שתף קטע נבחר

בלי להרוס את הדיאטה: 10 דרכים למנגל בריא

לא חייבים להעמיס על הפיתה או לאכול מהר כדי ליהנות מיום העצמאות - או אפילו מהמנגל. הדיאטנית הקלינית עינת לב ארי בשלל עצות, שיעזרו לכם לשמור על שפיות קולינרית ביום החג

1. כדי לחסוך בקלוריות מיותרות, הכלל הראשון הוא לאכול בשר "נטו" עם ירקות בלבד, כגון סלטים או ירקות קלויים על האש. צירוף פחמימות כגון פיתות וצ'יפס מכביד על מערכת העיכול ומספק קלוריות מיותרות.

 

2. הימנעו ממיצים ושתייה מתוקה, שתו רק מים ודלגו על הסוכרים הרבים. רבים מאיתנו לא מודעים לעובדה שגם מים עם "טעמים" מכילים סוכר, ועל כן כדאי לוותר גם עליהם.

 

3. השתדלו לבחור בבשרים המכילים פחות שומן, כמו סינטה בקר, חזה עוף, סטייק עוף, לבבות, פרגיות, שישליק הודו ודגים מסוגים שונים.

 

4. השתדלו להימנע מבשר עם אחוז שומן גבוה כגון צלעות, כבד, החלקים השומניים באנטריקוט, החלקים עם העור (בכנפיים). למרבה המזל, ניתן להבחין בחלקים השומניים בעין בלתי מזויינת, ולהרחיקם.

 

5. להימנע מבשרים מעובדים כגון: קבבים והמבורגרים קפואים, נקניקיות ובשרים מעובדים ומוזרקים. כולם מכילים צבעי מאכל, חומרים מחזיקי מים,

מרככי בשר, שומן ועמילנים, שעל המנגל מייצרים חומרים רעילים ומסוכנים.

 

6. הניחו את הרשת במרחק מספיק גדול מהגחלים על מנת שאש ישירה לא תחרוך את הבשר. החריכה יוצרת חומרים רעילים ומסוכנים לבריאות. לכן, עדיף שמשך הצלייה על האש יהיה איטי אך בטוח.

 

7. אכלו לאט. יש זמן. עיכול הבשר ממושך ומכביד ועל כן לא מומלץ לאכול כמות גדולה בבת אחת. אכילה מתונה לאורך זמן עדיפה ופחות מזיקה. אנשים הסובלים ממחלות לב וכלי דם וכן מיתר לחץ דם, חייבים להיזהר כפליים מארוחות גדולות המורכבות ממזון חלבוני ושומני; הדבר עלול לגרום ללחץ על בית החזה וכלי הדם, ולפיתוח בעיה לבבית.

 

8. שתייה אלכוהולית: עדיף שתלכו על יין אדום; המכיל חומרים שמצמצמים את ההשפעה המזיקה של הבשרים. מחקרים מראים כי ליין אדום השפעה מיטיבה על כלי הדם בכך שהוא מרחיב את העורקים. שתיית כוס או שתיים של יין אדום יכולה להקל ולנטרל באופן חלקי את ההשפעה השלילית של ארוחה גדולה ועשירה. בירה גם היא אפשרית, אך במידה. זכרו שפחית בירה מכילה כ-200 קלוריות - לא מעט בכלל. כדאי להימנע ממשקאות חריפים כגון וודקה, ערק וויסקי בשל תכולת האנרגיה הגבוהה שבהם (בשוט אחד יש כ-250 קלוריות).

 

9. מנגל צמחוני: לצמחונים שבינינו אפשר להכין שיפודים של פטריות, בצל

וקוביות טופו שהושרו ללילה ביין לבן, שום, שמן זית ועשבי תיבול שונים . באופן כללי, רצוי להכין ירקות לרוב כדי ל"מהול" את כמות הבשרים ולהקל על העיכול.

 

10. פעילות גופנית: אכילת בשרים מרובה מקשה על העיכול ויוצרת תחושה של מלאות ונפיחות. פעילות גופנית, כגון צעידה נמרצת של 45 דקות או אפילו השתתפות בפעילויות מאורגנות באתרי הפיקניקים, עשויים לסייע. גם הליכה מתונה כשלוש עד ארבע שעות מסיום הארוחה יכולה לעזור להחזיר את מערכות הגוף לסדרן לאחר מתקפת המזון המרוכזת. חזרה לשגרת ארוחות בריאה ומסודרת הכוללת פעילות גופנית מייד לאחר החג, תחזיר את הגוף לאיזון גם אם הגזמתם באכילה.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית, קופ"ח לאומית, מחוז צפון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חייבים פיתה עם הבשר
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מומלצים