שתף קטע נבחר

דיווח: "המתווך הגרמני שב לטפל בעסקת שליט"

סוכנות הידיעות האיטלקית דיווחה, כי אחרי חודשים של קיפאון, שב המתווך הגרמני לטפל בעסקת חילופי השבויים בין ישראל לחמאס. שר בממשלת חמאס שב על דרישת ארגונו לשחרר בעסקת שבויים גם אסירים ערביי ישראל ומזרח ירושלים

המתווך הגרמני במגעים לשחרור החייל החטוף גלעד שליט שב לתווך בין ישראל לחמאס ברצועת עזה. כך דיווחה אמש (יום ד') סוכנות הידיעות האיטלקית. גורמים פלסטינים וגורמים המקורבים למשא ומתן על עסקת השבויים, אמרו כי המתווך מנסה  לקדם את סוגיית שליט אחרי חודשים של קיפאון.

 

בחמאס טוענים כי ישראל חזרה בה מהבנות מוקדמות שהושגו בין הצדדים. לפי שעה לא הוצגו לצדדים נוסחאות חדשות, אך המתווך הגרמני בדק את נכונות הצדדים לחדש את המשא ומתן. בחמאס דורשים כי המגעים יתחילו מההבנות שהצדדים הגיעו אליהן ולא מהתשובה האחרונה שהעבירה ממשלת ישראל למתווך בתום כמה ימי דיונים בממשלה ובקבינט.

 

הגורמים מעריכים כי המשא ומתן לא יחודש באופן מיידי וכי גם אם יחודש, עדיין ייתקל בקשיים לנוכח הפערים המאוד גדולים בין עמדות חמאס וממשלת ישראל.

 

שר בחמאס: עסקה - רק עם שחרור ישראלים

אחרי שתיקה ממושכת ולמרות דרישות המתווך הגרמני שלא להתבטא בנושא - שבו בחמאס להתנות את הוצאתו לחופשי של שליט בשחרורם של אסירים מקרב ערביי ישראל ותושבי מזרח ירושלים. ארגון "הוועד העליון למען האסירים" ברצועה ארגן מוקדם יותר טקס הזדהות עם אותם אסירים, לרגל יום האדמה.

 

השר לענייני אסירים בממשלת חמאס, מוחמד אל-רול, שב על דרישת ארגונו לשחרר בעסקת שבויים גם ערבים-ישראלים - הזוכה להתנגדות חריפה בישראל. "אנו אומרים לאחינו בירושלים ובשטחים שנכבשו ב-1948 כי הם ייכללו בעסקה, ואנו מברכים את הארגונים המחזיקים בגלעד שליט על נחישותם שלא לוותר עד לחתימה על עסקה שבה ייכנעו לדרישותיהם".

 

אל-רול ציין כי אותם אסירים הם "לוחמי חופש, שהתמודדו בגופם עם צבא חמוש. הם הוכיחו שהאדמה הזו לא תהיה ליהודים, וכי ההתנגדות תימשך על להחזרתה לפלסטינים באמצעות דמם של השאהידים וסבלם של האסירים. הקשר שלנו לאדמה הוא קשר דתי-אידיאולוגי, למרות כל ניסיונות האויב לספח את המקומות הקדושים ו'לייהד' את מסגד אל-אקצה".

 

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 31/03/2010 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה למען האסירים בעזה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים