שתף קטע נבחר

משרד המבקר: לשפר ההגנה על חושפי שחיתויות

בדיון בכנסת עלתה הקריאה להרחיב את החוק, כדי שיאפשר להגן טוב יותר על חושפי שחיתויות במגזר הציבורי. ח"כ גילאון הציע לפעול כמו בתוכנית להגנת עדים

בשנת 2009 ביררה נציבות תלונות הציבור 63 תלונות של מי שטען כי נפגעו בעקבות חשיפת מעשי שחיתות, בגוף שבו הם עובדים. ל-13 מתוכם ניתן צו הגנה זמני. בדיון שנערך היום (ג') בוועדה לביקורת המדינה בכנסת, אמר נציג משרד מבקר המדינה, עו"ד הלל שמגר, כי "עובד שאוזר עוז לחשוף שחיתות, צריך שיזכה להגנה חוקית ולביטוי של הערכה וכבוד".

 

מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס - שלא הששתף בדיון היום, כתב בדו"ח האחרון שפרסם במסגרת תפקידו כנציב תלונות הציבור, כי יש להרחיב את ההגנה על חושפי שחיתויות: "ניסיון העבר מלמד כי ההגנה על חושפי שחיתויות אינה מלאה. על-פי רוב עובד החושף שחיתות אינו מתקבל באהדה בקרב חבריו לעבודה והממונים עליו, שכן הם רואים בחשיפת מעשי השחיתות משום 'בגידה' בארגון שבו הם עובדים, ואף שלפי החוק אי-קיום צו הגנה שנתן הנציב הוא בגדר עברת משמעת, לא תמיד מפסיקות ההתנכלויות לעובד שחשף מעשי שחיתות".


"אם לא נגן עליהם, הלך עלינו" (צילום: גיל יוחנן)

 

עו"ד שמגר אמר עוד היום בדיון בכנסת, בנושא "הגנה על חושפי שחיתויות": "כל מי שמרים את ראשו היום, יכול למצוא את עקבותיה של הפעילות חסרת הפשרות של ביקורת המדינה, בלא מעט מהפרשיות שעלו לכותרות. מתוך הניסיון המצטבר

 במשרד, בדרך כלל הכלים החוקיים הקיימים נותנים מענה לטיפול והגנה על חושפי שחיתויות. יחד עם זאת, הצביע המשרד על שורת תיקונים מומלצים לחזק את הקיים. המשרד הגיש הצעה לפיה חוק מבקר המדינה יורחב".  

 

בדיון קרא ח"כ אילן גילאון (מרצ) להתייחס על חושפי שחיתויות, כמו לעדי מדינה בתוכנית להגנת עדים. "אם לא ניתן את ההגנה המרבית לאנשים האלה אז הלך עלינו", הוא אמר. ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) הוסיף: "חושפי שחיתות הם פטריוטים לאומיים ולא מלשינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היום בדיון הוועדה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים