שתף קטע נבחר

מימונה לכולם: המופלטות של ננסי

סוזי מרציאנו, בשלנית מרוקאית, לקחה את ננסי ברנדס, הלבישה אותו בלבוש מסורתי ולימדה אותו להכין כמה ממטעמי המימונה. מילא זה, אבל אז היא רצתה שהוא ישתה חלב חמוץ עם עראק. מה לא עושים בשביל הכסף

 

מופלטה דקה

מתכון של סוזי מרציאנו, "בר ששת"

 

המרכיבים: 

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים

1/2 3 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח גדושה

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד שנוצר בצק רך, אך לא דביק.
  2. מכדדרים בעזרת כפות היידים 40-30 כדורים. ממלאים קערה בשמן, ומניחים את הכדורים בתוכה. מכסים בניילון או במגבת ונותנים לנוח כ-10 דקות.
  3. לאחר המנוחה טובלים כל כדור בצק בקערה עם שמן, מניחים על משטח משומן ומותחים עם כפות הידיים (לא עם האצבעות) לגודל הרצוי (רצוי שכדורי הבצק יהיו מכוסים כל הזמן בגלל השמרים, הם צוברים גבשושיות שמפריעות בידיים לפתיחת הבצק).
  4. מניחים מחבת או סיר הפוך על האש. שמים את עלה הבצק המתוח על המחבת. כשהעלה הראשון מקבל צבע מעט אפוי, הופכים אותו ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי שוב הופכים את השניים, ומוסיפים מעליהם את השלישי, וכך הלאה. 
  5. לאחר שמכינים כמחצית הכמות מורידים את העלים מהאש ועוטפים במגבת נקייה. מתחילים מחדש עם המחצית השנייה.
  6. בגמר הכנת העלים, מורחים דבש וחמאה, מגישים עם כוס תה והרבה נענע.

 

מופלטה עבה

מתכון של סוזי מרציאנו, "בר ששת"

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

מים לפי הצורך

קורט מלח

1 שקית שמרים

1/4 כוס שמן

200 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד שנוצר בצק רך, אך לא דביק.
  2. מכדדרים בעזרת כפות היידים 40-30 כדורים.
  3. בכל כדור מניחים קוביית מרגרינה ומקפלים את הבצק פנימה (4 קיפולים).
  4. טובלים כל כדור בצק בקערה עם שמן, מניחים על משטח משומן ומותחים עם כפות הידיים (לא עם האצבעות) לגודל הרצוי (רצוי שכדורי הבצק יהיו מכוסים כל הזמן בגלל השמרים, הם צוברים גבשושיות שמפריעות בידיים לפתיחת הבצק).
  5. מניחים מחבת או סיר הפוך על האש. שמים את עלה הבצק המתוח על המחבת. כשהעלה הראשון מקבל צבע מעט אפוי, הופכים אותו ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי שוב הופכים את השניים, ומוסיפים מעליהם את השלישי, וכך הלאה.
  6. לאחר שמכינים כמחצית הכמות מורידים את העלים מהאש ועוטפים במגבת נקייה. מתחילים מחדש עם המחצית השנייה. 

 

תמרים ממולאים

מתכון של סוזי מרציאנו, "בר ששת"

 

המרכיבים: 

תמרים מגולענים

1 כוס סוכר

1 כוס שקדים קלופים

3 טיפות מי זוהר

צבעי מאכל

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את מרכיבי המלית במעבד מזון עד שנוצרת עיסה אחידה.
  2. מחלקים את המלית למספר צלוחיות, ולכל אחת מהן מוסיפים צבע מאכל שונה. מערבבים היטב.
  3. לוקחים מעט מהמלית וממלאים את התמרים.

 

לבן

מתכון של סוזי מרציאנו, "בר ששת"

 

המרכיבים:

2 שקיות חלב 3%

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את השקיות על אדן החלון, אבל לא תחת שמש ישירה, אלא במקום מוצל. מניחים לעמוד במשך שבוע עד שבוע וחצי.
  2. לאחר שבוע פותחים את השקיות ושופכים את החלב לקנקן. מנערים היטב. הלבן מוכן למאכל. ניתן לטפטף עליו מעט מי ורדים או מעט עראק לשיפור הטעם.

 

  • תודה לחברת פרץ בוני הנגב על עזרתם בהכנת הכתבה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים