שתף קטע נבחר

חוק הרעלות בצרפת: הציבור בעד איסור מצומצם

סקר שנערך במדינה מגלה כי רוב הציבור תומך באיסור על לבוש רעלות במוסדות ציבוריים, אך מתנגד לאיסור גורף כמו זה שמציע הנשיא סרקוזי בחוק שיוגש לפרלמנט במאי

דבר הסטטיסטיקה: רבות דובר על היתכנות חקיקה צרפתית נגד עטית רעלה מוסלמית המכסה את פני האשה, עיתונים רבים עסקו גם במוסריות האיסור ובחוקיותו. סקר חדש שנערך בצרפת חשף אתמול (שבת) מה חושב האזרח הצרפתי על המהלך. מתברר כי שני שלישים מאזרחי צרפת תומכים בחקיקה שתגביל את השימוש ברעלה המוסלמית, אולם רק מיעוט תומך בתוכנית הממשלתית לאיסור מוחלט.

 

ממשלתו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, צפויה להגיש במאי הצעה לחוק האוסר לבוש של רעלה מלאה במקומות ציבוריים. זאת, בניגוד להמלצותיה של ועדה שקבעה כי חקיקה כה גורפת עשויה להיות בעייתית מבחינה חוקית, ולכן המליצה על חוק "מעודן יותר" המתמקד במוסדות המדינה בלבד. סרקוזי הגן על ההחלטה באופן אישי, כשהוא טוען שרעלות כגון בורקה וניקאב, פוגעות בשוויון בין המינים ומשפילות את הנשים.

 

סקר שערך מכון מחקר צרפתי בשבוע שעבר הראה כי 33 אחוזים מהצרפתים תומכים באיסור מלא של עטיית הרעלה, אולם 31 אחוזים היו מעדיפים חוק צר יותר, שיהיה תקף רק במקומות ציבוריים מסויימים. פילוח לפי מגדר של תוצאות הסקר, בו השתתפו 950 בני אדם, מראה תמונה כמעט זהה בין דעות הגברים לנשים. התמיכה בהגבלה חוקית כלשהי נמצאה בכל קבוצות הגילאים, ובכל החתכים השונים של העיסוק והשיוך הפוליטי. התמיכה בחקיקה בלטה במיוחד בקרב מצביעי הימין - עם תמיכה של למעלה מ-80 אחוזים מהם.

 

סרקוזי ומפלגתו, שבחרו להציע חוק האוסר את הלבוש באופן גורף, נחשבים למהמרים מבחינה חוקתית כיוון שהמנהג של עטית הרעלה יכול להיות מוצדק על בסיס חופש הפולחן. חוק צר יותר הקורא לנשים לחשוף את פניהן במוסדות העירייה או כשהן אוספות את ילדיהן מבתי הספר, היה מסוכן פחות מבחינה חוקית, כיוון שניתן להצדיקו כאמצעי ביטחון ולאו דווקא כשאלה ערכית.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרקוזי ורעיתו - אותה לכסות?
צילום: רויטרס
ניקאב: רעלה מוסלמית מסורתית
צילום: AFP
מומלצים