שתף קטע נבחר

Casio Ex-G1: קשוחה ואופנתית

קאסיו מציגה מצלמת פוקט מוקשחת, דקיקה ואלגנטית, קלת משקל ומעוצבת - אך בעלת ביצועים בינוניים למדי. בדקנו

G1 היא מצלמה מוקשחת, כלומר עמידה לחבטות (Shock Resistant), עמידה למים (Water Proof) ועמידה יחסית בפני שינויי טמפרטורה (Freeze Proof), חדירת אבק וכדומה.

 

ראינו כבר בשנים האחרונות דגמים רבים של מצלמות מהסוג הזה, בראשם דגמי Mju של אולימפוס וה-PowerShot D של קנון. המצלמות הללו, כמעט בלי יוצאים מן הכלל, היו גדולות ומגושמות בהשוואה לדגמים רגילים בעלי מפרט דומה. G1, לפני הכל נראית אחרת.

 

החידוש המרענן של הדגם הזה הוא בעיצוב הגאדג'טי האופנתי - כזה שלא היה מבייש מצלמה אולטרא-קומפקטית יוקרתית. במשקל של 153 גרם ובנפח שמזכיר חפיסת סיגריות זוהי, לעת עתה, גם המצלמה הכי קלה בקטגוריה שלה.

 

יפה יותר, קשוחה יותר

דקיקה ומעוצבת, G1 היא לא ממש פורצת דרך במה שקשור להנדסת אנוש. לדוגמא, כדי לפתוח את תא הסוללה שלה (ליתיום-יון נטענת, כמובן) תצטרכו הרבה קואורדינציה ו/או מברג.

 


 

קאסיו בפירוש הקריבה כאן נוחות תמורת עיצוב, אם כי ניכר שנעשה מאמץ להבטיח שהפשרה לא תהיה כואבת - בסך-הכל, בתפעול רגיל, ממשק הכפתורים ומערכת התפריטים של G1 נגישים ואינטואיטיביים. היא נוחה לאחיזה ורוב התכונות נגישות בשתיים-שלוש לחיצות כפתור.

 

מבחינת כושר השרידות שלה, G1 נמצאת במקום טוב באמצע הקטגוריה ופה ושם ממש מצטיינת. היא יכולה לשרוד נפילה מגובה של עד 213 ס"מ, למשל, לעומת 120-200 ס"מ ברוב הדגמים המתחרים. אפשר לצלול איתה לעומק של 3 מטרים.

 

שאר המפרט שלה בדרך-כלל דומה לדגמים אחרים בקטגוריה, עם שילוב תכונות יותר מסביר בשביל המחיר - כולל רזולוציה 12.1 מגה-פיקסל, זום אופטי x3, צג 2.5 אינטש (מצוין, אגב), ערכי ISO עד 3200, זיהוי פנים, ייצוב תמונה אופטי, וצילום וידאו עם זום ברזולוציה של עד 848x480.

 

ביצועים, איכויות, סוללה

אופטיקה מעולם לא הייתה הצד החזק של מצלמות מהסוג הזה ו-G1 לא מחדשת יותר מדי. גם לה יש עדשה מובנית בגוף בעלת מפתח מוגבל, אפילו קצת יותר מכמה מתחרות.

 

היא מצלמת תמונות באיכות טובה בתנאי תאורה נוחים, ולעיתים מגיעה לתוצאות מפתיעות לטובה בצילומי מאקרו וצילומים עם פלאש.

 

רוב הזמן היינו מרוצים מהתוצאות שקיבלנו, למרות שהתמונות נראות קצת "שטוחות".

 

הוידאו נראה טוב בצילום-חוץ באור יום ותנועת הזום הייתה חלקה. בצילומי פנים בתאורה חלשה התוצאות היו הרבה פחות טובות.

 

הביצועים שלה קצת מאכזבים. למשל: תזמון של 3.1 שניות בין תמונה לתמונה בתנאים אידיאליים ולא הרבה יותר מזה בצילום רצף (ה-Shutter Lag דווקא קצר מאד, אגב).

 

היא מפצה קצת בזמן הסוללה המכובד מאד - צילמנו למעלה מ-300 תמונות וכחצי שעה של סרטוני וידאו, עד שסמל הסוללה התחיל להבהב.

 

למי היא מתאימה

אם אתם מחפשים מצלמה לטיולים אז G1 מציעה הרבה יתרונות - היא תיכנס בקלות לכיס ולא תכביד עליכם, תתמודד היטב עם תנאים קשים והיא ללא ספק המצלמה הכי יפה ומעוצבת בקטגוריה שלה.

 

היא מצוינת לצילומי נוף דומם או לצילומים מתחת למים, ובדרך-כלל תפיק תוצאות סבירות גם במצבים אחרים. חיי הסוללה הארוכים שלה הם יתרון גדול לטיילים. המחיר המומלץ לצרכן של 1500 ש"ח הוא מהנמוכים בקטגוריה.

 

בכל אופן, D10 של קנון מהירה משמעותית ומציעה איכויות תמונה טובות יותר. הדגמים של אולימפוס הרבה פחות מגניבים ובעלי זמן סוללה קצר יותר, אבל הביצועים שלהם עדיפים. EX-G1 נראית כמו צעד גדול בכיוון הנכון - אבל יש עוד דרך לעשות.

 

 

 

Casio Exilim EX-G1

 

ציון:


 

 

מחיר מומלץ לצרכן : 1500 ש"ח עם אחריות לשנתיים

בעד: קלה, דקה וחזקה. איכויות תמונה טובות לקטגוריה. עיצוב מצוין. זמן סוללה ארוך.

נגד: ביצועים פושרים. הנדסת האנוש טעונה שיפור.

שורה תחתונה: מוקשחת דקיקה ואופנתית.


מפרט טכני

מידות / משקל: 103.5x64.2x19.9 מ"מ / 154 גרם

תכונות עיקריות: CCD 1/2.3", רזולוציה 12.1 מגה-פיקסל, f3.9-f5.4, מהירות תריס 1/1250-4 שניות, זום אופטי 3x, צילום מאקרו החל מ-10 ס"מ, ISO 64-3200, 19 תוכניות צילום, מייצב תמונה דיגיטלי, זיהוי פנים

תכונות נוספות: 5 מצבי פלאש, פוקוס ידני/אוטומטי, 8 מצבי איזון לבן (כולל אחד מותאם אישית), צילומי רצף, DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD אינץ' 2.5, ללא עינית

אחסון: 35.7MB + כרטיס MicroSD

סטילס: 7 רזולוציות מ-VGA ועד 12.1 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2) ומצב רחב (16:9)

וידאו: עד 30fps ב-848x480, מצב YouTube מיוחד

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת

ממשקים: A/V, USB, DC

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות

 

פתחתם כבר תיבה במייל של המדינה?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים