אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים
רוצים להרשים את אורחי שולחן החג? הגעתם למתכון הנכון. קינוח ייחודי שיגרום לאורחים לנסות ולנחש את מרכיבי המנה: עראק, יין לבן, נענע, ריקוטה ושקדים
אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים
המרכיבים (ל-6 מנות):
לאפיית אגסים:
3 אגסים גדולים או 6 קטנים
6 כפות עראק
6 כפות יין לבן (רצוי חצי יבש)
60 גרם חמאה
מעט מלח
למילוי:
150 גרם גבינת ריקוטה גד, מסוננת מנוזלים עודפים
4 כפות אבקת סוכר
6 כפות שקדים טחונים
3 עוגיות חמאה, שבורות לפירורים גסים
לסירופ:
1 כוס עלי נענע
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים רותחים
קערית מי קרח
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את האגסים וחוצים לאורכם. מניחים כל שני חצאים גדולים (או 4 קטנים) על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. סוגרים את היריעה למעטפה מהודקת היטב בקצוות.
- יוצקים לכל מעטפה 2 כפות עראק, שתי כפות יין לבן, 20 גרם חמאה וקמצוץ מלח, להדגשת הטעמים.
- סוגרים כל מעטפה לשקיק אטום, מניחים על תבנית התנור ואופים 35 דקות. מצננים ומרוקנים בזהירות את ליבת האגס.
- הסירופ: חולטים את עלי הנענע ברבע כוס מים רותחים למשך 30 שניות.
- מעבירים מיד למי קרח. ממיסים את הסוכר במי החליטה הרותחים ומצננים קלות. מחזירים את עלי הנענע וטוחנים במיקסר או בבלנדר ידני עד לקבלת סירופ נענע בירוק עז.
- המילוי: מערבבים את הריקוטה, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים לכדי תערובת אחידה.
- הרכבת המנה: מסדרים את האגסים בתבנית עם נייר אפייה. מניחים תלולית תערובת במרכז כל חצי אגס ובוזקים מעל את פירורי העוגיות.
- מחממים לפני ההגשה. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים סירופ נענע.
איילת לטוביץ היא השפית של מסעדת beta caffe
פורסם לראשונה 04/05/2010 19:39
מומלצים