שתף קטע נבחר

"הסלולרי לא מאיים על המצלמות הקומפקטיות כלל"

כך אומר בנחת נשיא אולימפוס באירופה, נאצ'ו אביה. סדרת ה-Pen המוזלת של החברה עשויה לסחוף צרכנים הסקרנים לגבי מצלמות רפלקס, ומתאם חדש יאפשר חיבור מאות עדשות מתחרות, וגם: למה מצלמות אולימפוס איטיות יותר? ראיון

אתמול (ה') הוצג קו המצלמות החדש של חברת אולימפוס בישראל. חוזה איגנסיו "נאצ'ו" אביה הוא נשיא אולימפוס אירופה, ומספר שלוש באולימפוס העולמית. אביה נכח באירוע במסגרת ביקורו בארץ. נאצ'ו אף סקר את הדגמים החדשים ותפיסת העיצוב והשיווק שמאחוריהם.

 

אולימפוס היא יצרנית אשר שולטת במספר נישות ומתפתחת בהן – במקביל לתחרות ישירה בכל הקטגוריות מול שני השמות הגדולים ביותר בשוק הצילום העולמי, קנון וניקון.

 

בשנה שעברה השיקה החברה את ה-Pen, קו מצלמות המשלב רבות מיכולות ה-dSLR (מצלמות רפלקס דיגיטליות) כגון שליטה ידנית מלאה ועדשות מתחלפות – עם ממשק שליטה שמזכיר מצלמות קומפקטיות ידידותיות.  

 

מצלמת ה-Pen מייצגת תפיסת עיצוב חדשה לגמרי, הסוברת כי הממשק הידידותי ימשוך צרכנים שמסוקרנים על ידי מצלמות ה-dSLR, אך חוששים מהסרבול היחסי שבהפעלתן ומחירן – נתח שוק פוטנציאלי גדול.

 

נאצ'ו לא חושב שה-PEN יחליף את מצלמות ה-DSLR הסטנדרטיות. לדבריו, מצלמות אלו נועדו לגרות את המשתמשים אשר שואפים לקבל יותר שליטה, יכולות ואיכויות – מבלי לנבור במעמקי התפריטים כדי לשלוט במצלמתם, או במעמקי הכיס – כדי לשלם עליה. מצלמות ה-PEN הן קטנות יותר, זולות יותר ומאוד פשוטות לשימוש בהשוואה למצלמות DSLR בסיסיות.

 

לדברי אביה, המצלמות הראשונות היו יקרות במכוון, במטרה למתג אותן. הודות לירידת מחירים טבעית ולכוונת החברה להגדיל ולהרחיב את הקטגוריה הצעירה – יהיו הסדרות החדשות של ה-PEN זולות יותר בכ-30 אחוז.

 

המצלמות החדשות בסדרה כוללות שני דגמים, שכוללים מספר שיפורים בולטים כמו צילום וידאו HD במהירות 25 פריימים לשניה, הכולל מגוון רחב ועשיר של אפקטים ועומק שדה מרשים אשר יוצרים וידאו איכותי במיוחד.

החברה גם פיתחה מתאם מתקדם שיאפשר לחבר למצלמותיה כ-650 דגמי עדשות שונים הנמצאים בשוק, גם מתוצרת חברות כמו ניקור, טמרון ואחרות.

 

מצלמה קשוחה? התחרות יותר

סדרת Tough של אולימפוס, מתבססת על תפיסת עיצוב לפיה מצלמה קומפקטית יכולה ללוות את המשתמש לכל מקום ובכל תנאי שטח, לחות או סכנת פגיעה ונפילה. עד לשנה האחרונה אולימפוס שלטה בתחום הזה – עד שהציגו המתחרות דגמים מוקשחים בעלי ביצועים ועמידות טובים לא פחות. אך אולימפוס, מצדה, לא קופאת על שמריה.

 

"הדגמים החדשים בסדרה מציגים עמידות חסרת תקדים, ייצוב תמונה כפול הפועל גם מתחת למים (לעומק על עד עשרה מטרים, נ.ס.) וממשק שליטה בנקישה", אמר אביה. "הטכנולוגיה לאטימת המצלמה ובלימת הזעזועים שופרה, והיום אנחנו מוכרים את המצלמה העמידה ביותר".

 

העמידות הוכחה בפועל: דומיניק פפנהיים, מנהל השיווק האזורי, הטיח את דגם 8010 ברצפה בעוצמה שתחסיר פעימה מליבו של כל חובב גאדג'טים, והדבר לא פגע במצלמה ובפעולתה.

 

הזרוע הארוכה של אולימפוס

אולימפוס שולטת גם בכיפת המצלמות עתירות הזום, בכל הנוגע לשיעור זום. הדגמים האחרונים של סדרת SP הם בעלי זום אופטי של x30. על אף היתרון הברור שבכך, שיעור זום גבוה שכזה מחייב ייצוב תמונה אגרסיבי ושימוש בחצובה כדי למנוע מריחות.

 

נאצ'ו אומר שהחברה לא מתכננת מייצב תמונה אחר בשלב זה, והמייצב הכפול המותקן בדגמים החדשים נותן מענה המתקבל על הדעת.

 

"איכות הצילום בזום גבוה תלוייה, כמובן, גם ביכולתו של הצלם עצמו. לא מפותח כרגע מייצב חדש", הוסיף.

 

ביצועים נמוכים - בכוונה

לכל מוצר יתרונות וחסרונות משלו, ולרבות ממצלמות אולימפוס חיסרון בולט מול דגמים מתחרים – מהירות הפעלה ומהירות צילום רציף (זמן בין תמונה לתמונה) איטיות. חיסרון זה מורגש בעת צילום, וישנם צרכנים הנותנים לו משקל רב כששוקלים איזו מצלמה לקנות.

 

כשנשאל אביה מה מתכננת החברה לעשות כדי לצמצם פער זה, ענה כי דגמים פשוטים וזולים יותר כמו סדרת FE הם בעלי ביצועים פחות טובים בכוונה - כדי להבטיח את מחירן הזול יחסית.

 

מצלמות בסיסיות שכאלה נרכשות על ידי משתמשים ביתיים חובבים - אשר במקרים רבים לא רואים את הפעולה האיטית בתור בעיה. לעומת סדרה זו דגמים בסדרות אחרות מציגים מהירות גבוהה יותר – בהתאם לצרכי לקוחותיהן הפוטנציאליים.

 

מצלמות מקוונות? לא כולם רוצים

בעולם מקוון, שם המשחק הוא קישוריות. היכולת לצלם ולהעלות תמונה לפייסבוק בלחיצת כפתור קוסמת לצרכנים רבים – ועל כן גם זוכה לפיתוחים והתייחסויות מצד כל יצרני האלקטרוניקה בעולם. אך עדיין, קיימים דגמים בודדים של מצלמות בעלות wifi, ודגמים נוספים נמצאים בפיתוח.

 

אביה התייחס לנושא ואמר שאולימפוס אמנם מפתחת מצלמות מקושרות – בעלות תקשורת בלוטות' ו-wifi, אך לא תכלול יכולת זו בכל דגם: "ישנם צרכנים שלא מרגישים צורך במצלמה עם תקשורת wifi, אשר גם צפוי לייקר אותה. לא יהיה הוגן לחייב אותם לשלם על תכונה בה אינם מעוניינים".

 

למצלמות PEN החדשות יש מודול תקשורת אלחוטית, שמוצע לרכישה עבור צרכנים שהקישוריות חשובה להם.

 

עם פיתוח מצלמות מקושרות, אנו עשויים לראות בעתיד חנויות מקוונות להורדת אפקטים, שפות ועוד. נאצ'ו סבור כי השוק עדיין לא בשל לשירותים שכאלה.

 

הסלולרי? לא יבלע את המצלמה

כיום ניתן למצוא טלפונים סלולריים אשר מצלמתם מפיקה תמונות חדות ואיכותיות, ברזולוציה של עד 12.1 מגה פיקסל. כל צלם מקצועי יגיד שאין תחליף למפתח עדשה וזום אופטי של מצלמה – אולם האם הצרכן הממוצע יכול להסתפק במצלמת הסלולרי לשימושיו?

 

אביה לא מכיר בסלולרי כאיום על המצלמות הקומפקטיות למיניהן. לדבריו, בשנה האחרונה עלו המכירות הן של הסלולריים והן של המצלמות הקומפקטיות בשיעור עליה כמעט זהה (גידול באחוזי המכירות, ולא במספר המוצרים שנמכרים, נ.ס.).

 

גם לשיפור באיכות ויכולות מצלמות הסלולר לא תהיה השפעה, לדעתו, על שוק הקומפקטיות: "איכות הצילום תלויה לא רק במעבדים, אלא גם בפיזיקה בסיסית – בעדשות. הכנסת מערך עדשות שיאפשרו זום אופטי ויכולות נוספות שיתחרו במצלמה אמיתית תגדיל, תכביד ותייקר את הסלולרי – והוא יאבד בכך יתרונות מפתח", הסביר.

 

"כשאתה מסתובב ורואה דבר-מה שברצונך לצלם, אתה מצלם בסלולרי. אבל כשאדם יוצא לטיול או אירוע שחשוב לו לתעד ולהנציח – הוא עדיין, יקח איתו מצלמה", הוא מסכם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נאצ'ו אביה. לא מתרגש מהסלולרי
צילום: ניצן סדן
מומלצים