שתף קטע נבחר

מצעד צה"ל בתל אביב

מפגן פטריוטיות לכבוד יום העצמאות

ארכיון סרטיו של פרד מונוסון הוא אוצר בלום עבור חובבי היסטוריה. הנדבן היהודי-אמריקאי - האיש עם מצלמת הקולנוע - תיעד פיסות היסטוריה צבעוניות אשר מרכיבות יחד את פניו השונות והמשתנות של העם היהודי באמצע המאה ה-20. אולם בתוך הפאזל הגדול שהרכיבה מצלמתו של מונוסון, ישנם גם כמה חלקים חסרים – סרטונים שתמונת המידע לגביהם אינה שלמה: תאריך צילום שאינו ידוע בבירור, מיקום מעורפל או ספק לגבי האנשים המופיעים בסרטון והסיטואציה שבה תועדו.

 

על מנת להשלים את החסר החלטנו לפנות אליכם קהל הגולשים. בשבועות הבאים נציג בפניכם את אוצר הארכיון כולו, סרטון אחר סרטון, בתקווה שמא מי ממכם יוכל להוסיף את האינפורמציה החסרה ולשפוך אור חדש על עבר ישן נושן.

 

מה אנחנו יודעים?

אי שם, בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל, היוו חגיגות יום העצמאות מפגן מופתי של גאווה לאומית נטולת כל ציניות. בימים ההם, הרבה לפני שנכבשו רחובות הערים על ידי מצעדי פטישים ומתזי קצף לבנים, התקבצו המוני העם כדי לחזות במצעד הצבאי. בסרטון שלפניכם מתעד מונוסון את נפלאות המצעד הצבאי שהתקיים בתל אביב מתישהו בשנות ה-50. כאן תוכלו להתרשם לא רק מעוצמתו של צה"ל, אלא גם מרוח ההתלהבות של הצופים. חדי אבחנה מביניכם אולי אף יספיקו לזהות את דוד בן גוריון, רגע לפני שהוא תופס מקום של כבוד בקרב הקהל.

 

אם אתם יודעים באיזו שנה התקיים המצעד, אם זיהיתם מישהו מוכר בקרב המצולמים - אתם מוזמנים לחלוק איתנו את תובנותיכם בתגובות לכתבה.

 

סרטון וידיאו

 

לכל כתבות הוידאו בסדרת "אני הייתי שם בצבע" - לחצו כאן

 

מי אתה פרד מונוסון?

בשבועות הבאים נציג בפניכם סרטונים בלעדיים נוספים מתוך אוסף סרטיו של פרד מונוסון. מי היה מונוסון? באילו נסיבות צילם את האירועים החשובים ביותר בתולדות המדינה לפני הקמתה ובשני העשורים הראשונים שלה? כיצד ניצל ארכיון סרטיו ברגע האחרון מהשמדה? את התשובות לשאלות אלה ואחרות וחשיפה של סרטיו הצבעוניים הנדירים כינס הבימאי אבישי כפיר (מנהל ארכיון מונוסון) לכדי סרט תעודי בשם "אני הייתי שם בצבע" (סרטם של אבישי כפיר ויצחק רובין). למידע נוסף אודות הסרט - לחצו כאן.   

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים