שתף קטע נבחר

הקפה כבר בפנים: מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס

מה קורה כשמערבבים קפה, שוקולד ואגוזים מקורמלים בתבנית קטנה? מקבלים עוגה אישית, מעוררת ומתוקה. קוראים לה מאפין

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין) 

 

מאפין קפה ושוקולד צ'יפס

מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של "קפה ג'ו"

 המרכיבים:

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר לבן

3 כפיות אבקת קפה אספרסו

3 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם חמאה רכה

1 כוס חלב

2 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית אספרסו

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כוס ברס-אגוזי לוז מקורמלים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את הסוכר והחמאה למרקם חלק ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האספרסו, אבקת האפיה ומלח.
  4. מוסיפים לקערת המיקסר את התערובת היבשה והחלב לסירוגין, עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס, הברס ואת תמצית האספרסו.
  6. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.
  7. אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים