות רכבת תחתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחם השוק הסיטונאי, רגע לפני
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים