שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מנגל גורמה: ירקות, גבינות ופירות על האש
    לא צריך להיות צמחוני אדוק כדי לנצל את הלהבות הלוהטות של המנגל ליצירה קולינרית קצת יותר מעניינת מאשר עוד שישליק. נעמי אבליוביץ' ממנגלת ארטישוק עם בוטנים, חלומי עם משמשים ואפילו קינוח

    יום העצמאות קרב וזה הזמן להוציא את המנגל מהבוידעם, להסיר את האבק מהגריל ולשמן את הברביקיו. ביום שכולו חגיגה סביב מדורת השבט, באוויר רווי עשן של שיפודים, קבבונים, סטייקים, נקניקיות, חלקי פנים, המבורגר, וגם דגים, זו כבר הפכה למסורת: בטן ואז גב, עוד סיבוב על הגריל, צלחת

    עם חומוס, טחינה, צ'יפס וסלט. 

     

    לפעמים שוכחים שלהשתזף על פסי צלייה ולספוג עשן עושה טוב לא רק לבשר, הכוכב הבלתי מעורער של "על האש", המרכז והמהות של המנגל. למעשה, הכוכבים האמיתיים לארוחה צלויה ומעושנת הם בכלל שמן זית טוב ומברשת למריחה - נשק סודי ומטה קסמים - איתם אפשר להפוך כל חי, צומח ודומם למנת מנגל מצוינת. אז תזיזו את הבשר קצת הצידה, יש מקום לכולם על הגריל.

     

    שתי הצעות לתוספות פשוטות ומעולות לצד לבשר הן כרשות שלמות (או בצל ירוק) צלויות: מושחים במעט שמן זית, צולים עד שהן חרוכות ורכות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים. אפשר גם להכין ברוסקטות בקלות. כל הסיפור זה לקלות פרוסות של לחם כפרי טוב עד שמופיעים פסי צריבה, למרוח עליו שן שום ומעט שמן זית. אפשר לסחוט מעל עגבנייה או להגיש עם ירקות קלויים, גבינת פטה ועשבי תיבול.

     

    הגריל מוכן והגחלים לוחשות למנות צלויות על בסיס של ירקות ופירות עונתיים, כולל משהו מתוק לקינוח. חשוב לציין שבדומה לבשר, את ההקפדה על איכות חומרי הגלם טועמים בתוצאה הסופית. את כל המנות אפשר להכין על האש, בגריל חשמלי או על הגז, אם משתמשים במחבת מחבת ברזל כבדה.

     

    ארטישוק בגריל עם בוטנים מסוכרים

    צליית ארטישוקים לוקחת זמן ודורשת סבלנות, אבל בהחלט שווה את מאמץ. הבוטנים המסוכרים נותנים טוויסט משדרג.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 ארטישוקים

    מיץ סחוט טרי מ-2-3 לימונים

    חופן בוטנים מסוכרים או קלויים, שבורים גס

    עלי טימין מופרדים מהגבעול

    שמן זית למריחה

    מלח גס, לפי הטעם

    פלפל לבן גרוס טרי, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים גריל לחום בינוני או מפנים מקום על המנגל.
    2. ממלאים קערה גדולה במים ומוסיפים מיץ מלימון אחד.
    3. בעזרת סכין חדה ובזהירות חותכים את השליש העליון של כל ארטישוק ומסירים את העלים החיצוניים. פורסים את הארטישוקים לחצאים ומכניסים לקערה. מנקים את פנים הארטישוק מהסיבים הקשים עד שנותר חלל ריק.
    4. סוחטים מיץ לימון לתוך הארטישוק, מושחים שמן זית בנדיבות את הארטישוק מכל צדדיו ומתבלים במלח ופלפל.
    5. כשהארטישוקים מוכנים לצלייה מניחים אותם על הגריל כשהצד הפנימי (השטוח) פונה כלפי מטה.
    6. צולים עד שפנים הארטישוק חרוך ובגוון שחום, כ-30 דקות. אם הארטישוקים מתחילים להישרף, מורידים את הטמפרטורה או מעבירים אותם לפינה פחות חמה בגריל.
    7. הופכים את הארטישוקים על צידם השני ומושחים פעם נוספת בשמן זית. צולים למשך 30-45 דקות נוספות, כאשר כל 10 דקות מעבירים משיחה של מעט שמן זית.סך כל זמן הצלייה כשעה ורבע. הארטישוקים צריכים להיות רכים, כשהעלים החיצוניים נפרדים בקלות.
    8. זורים מעל את עלי התימין והבוטנים המסוכרים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים מייד.


    ארטישוקים צלויים (צילום: נעמי אבליוביץ')

     

    חלומי בגריל עם סלסה של משמשים מיובשים ולימון כבוש

    טמפרטורת ההמסה של גבינת החלומי גבוהה, דבר המאפשר את צלייתה על הגריל. אני בחרתי להגיש אותה לצד סלסה של משמשים מיובשים ולימונים צרובים.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    120 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות בעובי 5-7 מ''מ

    חופן נדיב של פרוסות לימון כבוש (אפשר להשתמש בלימון רגיל)

    5-6 משמשים מיובשים, קצוצים דק

    2-3 כפות שמיר, קצוץ דק

    1 כף דבש

    שמן זית

    מלח גס, לפי הטעם

    פלפל לבן גרוס טרי, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים את הגריל או מפנים מקום על המנגל.
    2. מחממים מחבת פסים או משטח צלייה. מושחים את הגבינה והלימונים במעט שמן זית (לא חובה) וצולים כל צד 3-6 דקות, עד שמופיעים סימני צריבה בשני הצדדים. מסירים מהחום
    3. קוצצים את הלימונים לתוך קערה. מוסיפים את המשמשים הקצוצים, הדבש והשמיר, ומערבבים היטב. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מגישים כתוספת לצד גבינת החלומי הצלויה.


    חלומי עם סלסת משמשים (נעמי אבליוביץ') 

     

    סלט פירות צלויים עם ריקוטה ודבש

    לגריל השפעה נפלאה על פירות, במיוחד לאחר שעברו מריחה של חמאה וקינמון. מתקבל סלט פירות מתוק, מרוכז ומעושן. תוספת של גבינת ריקוטה טרייה מאזן את הטעמים החזקים ומשרה חגיגיות. אני ממליצה להשתמש בגבינת ריקוטה טרייה מחלב כבשים ולא בגרסה המשומרת. למתכון אין כמויות, פשוט לוקחים את כמות הפירות שרוצים, מורחים בחמאה וקינמון וצולים.

     

    המרכיבים:

    פירות העונה, חתוכים לפרוסות גדולות. לחלופין אפשר להשתמש רק בבננות בשלות, חצויות לאורכן וצלויות עם הקליפה.

    חמאה מומסת

    קינמון

    גבינת ריקוטה טרייה מחלב כבשים

    דבש

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים את הגריל או מפנים מקום על המנגל.
    2. מחממים מחבת פסים או משטח צלייה.
    3. מערבבים את החמאה עם מעט קינמון.
    4. מורחים את כל צידי הפירות בחמאה וצולים על גבי המשטח מספר דקות עבור כל צד, עד שמופיעים סימני צריבה בשני הצדדים.
    5. מעבירים את הפירות לצלחת הגשה, מפוררים מעל את גבינת הריקוטה ומזליפים את הדבש מלמעלה.
    6. מגישים מייד. אפשר לזרות מעל פירורי עוגה, שומשום קלוי או נענע.


    תותים ובננות על האש (צילום: נעמי אבליוביץ')

     

    נעמי אבליוביץ' היא ארכיטקטית, גסטרונומית, עיתונאית וצלמת אוכל. לאתר של גסטרונומי

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים