שתף קטע נבחר

Genieo - דף החדשות האישי שלומד אתכם

במקום לסרוק עשרות מקורות RSS או לגלוש ישירות לאתרים, אנחנו מקבלים המלצות קריאה מחברים. שירות Genieo הישראלי ילמד את הרגלי הגלישה שלכם ויבין באמצעות הדפים בהם ביקרתם, מהם הנושאים המעניינים אתכם

בזמן האחרון עומס המידע רק הולך ומכביד. אנחנו מוצפים בעדכונים וחדשות משלל מקורות. אתרי תוכן, RSS, טוויטר, פייסבוק, מייל, סלולר ואחרים. קשה לזכור מה קראנו והיכן. קשה יותר ויותר להתעדכן בכל מה שחדש ועשוי לעניין אותנו. טוויטר לא הרגה את ה-RSS, אך היא בהחלט תורמת לגסיסתו המהירה של קורא ה-RSS.

 

קריאת חדשות הופכת במהרה לאחת התכונות הבסיסיות של הפיד, זרם העדכונים החברתי בפייסבוק. במקום לסרוק עשרות מקורות RSS או לגלוש ישירות לאתרים, אנחנו מקבלים המלצות קריאה מחברים. זו התפתחות שמותאמת יותר לקצב העדכונים, ומשקפת את השינוי הדרמטי המתחולל באופי השימוש בווב. משתמשי פייסבוק מבלים באתר בממוצע יותר זמן בחודש מאשר בכל אתר אחר.

 

למרות זאת, לא טוויטר ולא פייסבוק יכולים למלא היום את כל צורכי החדשות שלנו עדיין. מנגד, קוראי ה-RSS מספקים לרוב יותר מדי אינפורמציה.

 

אם הגדרתם כמה מקורות RSS, הפיד שלכם יוצף בכל העדכונים מכל המקורות האלה ותתקשו לאתר את הכותרות המעניינות אתכם.

 

מסונן ולא מתפרץ

בתקופה האחרונה צצו קוראי RSS מתוחכמים יותר. Feedly, למשל, אותו סקרנו, מציע אינטגרציה עם גוגל רידר. My6sense (לסקירה) אף הוא מבוסס על מקורות התוכן בגוגל רידר שלכם, אך גם על טוויטר, פייסבוק, פרנדפיד, לינקדאין ופידים אישיים נוספים ומציע מתוכם את הכותרות הרלוונטיות ביותר עבורכם.

 

לאחר תקופת לימוד מסוימת של האייטמים אותם אתם קוראים הוא הולך ומשתפר. My6sense מצביע על הכיוון אליו צועדת צריכת התכנים בעתיד: מסונן ולא מתפרץ, המלצות ולא חשיפה בלתי מבוקרת.

 

 

בעוד My6sense הישראלי הוא אפליקציה לאייפון בלבד בשלב זה, Genieo הישראלי, מיועד לכולם ונוקט בגישה שונה. לאחר הורדת רכיב התוכנה אל המחשב, Genieo ייצור פרופיל אישי שלכם. בשלב זה, שייארך כ-20 דקות, התוכנה תלמד את הרגלי הגלישה שלכם ותבין באמצעות הדפים בהם ביקרתם, מהם הנושאים המעניינים אתכם.


 

 

עניין זה צפוי להרתיע משתמשים החרדים לפרטיות שלהם, אך שימו לב שכל התהליך הזה מתרחש במחשב שלכם בלבד. לא נוצר פרופיל אישי שלכם אי שם בחוות שרתים באינטרנט והחברה מתחייבת לשמור על פרטיותכם. מלבד זאת, Genieo יודע לא לסרוק דפים רגישים כמו Gmail, אתרי פורנו, אתרי קניות מאובטחים ומידע רגיש אחר שלא תרצו שישמש לצורך בניית הפרופיל שלכם.

 

מגזין מותאם אישית

לאחר ששלב בניית הפרופיל יסתיים, תופנו לדף הבית האישי שלכם ב-Genieo, שיכול להפוך מעתה לאחד מדפי הפתיחה הקבועים שלכם לתחילת הגלישה. אני יודע שעבורי הוא הפך לכזה.

 

דף הבית הוא מגזיני ומציע בראש הטור המרכזי כותרות מתחלפות שעשויות להיות הכי רלוונטיות ומתחת כותרות נוספות. חלק מהכותרות האלה הן בכלל קישורים לידיעות שפירסמו חברים שלכם בפייסבוק ביחד עם ההערות שלהם.

 

זו הנקודה שאהבתי במיוחד אצל Genieo: האינטגרציה של תכנים מרשתות חברתיות לצורך קריאה טובה במיוחד, ותורמת מאוד לרלוונטיות של השירות.

 

היופי ב-Genieo הוא כי בניגוד לשירותים אחרים, הוא אינו מחייב אתכם לקבוע הגדרות או להגדיר העדפות. לאחר השלמת הפרופיל לא תידרשו עוד לגעת בדף. אם בכל זאת תרצו לכוונן את התוצאות, תוכלו להקליק על הקישור Not interesting שמופיע מתחת לכל אייטם על מנת לגרום לשירות להכיר אתכם טוב יותר. מלבד זאת, תוכלו לנהל את הפידים שלכם: להסיר אתר מסוים, לשנות את התוכן המופיע בכותרת הראשית וכולי.

 

  

הרבה פחות התלהבתי מאפשרויות שיתוף אייטמים לרשתות חברתיות. התלהבתם מאייטם מסוים? כדי לשתפו בטוויטר או בפייסבוק תידרשו לבצע כמה קליקים באמצעות התוסף הגנרי של Addthis. התפירה נראית מסורבלת ולא מקצועית. היום אפשר לצפות לשיתוף בקליק אחד, שניים לכל היותר.


  

עוד בחורים ברשת: Second life מכוונת למגרש החברתי עם דפדפן חדש

 

מימין לטור המרכזי משולב טור צד החושף את האתרים המועדפים עליכם (על פי תדירות ביקורים), הפידים שלכם והנושאים המעניינים אתכם.

 

מלבד דף הבית האישי, רכיב התוכנה של Genieo יציג עדכונים חדשים בחלונית שתקפוץ מעל מגש המערכת. אם פספסתם אייטם מסוים בדף הראשי, תוכלו לדפדף לתוצאות קודמות ולהיחשף לעוד כותרות.

 

אם אתם לא מוצאים, תוכלו לחפש בגוגל המשולב בראש הדף, אם כי גם האינטגרציה הזו לא מוצלחת. הייתי מצפה למצוא בראש הדף מנוע חיפוש פנימי של Genieo שיאפשר לי לאתר בקלות כותרות שהומלצו בעבר.

 

יש לאן להתפתח

תהיה נוספת היא לגבי הנוכחות של Genieo ברשת. דף הבית האישי אמנם רלוונטי למאות מיליוני משתמשים, שקוראים לא רק עברית אלא גם אנגלית ושפות אחרות בהן הטכנולוגיה תומכת.

 

עם זאת, מושג דף הבית מתיישן במהירות. שירותים אמורים להימצא בכל מקום. למה אי אפשר לגשת ל-Genieo מתוך אפליקציה וובית או סלולרית? למה לא מתוך גוגל רידר, בטוויטר או בכל ערוץ אחר שנוח למשתמש? בהקשר זה יש ל-Genieo הרבה לאן להתפתח ורצוי שיעשו זאת במהרה.

 

למרות הסתייגויות אלה, השורה התחתונה היא ש-Genieo טוב, טוב מאוד אפילו. בחודשים בהם התנסיתי בשירות נחשפתי דרכו לעדכונים רלוונטיים שספק אם הייתי מוצא אותם בדרכים אחרות. עוד לפני ההשקה שוחחתי ארוכות עם סול צבי, המייסדת של Genieo, ובעקבות הדברים ששמעתי וההתנסות הממושכת אני משוכנע ש-Genieo היא חברה ישראלית נוספת שנמצאת בדרך הנכונה להפוך לחביבת הקהל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ניו
בשיתוף עם "חורים ברשת"
מומלצים