סלט קפרזה
סלט הקפרזה האיטלקי משתדך במתכון זה לטעמים מקומיים אהובים: בצל סגול, צנונית וזיתים
סלט קפרזה
המרכיבים:
1 כדור מוצרלה גדול גד (מהמעדנייה)
1 עגבניית תמר גדולה חתוכה לאורכה לרבעים
3 עגבניות שרי חצויות לרוחבן
3 עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
4 עגבניות שרי צהובות חצויות לרוחבן (אם אינכם מוצאים עגבניות תמר או עגבניות צהובות, השתמשו בעגבניות העונה)
1 בצל ירוק פרוס דק לרצועות אלכסוניות
3-4 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים
5-6 פרוסות צנונית דקות
4-5 טבעות בצל סגול דקות
פלפל גרוס ומלח ים אטלנטי
4-5 עלי בזיליקום
5-6 רצועות גבינת פקורינו גד (מהמעדנייה), מומלץ לפרוס בעזרת קולפן
מיץ לימון טרי
שמן זית מעולה
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- מדליקים גריל עליון בתנור. מניחים את רבעי עגבניית התמר על תבנית כשהקליפה כלפי מטה ומכניסים לחלק העליון של התנור. קולים במשך 5-6 דקות, עד לצריבת פני העגבנייה. מוציאים מהתנור.
- מסדרים את פלחי העגבנייה הצרובים בארבע פינותיה של צלחת הגשה שטוחה.
- קורעים את כדור המוצרלה ל-8 פיסות ומניחים על הצלחת בין פלחי העגבנייה.
- מפזרים את חצאי עגבניות השרי על הצלחת תוך הקפדה על צבעוניות.
- מפזרים מעל לפי הסדר: בצל ירוק, זיתים, צנונית ובצל סגול. ממליחים ומפלפלים.
- מפזרים מעל את עלי הבזיליקום וגבינת הפיקורינו. מזלפים בנדיבות מיץ לימון ושמן זית.
ארנון כהן הוא שף ברשת מסעדות ג'ויה
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:39
מומלצים