שתף קטע נבחר

ארה"ב: אסיר יוצא להורג באמצעות כיתת יורים

אחרי 25 שנה מאחורי הסורגים, הרוצח רוני-לי גרדנר לא רוצה למות בשקט, והוא החליט לנצל את זכותו להיות מוצא להורג על-ידי חמישה יורים. שופט במדינת יוטה אישר את בקשתו

מדינת יוטה שבארצות הברית תוציא להורג רוצח מורשע באמצעות כיתת יורים בחודש יוני. זאת לאחר ששופט במדינה נענה אתמול (יום ו') לבקשתו של האסיר, רוני-לי גרדנר, ועורר מחדש דיון בשיטת ההוצאה להורג המיושנת.

 

הרשויות ביוטה הותירו לגרדנר (49) את הבחירה, האם למות בזריקת רעל או באמצעות כיתת יורים המורכבת מחמישה צלפים. השיטה האכזרית אמנם עדיין מותרת במדינה, אולם כמעט לעולם אין עושים בה שימוש. גרדנר, שהוצב בפני הבחירה, בחר בכיתת יורים על-פני זריקת רעל כאשר הובהר לו שכל הערעורים שלו על עונש המוות נדחו.

 

גרדנר נידון לעונש מוות בגין רצח עורך דין לפני 25 שנה במהלך ניסיון בריחה כושל שהפך לקרב יריות. מבין 35 המדינות בארה"ב שבהן עדיין קיים עונש מוות, יוטה היא היחידה שממשיכה לאפשר כיתות יורים. מאז 1976, אז הוחזר עונש המוות לספר העונשים האמריקני, בחרו שני גברים באפשרות של כיתת יורים - אחד בשנת 1977 והשני ב-1996.

 

מדינה נוספת, אוקלהומה, עדיין מחשיבה הוצאה להורג באמצעות כיתת יורים כאפשרות מתקבלת על הדעת, אך חוקי המדינה קובעים כי ייעשה בה שימוש רק במקרה שהרשויות הפדרליות בארה"ב יחליטו כי זריקת הרעל מנוגדת לחוקה. באוקלהומה מעולם לא הוצא להורג אדם בכיתת יורים.

 

לא רוצים סיקור תקשורתי

פרקליטיו של גרדנר ממשיכים להילחם בעונש ההוצאה להורג והבטיחו לערער פעם נוספת. בשלב זה לא ברור מה יהיה הטיעון בערעור החדש, ואם לא יהיו התפתחויות נוספות בתיק תתבצע ההוצאה להורג ב-18 ביוני. בין הטיעונים שהעלו עורכי הדין עד כה יש לציין את עמדתם כי הוצאתו להורג אחרי שנים רבות כל-כך מאחורי הסורגים היא עונש אכזרי ולא מידתי.

 

במשך עשרות שנים, הורשו הנידונים למוות בבתי הסוהר ביוטה לבחור את שיטת ההוצאה להורג המועדפת עליהם. מחוקקי המדינה הסירו את הבחירה בשנת 2004 והפכו את זריקת הרעל לאפשרות היחידה. עם זאת, אסירים שדינם נגזר לפני כן עדיין יכולים לבחור בין שתי האפשרויות.

 

חברת קונגרס רפובלקינית מיוטה, שריל אלן, הבהירה כי ההחלטה להפסיק לאפשר לאסירים לבחור בכיתת יורים כלל אינה קשורה למידת הכאב או לאכזריות השיטה, אלא לעובדה שהוצאות להורג מסוג זה גוררות תשומת לב תקשורתית שהמדינה אינה מעוניינת בה ומגחיכות את הענישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למה לא זריקת רעל?
צילום: איי פי
מומלצים