שתף קטע נבחר

HP Mini 210: יותר ביצועים ויותר סוללה

HP מרעננת את משפחת הניידים הזעירים שלה, עם סדרת דגמים בעיצוב חדש שמתבססים על הפלטפורמה העדכנית של אינטל

HP היא מהחברות הבודדות שהציגו מחשבי נטבוק, גם אם לא בשם הזה, שנים לפני ההכרזה על מעבד Atom של אינטל. מרגע שהניידים הזעירים נולדו מחדש כקטגוריית מיינסטרים, היא הצליחה "להשתלב בחכמה בתנועה" עם העיצובים הישנים והטכנולוגיה החדשה.

 

את סדרת HP Mini 210 החדשה ניצלה HP, בין היתר, כדי לשנות עיצוב. המחשבים האלה הרבה יותר דומים לנטבוקים מתחרים, לפחות בצורה. הטוויסט העיצובי של HP - שאין לזלזל בו - הוא גימור חיצוני צבעוני-מטאלי, שנראה מהודר או אפילו יוקרתי.

 

שינויי העיצוב ניכרים אפילו יותר באמצעי הקלט. משטח המגע המוזר עם הכפתורים המאונכים משני צדיו, הוחלף בדור הזה במשטח סטנדרטי עם כפתורים מחופים. המקלדת הישנה, שדווקא הייתה נוחה מאד, הוחלפה במקלדת Chiclet שטוחת מקשים אך אופנתית מאוד לאחרונה.

 

אחת ההצלחות הגדולות של העיצוב החדש היא במשקל: החל מ-1.22 ק"ג ו-1.31 ק"ג בדיוק ביחידה שאנחנו בדקנו (כולל סוללת 6-cell). הוסיפו לזה מסך LED טוב ומגוון נוריות חיווי במיקומים בלתי אפשריים, ותקבלו מחשב שאולי איננו הנוח ביותר שפגשנו, אבל בסך-הכל נטבוק שכיף להשתמש בו.

 

יותר ביצועים, יותר סוללה

ליחידה שבדקנו היו שלוש יציאות USB, שקעי אתרנט ו-VGA, מצלמת רשת מובנית, חריץ כרטיסים 5-in-1 ויציאת Headset משולבת (אוזניות+מיקרופון. פתרון לא אידיאלי לדעתנו, אגב). בסך-הכל כמעט סטנדרטי.

 

החלק המעניין יותר במחשב הזה קשור למה שקורה בתוכו. זהו אחד הדגמים הראשונים שמתבססים על פלטפורמת PineTrail המעודכנת של אינטל, במקרה זה מעבד Atom N450 חסכוני עם מאיץ מובנה מדגם GMA 3150.

 

השילוב הזה מציג ביצועים גרפיים דומים מאד למה שהתרגלנו לקבל מנטבוקים (3DMark06: 147) וביצועים קצת טובים יותר ביישומים הנפוצים (PCMark05: 1465).

 

אבל היתרון הבולט שלו הוא בזמן הסוללה. הנתון התיאורטי הוא למעלה מתשע שעות - כמובן, עם סוללת ששה תאים שבולטת מהגוף ובהגדרות הספק ספרטניות. אנחנו, עם אותה סוללה ובמצב ההספק "מומלץ" של HP, ספרנו שבע שעות ו-13 דקות של גלישה דרך Wi-Fi, שזה נתון יפה מאד.

 

אחת הסנוניות הראשונות

ה-Mini 210 מעניק חווית שימוש מהנה. הוא אלגנטי, נוח ומגיב היטב - בעיקר אחרי שמסלקים כמה מהתוכנות המיותרות ש-HP העמיסה עליו. ישנם עוד כמה שיפורים בהנדסת האנוש שהיו משמחים אותנו, וכבר פגשנו מחשבי נטבוק נוחים יותר, אבל ה-Mini מצליח להתייצב במקום טוב באמצע.

 

חשוב לומר שבסדרת Mini 210 ישנם חמישה דגמים וכל אחד מהם זמין במגוון רחב יחסית של קונפיגורציות, שלפחות את חלקן אפשר למצוא בישראל.

 

בדגם הספציפי שאנחנו בדקנו (WF306EA), היכולת של הפלטפורמה האינטלית החדשה באה לידי ביטוי בצורה די משכנעת. בהשוואה לדור הקודם, המחשב הזה מספק ביצועים וזמן סוללה טובים מאד במחיר סביר בהחלט (אם כי יש, אפילו בישראל, לפחות שני דגמים דומים במחיר מעט זול יותר). בכל אופן, כשיתרבו הדגמים המתחרים שמבוססים על אותה טכנולוגיה - וזה יקרה בקרוב מאד - המשחק ישתנה.

 

HP Mini 210

ציון:  


 

בעד: שילוב מוצלח בין ביצועים, זמן סוללה ומשקל. עיצוב אלגנטי

נגד: יש מה לשפר בהנדסת האנוש. ממשק אודיו מעט מגביל

השורה התחתונה: נטבוק נאה, מהיר יחסית ובעל זמן סוללה ארוך.

 

מחיר מומלץ לצרכן: 2199 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנה

מחיר השוק למפרט שנבדק: החל מ-1950 ש"ח

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 266.7x27.9x175 מ"מ / 1.34 ק"ג

מעבד: Atom N450 1.6GHz Intel NM10 +

זיכרון: 1GB DDR2-667

תצוגה: מסך 10.1 אינץ' 1024x600, מאיץ Intel GMA3150

אחסון: דיסק קשיח SATA 250GB 7200rpm

תקשורת: 802.11b/g, אתרנט 10/100, Bluetooth

ממשקים: 3USB2, RJ45, VGA, מיקרופון+אוזניות, חריץ 5-in-1 לכרטיסי זיכרון

אספקת חשמל: סוללת 6-Cell

תכונות נוספות: מצלמת-רשת

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים