שתף קטע נבחר

שיפודי פרגיות: שתי הצעות למרינדות סופר-קלות

שיפודי פרגית על המנגל הם תמיד להיט, במיוחד אם מכינים להן מרינדות מעולות (ולא מגלים לאף אחד שהכנת המרינדה ארכה בדיוק שתי שניות)

   

 

שיפודי פרגיות במרינדת אריסה וסילאן/איילת הירשמן

ל- 500 גרם פרגיות

המרכיבים

500 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא העצם) חתוכות כל אחת ל-2-3 נתחים

1 כוס ממרח אריסה מוכן

1 כוס סילאן (דבש תמרים) תמרים

 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את האריסה והסילאן. מוסיפים את הפרגיות ושורים עד שרוצים לצלות אותם, רצוי חצי שעה לפחות (אפשר גם לאחסן לילה לפני הצלייה במקרר, אבל חשוב לזכור להוציא לפחות שעה לפני הצלייה, כדי שנתחי הפרגיות יגיעו לטמפרטורת החדר).

2. מחממים גריל פחמים.

3. משפדים את נתחי הפרגיות על שיפודים.

4. צולים את נתחי הפרגיות המשופדים עד שהם עשויים היטב, ובמהלך הצלייה מברישים אותם כמה פעמים בנוזלי השרייה. מסירים מהגריל ומגישים.

 

שיפודי פרגיות במרינדת לימונים כבושים וצ'ילי מתוק

ל- 500 גרם פרגיות

המרכיבים

500 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא העצם) חתוכות כל אחת ל-2-3 נתחים

1 כוס ממרח לימונים כבושים מוכן

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי מוכן

 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את ממרח הלימונים הכבושים ואת רוטב הצ'ילי המתוק. מוסיפים את נתחי הפרגיות ושורים עד שרוצים לצלות,  רצוי חצי שעה לפחות (אפשר גם לאחסן לילה לפני הצלייה במקרר. אבל חשוב לזכור להוציא לפחות שעה לפני הצלייה, כדי שנתחי הפרגיות יגיעו לטמפרטורת החדר).

2. מחממים גריל פחמים.

3. משפדים את נתחי הפרגיות על שיפודים.

4. צולים את נתחי הפרגיות המשופדים עד שהם עשויים היטב  - ובמהלך הצלייה מברישים אותם כמה פעמים בנוזלי השרייה. מגישים מייד.

  

מה עוד כדאי לקחת איתכם למנגל של יום העצמאות?

 

עוד מתכוני עוף של "שף"

 

לכל המתכונים של מגזין "שף"

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפרגנות לפרגיות
סגנון נטשה חיימוביץ צילום יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים