שתף קטע נבחר

זהר לוי מבקש מסאמיט אופציות ב-76 מיליון שקל

היו"ר ובעל השליטה של חברת הנדל"ן המניב ויתר ב-2009 על דמי ניהול של 10.5 מיליון שקל. בתמורה מבקשת סאמיט להקצות לו אופציות שיעלו ב־8% את שיעור אחזקותיו בה

 הדיו עוד לא יבש מסיכומי השכר של שנת 2009, וכבר עכשיו אפשר לסמן שיאן שכר פוטנציאלי ל־2010. זהר לוי, היו"ר של חברת הנדל"ן סאמיט, שעומד לקבל מהחברה שבשליטתו אופציות בשווי של לא פחות מ־75.5 מיליון שקל.  

 

למעשה, עיון בהודעת החברה שפורסמה ביום רביעי שעבר במקביל לדו"חות הכספיים וכמעט הצליחה להיבלע בין ערימת הדיווחים של אותם הימים, מלמד כי אלמלא ההסכם החדש שיובא לאישור אסיפת בעלי המניות של חברת הנדל"ן בתחילת חודש מאי, היה לוי זוכה כבר ב־2009 למקום של כבוד בין מקבלי השכר הגבוה. 

 

כמעט שיאן שכר

אלא שלוי, דירקטוריון סאמיט וועדת הביקורת שלה החליטו כי לוי יוותר על דמי ניהול של 10.5 מיליון שקל בגין שנת 2009 מתוך 12.5 מיליון שקל שלהם היה זכאי מתוקף הסכם הניהול הקיים שלו עם החברה. הסכם זה כמעט שזיכה את לוי במקום ה־11 ברשימת שיאני השכר של השנה החולפת, בין עקיבא מוזס לשלמה רודב, ובתמורה לוויתור הוא יזכה להקצאה הנדיבה - 11 מיליון אופציות.  

 

השווי הכלכלי של כל אופציה שקיבל לוי עומד על 6.87 שקלים למניה בהנחה של מימוש מלא ומיידי, כך שבסך הכל מסתכם השווי הכלכלי של ההקצאה ב־75.5 מיליון שקל, נכון להיום. נוסף על האופציות שהוענקו ללוי לתקופה של 15 שנה, הוא יקבל מהחברה דמי ניהול של חצי מיליון שקל לרבעון לפחות על פי הסכמי ניהול חדשים שיוארכו עד 2020.  

 

על פי הסכם הניהול המקורי, זכאי לוי לתגמול בשיעור של 0.2% לרבעון מהיתרה המופחתת של הנכסים להשכרה של החברה במאוחד כפי שבאה לידי ביטוי במאזן האחרון לפני מועד התשלום. במהלך 2009 רכשה סאמיט את מרבית מניותיה של סאמיט גרמניה, חברה־בת שנסחרה בבורסה המשנית של לונדון (AIM), מחקה אותה מהמסחר ואיחדה את תוצאותיה לתוך תוצאות החברה־האם.  

 

כתוצאה מכך חל גידול משמעותי בהיקף נכסי החברה להשכרה וגם בדמי הניהול השוטפים. הסכמי הניהול עם לוי הנגזרים מתוך דמי הניהול של הרבעון הסמוך לתשלום הקפיצו מעלה גם את דמי הניהול שלהם היה זכאי על פי ההסכם המקורי.  

 

התגמול הנדיב

על פי הסכם הניהול החדש שתתבקש אסיפת בעלי המניות לאשר, דמי הניהול של לוי יופחתו מרמה של 0.2% לרמה של 0.075% מהיתרה בגין הנכסים, ובכל מקרה לא יירדו מרמה של חצי מיליון שקל לרבעון. על פי הנוסחה החדשה, יזכה לוי לתגמול בעלות של 3.18 מיליון שקל בגין שנת 2009. במקביל תקצה החברה ללוי את האופציות הניתנות למימוש במשך 15 שנה למניות החברה, ואשר יעלו את שיעור אחזקותיו בהון החברה בדילול מלא מרמה של 45% לרמה של 52.9% (64.5% בהצבעה).  

 

בדברי ההסבר לתגמול הנדיב מציינת סאמיט כי אף שהיא סבורה כי תרומתו של לוי לחברה היא משמעותית מאוד, הרי שאין ספק שגובה התגמול מהווה מעמסה כבדה על קופת החברה. לכן יזמו חברי ועדת הביקורת ולוי עצמו את התיקון אשר מצד אחד יפחית באופן משמעותי את הנטל התזרימי על החברה על פי הסכמי הניהול, ומצד שני יהווה תמריץ ראוי ללוי להמשיך ולהוביל את החברה לטווח ארוך ולהקדיש לה את מרב מרצו. כמו כן מציינת החברה כי בהשוואה לחברות אחרות בשוק מדובר בהוצאות הנהלה וכלליות בשיעור נמוך ביחס לשוק. 

 

כמו כן מציינת החברה את העובדה שבמועד רכישת השליטה על ידי לוי בשנת 2003 היא החזיקה במאוחד נכסים בשווי 181 מיליון שקל, ואילו היום היא מחזיקה בנכסים בשווי של 4.7 מיליארד שקל (בספרים) וכן את העובדה שההון העצמי שלה גדל מרמה של 34 מיליון שקל במועד רכישת השליטה לרמה של 522 מיליון שקל בסוף 2009.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים