שתף קטע נבחר

עלו ברשת: עולם הלוגואים המטורף

אנימציה מלוגואים של חברות, שלט פלייסטיישן מלגו, הרצאות מקוונות, טוש זוהר אינטרנטי, ארוחות בוקר מרהיבות, מדריך הימנעות ממחלות לב ומשחק מהאגדות. טור האתרים מ"ידיעות אחרונות"

שימושון

הכל כלול - אם אתם מאלה שהכוח העליון היחיד שבו הם מאמינים הוא אופטלגין - דלגו על הקטע הזה. אם, להבדיל, אתם מאלו הסבורים שיש קשר בין גוף לנפש ולא כל מצב בריאותי ניתן לריפוי על ידי הרפואה הקונבנציונלית, בקרו באתר "האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית", עמותה התנדבותית, ששם לו למטרה לעשות מעט סדר בתחום הטיפול האלטרנטיבי. באתר האגודה ניתן למצוא אינדקס מטפלים מוסמכים, לשאול שאלות (או להגיש תלונות), להבין מהי הומאופתיה קלאסית וללמוד על הנושא.

  

מנגל סלולרי - תחרות הפוטושופ החודשית של מגזין Wired מזמינה גולשים בעלי דמיון וחוש עיצובי לשלוח סקיצות ורעיונות לציוד המחנאות של מחר (או מחרתיים או העשור הבא). את העבודות הנבחרות יציגו באתר עם קרדיט ליוצר, ומי יודע - אולי הן אפילו יצודו את עינו של יצרן אמיץ, שיחליט להפוך אותן למציאות.

 

הטוש המקוון  - Awesome Highligher  (מארקר מעולה, בתרגום חופשי) הוא שירות מקוון קטן ויעיל, שמאפשר לכם לסמן טקסט באתר כלשהו באמצעות מארקר צהוב, ואז מספק קישור ישיר לקטע המסומן, אותו ניתן לשתף עם אחרים.

  

ניפגש בסיבוב - MyScreen של חברת Dimdim הוא שירות מקוון המאפשר לנהל ועידות וידאו מרובות משתתפים באמצעות הרשת ולשתף את שולחן העבודה עם שאר המשתתפים באמצעות כתובת אינטרנט אישית. השירות, ששודרג לאחרונה, מציע מסלול חינם, שמאפשר להזמין 20 איש לצפיה מקוונת במצגת או הרצאה, תומך במגוון מערכות הפעלה ודפדפנים והודות להיותו מבוסס קוד פתוח, מסוגל להתממשק לאתרי צד שלישי כמו פליקר, יוטיוב ודומיהם.

  

ולנו יש פלאפל - הצלם הגרמני אוליבר שוורצוולד רקח תמונות מרהיבות של ארוחות בוקר מרחבי העולם. באתר Flavorwire החליטו לערוך חידון מעורר תיאבון בקרב הגולשים ולהציג את הצילומים כששם המדינה מוסתר. אם אתם מאנשי הבוקר - נסו בעצמכם. לא מומלץ לשחק על בטן ריקה.

  

משחקים בזמן - יש לכם ידע באלקטרוניקה וידי זהב? בנו לעצמכם שעון Monochrone. מדובר בפרויקט חומרה בקוד פתוח, שנבנה ומופץ על ידי לימור, מהנדסת אמריקנית צעירה המכונה Ladyada, ומציעה מדריך מלא ליצירת מיני שעשועי אלקטרוניקה לחובבי המלחמים.שעון פינגפונג מבוסס קוד פתוח

 

 

 

יש חלב? - מועצת החלב העלתה לרשת אתר אינטרנט שיסייע לכם לקחת חלק ב"חגיגות שמחת החלב". באתר ניתן לקבל מידע על פעילויות ואירועים המתרחשים בעשרת ימי החגיגה ברחבי הארץ, ביניהם סיורים בין מחלבות ורפתות וסדנאות דומות, וכן לאסוף מתכונים ולעדכן את חבריכם במסלולי הטיול המתוכנן.

 

 

שימו לב - אתר הלב, שמהווה מעין מרכז מידע לטיפול ומניעת מחלות לב, השיק שלושה מחשבונים, שיספקו לכם ניחוש מושכל באשר לסיכוייכם ללקות במחלת לב: מחשבון BMI לחישוב מסת הגוף שלכם ושני מחשבונים לגילוי רמת הסיכון שלכם ללקות בהתקף לב בעשור הקרוב - אחד המיועד לאלו שיודעים מהי רמת הכולסטרול שלהם ושני לבורים.

 

 

שולחן ערוך - אתר המסעדות Rest השיק לאחרונה את Time Table, מערכת הזמנת מקומות במסעדה מקוונת, שתקצר הליכים ותחסוך כסף הן לסועדים והן למסעדנים. באמצעות השירות ניתן לבחור שולחן באיזור המועדף ולשריין אותו לטובת חבורת הסועדים שלכם באופן מיידי, ובעתיד גם לערוך מעין מכרז הפוך, שמאפשר להזין את הדרישות המיוחדות שלכם ולקבל רשימה של מסעדות מומלצות. משתמשים רשומים ונאמנים לשירות יוכלו לשמור את הנתונים לצורך ביקור עתידי ויזכו בקופונים, הנחות ועוד הטבות.

  

תודה ששלחתם - אנשים שהרגע גילו את האינטרנט אוהבים להפגיז אחרים באנימציות, מצגות וכרטיסי ברכה. בדיוק בשבילם הומצא אתר "צט'לה", שמאפשר לשלוח או להדפיס מגוון רחב של צילומים, אנימציות, איורים, הזמנות וברכות ישירות מהאתר. לכל מייל כזה אפשר לצרף הודעה אישית (תומך עברית כמובן) או להוריד את הגרפיקה הנבחרת למחשב ולעשות איתה מה שתרצו. האיורים ממויינים על קטגוריות, כמו נופים, חגים, יום הולדת וכו'.

 

מנה אחרונה  

אבן על אבן - אנשי הבלוג Mashable עושים קצת נחת לגיקים, ומציגים עשר תמונות של מבני לגו יצירתיים ומושקעים במיוחד, שמדמים מוצרים טכנולוגיים מהעולם האמיתי. 

  

על פני האדמה - סואיצ'י נוגוצ'י הוא אסטרונאוט יפני, שנמצא בתחנת החלל הבינלאומית, ומשתמש בחשבון הטוויטר שלו כדי לעדכן את יושבי כדור הארץ על המתרחש בקומה מעל. מלבד עדכוני טקסט הוא מעלה לרשת גם צילומים מרהיבים של ערים ומדינות, כפי שהן נראות מהחלל.

  

60 שניות, זוז - לפני כמה שבועות ננעל בסן פרנסיסקו "פסטיבל הסרטים החד פעמיים" השלישי במספר, המוקדש לסרטונים בני כדקה, שצולמו באמצעות טלפונים סלולריים, מצלמות סטילס ומיני אביזרים שצילום וידאו אינו תפקידם העיקרי. נכון שחלק גדול מהסרטים (הזמינים לצפיה באתר) מטושטשים ונטולי פואנטה, אבל הפוטנציאל נמצא שם - בסוף יימצא מי שירתום אותו לכדי יצירת אמנות.  

 

עולם הלוגואים  - כשהמדור הזה נכתב עדיין לא ידוע מיהם הזוכים באוסקר, אבל מועמד נוסף מקטגוריית סרטי האנימציה הקצרים עלה לרשת. הפעם זהו Logorama, סרט פעולה בלתי-חינוכי באורך רבע שעה, שמציג עולם המורכב רובו ככולו מלוגואים של חברות גדולות יותר וידועות פחות. ביקורת הקפיטליזם מוגשת על חשבון הבית. 
 

 

 

בשביל זה יש אינטרנט - זוכרים את אתר הצ'טים בווידאו Chat Roulette? ובכן, הוא לא מפסיק להסעיר את העולם. עכשיו הוא מכבב בקליפ של להקת I AM UN CHIEN !!, שחבריה גלשו ברחבי אתר הצ'טים, הקליטו את תגובות המאזינים-צופים והפכו את כל המאשאפ הזה ליצירה עצמאית. חמוד.

  

הזייפנים - ארבעת חברי להקת Final Placement, נערים נוצרים מטקסס, חולמים להיות כוכבים. למרבה הצער, אין להם כישורים מוזיקליים, בטח לא כאלה שבאים לידי ביטוי בנגינה משותפת, כך שנראה שהדרך היחידה שלהם להתפרסם היא בהפוך על הפוך: כיוצרי אחד השירים הכי מעפנים ששמענו לאחרונה.

  

התפוח הקטן - סרט קצר של סם אוהר, The Sandpit, שצולם באמצעות טכנולוגיית Tilt-Shift, מציג את העיר ניו יורק כאילו היתה מיניאטורה קסומה ומוטרפת, השוכנת בתוך בית בובות. בראיון עימו מספר אוהר על תהליך העבודה, העדשות והמצלמה, ומגלה שהסרט מורכב מ-35,000 צילומי סטילס.

  

תחש חשמלי - במדורים קודמים הבאנו הוכחות לכך שחתולים לא נורא אוהבים רובוטים. אבל כלבים זה אחרת. הנה סרטון שמציג לראווה שיתוף פעולה פורה בין כלב תחש למכונה (שלח: עמית פל)

 

משחק מהאגדות - מאמינים בחד קרן? הוכיחו זאת באמצעות המשחק המקוון Robot Unicorn Attack, שמאפשר לכם לדהור בעולם מלא פיות על תקן סוס מקורנן (שלח: עמית פל) 

 

יתכן שחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים