שתף קטע נבחר

מה נשתנה: פשטידת מצות וקרפיון ממולא

דנה אלמוסני החליטה לגוון השנה את מתכוני החג המסורתיים ואחרי מעט חיפושים הגיעה לשני מתכונים קצת אחרים, אבל נהדרים: פשטידת מצות עם בשר, עגבניות וחצילים, וקציצות דגים ממולאות בסלק

מהרגע שהבנתי שפסח מגיע ואני צריכה להכין מתכונים התחלתי להילחץ. אצל מרבית האנשים נהוג להכין לחג את המתכונים המסורתיים: גפילטע פיש, שוק טלה, כבד קצוץ, דג ברוטב וכו'. גם אצל אמא שלי יש תפריט הקבוע של מאכלים, עם מעט שינויים בתוספות. אז מה להכין? עוד פעם את אותם מתכונים רגילים? התקשרתי לחברה כדי לברר מה עושים עם החג הזה והיא אמרה לי שהיא באותה בעיה, ביחד התחלנו לזרוק כל מיני שמות של מאכלים לפסח. ברגע שהיא הזכירה לי את פשטידת הבשר של פסח אמרתי לה שזהו - את זה אני מכינה.

 

הרעיון של הקציצות דג הגיע יומיים אחר כך. קניתי סלק למנה אחרת שהכנתי ופתאום חשבתי, למה לא להכניס את הסלק לתוך הקציצה? הרי אנחנו מגישים את הגפילטע פיש עם חזרת, אז למה שהיא לא תהיה כבר בפנים? הכנתי וראיתי שהדג מקבל את הטעם והצבע המקסים של הסלק. אפשר להכין את הקציצות גם מדג מרלוזה טחון.

 

לא תמיד צריך לסבך את החיים. לפעמים אפשר קצת לשנות ולהוסיף טעמים למתכונים הרגילים שאנחנו מכינים, ואז מתקבל מתכון משודרג ומיוחד יותר. שחקו עם המתכונים שלכם, הוסיפו תבלין מיוחד או ירק, ואז ה"מה נשתנה" - משתנה נכון. מאחלת לכם חג שמח וטעים.

 

פשטידת בשר ומצות

המרכיבים:

2 בצלים קצוצים

500 גרם בשר טחון

1 שן שום

2 כפות סילאן + 2 כפות למצות

חופן כוסברה קצוצה

1/2 1 כפית בהרט לקציצות

1 חציל פרוס לפרוסות דקות

2-3 עגבניות פרוסות

2 ביצים

5 מצות שבורות לחתיכות גדולות

צילום: דלית שחם

 

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר ומפוררים במזלג, כך שלא יווצרו גושים.
  2. מוסיפים את השום, הסילאן, הכוסברה והתבלינים. מסירים מהאש (לא לייבש את הבשר).
  3. מניחים את פרוסות החצילים בתבנית אפייה ומברישים במעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות.
  4. מעבירים את תערובת הבשר לקערה ומוסיפים כוס וחצי של מצות שבורות ואת הביצים. מערבבים היטב.
  5. לוקחים את יתר המצות וטובלים קלות במים עם 2 כפות סילאן (לא להשאיר יותר מחצי דקה במים).
  6. בתבנית מאורכת מניחים שכבה אחידה של מצות רטובות. מעל מניחים שכבה של בשר, ומעליה שכבה של עגבניות וחצילים.
  7. מוסיפים מעל את יתר הבשר וסוגרים בשכבה נוספת של מצות רטובות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות.

 

קציצות קרפיון עם סלק

המרכיבים:  500 גרם דג קרפיון טחון קפוא

1 בצל מגורד

2 שיני שום כתושות

1/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

1/3 כוס קמח מצה

מלח ופלפל

למילוי:

1 סלק מבושל ומגורד

שמן לטיגון

צילום: דלית שחם

 

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את הקרפיון הטחון, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצה, קמח המצה, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
  2. לוקחים מעט מהתערובת, יוצרים גומה ושמים מעט מהסלק. מנגבים את היד בכדי לא לצבוע את הקציצה ויוצרים קציצה אובלית.
  3. מטגנים בשמן מכל הצדדים, או מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.

  

דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.

 

קרפיונים באדיבות "דלי דג"

כלים באדיבות רשת "קלאסיקה"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם מצע לפשטידות. מצות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
משתלב נפלא עם בשר טחון
צילום:ירון ברנר
מומלצים