שתף קטע נבחר

סלט קפרזה

סלט הקפרזה האיטלקי משתדך במתכון זה לטעמים מקומיים אהובים: בצל סגול, צנונית וזיתים

סלט קפרזה

המרכיבים:

1 כדור מוצרלה גדול גד (מהמעדנייה)

1 עגבניית תמר גדולה חתוכה לאורכה לרבעים

3 עגבניות שרי חצויות לרוחבן

3 עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן

4 עגבניות שרי צהובות חצויות לרוחבן (אם אינכם מוצאים עגבניות תמר או עגבניות צהובות, השתמשו בעגבניות העונה)

1 בצל ירוק פרוס דק לרצועות אלכסוניות

3-4 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים

5-6 פרוסות צנונית דקות

4-5 טבעות בצל סגול דקות

פלפל גרוס ומלח ים אטלנטי

4-5 עלי בזיליקום

5-6 רצועות גבינת פקורינו גד (מהמעדנייה), מומלץ לפרוס בעזרת קולפן

מיץ לימון טרי

שמן זית מעולה


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מדליקים גריל עליון בתנור. מניחים את רבעי עגבניית התמר על תבנית כשהקליפה כלפי מטה ומכניסים לחלק העליון של התנור. קולים במשך 5-6 דקות, עד לצריבת פני העגבנייה. מוציאים מהתנור.
  2. מסדרים את פלחי העגבנייה הצרובים בארבע פינותיה של צלחת הגשה שטוחה.
  3. קורעים את כדור המוצרלה ל-8 פיסות ומניחים על הצלחת בין פלחי העגבנייה.
  4. מפזרים את חצאי עגבניות השרי על הצלחת תוך הקפדה על צבעוניות.
  5. מפזרים מעל לפי הסדר: בצל ירוק, זיתים, צנונית ובצל סגול. ממליחים ומפלפלים.
  6. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום וגבינת הפיקורינו. מזלפים בנדיבות מיץ לימון ושמן זית.

 

ארנון כהן הוא שף ברשת מסעדות ג'ויה

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 18:39

 

לפנייה לכתב/ת
השף ארנון כהן
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים