שתף קטע נבחר

"בית המשפט נתן ערך לחיים של מיטל"

"אנחנו לא שמחים שאנשים הולכים לכלא", אמרה בדמעות ליאורה אהרונסון, שעל דורסי בתה נגזרו היום עונשי מאסר כבדים, "אבל מעריכים את השופטים שמיצו את הדין. כולנו אסירי תודה - אבל זה לא יחזיר לנו את מיטל". צפו בתגובות מבית המשפט

שי סימון, שהורשע בדריסתה והריגתה של מיטל אהרונסון בתאונה במרכז תל-אביב באוקטובר 2008, יישלח ל-20 שנות מאסר. על חברו שלום ימיני, שהיה עמו ברכב והורשע בהפקרה לאחר פגיעה, נגזרו חמש שנות מאסר. לדברי פרקליטו של סימון, עו"ד חיים משגב, בקרב משפחת ציפו לעונש חמור, בגלל החשיפה התקשורתית הגדולה של התיק - אבל לא לעונש כזה. "המשפחה בהלם מוחלט".

 

עו"ד משגב הוסיף כי מרשו שוקל לערער על גזר הדין לבית המשפט העליון. בשיחה עם ynet, גינה היום (ה') עו"ד משגב בחריפות את חומרת העונש: "גועל נפש של עונש. זהו גזר דין מפלצתי, אכזרי ולא מידתי. חבל שהשופט נסחף בצורה כזו, הלך שבי אחרי התקשורת ואחרי מניפולציות אחרות. היה צריך להישאר בגבולות הסביר. 20 שנה על תאונת דרכים זה עונש בלתי מתקבל על הדעת. השופט פשוט נסחף אחרי אמירותיהם, מוצדקות ככל שיהיו, של נשיא המדינה ונשיאת בית המשפט העליון. נכון שהתצאה קטלנית, אבל מדובר בתאונה שנסיבותיה לא חמורות במיוחד".

 

משגב הזכיר לשם ההשוואה כך את התאונה שהייתה בערב יום הכיפורים בכפר תבור, בה "רוכב טרקטורון רכב במתכוון לעבר קבוצת מתפללים ודרס מוות ילדה, וקיבל תשע שנים אז איפה הפרופרציה? נכון שצריך להילחם בתאונות הדרכים, אבל צריכה להיות ענישה אחידה. עונש כבד זה הוטל על-ידי השופט על כתפיו הצנומות של שי סימון, כדי לבנות תזה חדשה".

 

פרקליטו של ימיני, עו"ד מוטי כץ, כבר הודיע כי בכוונתו להגיש בהקדם ערעור על חומרת העונש לבית המשפט העליון. בשיחה עם ynet הסביר עו"ד כץ כי "פסק הדין סוטה מפסיקת העליון באשר למהות עבירת ההפקרה. זהו פסק וגזר דין שגויים, תוך התעלמות מוחלטת מכך שלנפגעות הוגשה עזרה ארבע דקות לאחר התאונה, דבר שהתרחש לנגד עיני

ימיני. השופט לא עמד בלחץ הציבורי והטיל עונש קיצוני וחריג. אותו שופט נתן לפני מספר חודשים עונש של שש שנים על הריגה, וכאן הוא נתן חמש שנים על הפקרה".

 

עו"ד כץ ציין שכמו משפחתו של מרשו, גם הוא

"נמצא בסערת רגשות - ובצדק. ההצגה כאילו להפקרה הייתה השפעה על התוצאה של התאונה, היא מעוותת ולא נכונה". הוא מתח ביקורת גם על החלטתו של השופט, שקבע כי השניים יחלו לרצות את עונש מאסרם היום: "זה לא הגיוני, כי ימיני היה משוחרר לגמרי לאורך המשפט. זו הפרה בוטה של עקרון שוויון הנאשמים לפי החוק".

 

אחת השאלות שעלו היום במערכת המשפט, היא כיצד ישפיע העונש התקדימי על החלטות עתידיות. התובע בתיק מטעם הפרקליטות, עו"ד חיים ויסמונסקי, אמר בסוף הדיון כי "בית המשפט קיבל היום החלטה תקדימית מבחינת רף הענישה שהוא מציב. בית המשפט הכיר בכך שתאונות 'פגע וברח' הן תאונות המהוות מכת מדינה, שצריך להרים את רף הענישה

בעניינן". לעומתו, העריך עו"ד משגב: "אף שופט לא יעז להתקרב לרף הזה, אבל כולם ישתמשו בו בעתיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם, ליאורה אהרונסון
צילום: ירון ברנר
דרס. שי סימון
צילום: ירון ברנר
הפקיר. שלום ימיני
צילום: ירון ברנר
החברה שנפצעה בתאונה, מלי יזדי
צילום: ירון ברנר
מומלצים