שתף קטע נבחר

אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים

רוצים להרשים את אורחי שולחן החג? הגעתם למתכון הנכון. קינוח ייחודי שיגרום לאורחים לנסות ולנחש את מרכיבי המנה: עראק, יין לבן, נענע, ריקוטה ושקדים

אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים

המרכיבים (ל-6 מנות):

לאפיית אגסים:

3 אגסים גדולים או 6 קטנים

6 כפות עראק

6 כפות יין לבן (רצוי חצי יבש)

60 גרם חמאה

מעט מלח

למילוי:

150 גרם גבינת ריקוטה גד, מסוננת מנוזלים עודפים

4 כפות אבקת סוכר

6 כפות שקדים טחונים

3 עוגיות חמאה, שבורות לפירורים גסים

לסירופ:

1 כוס עלי נענע

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס מים רותחים

קערית מי קרח


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את האגסים וחוצים לאורכם. מניחים כל שני חצאים גדולים (או 4 קטנים) על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. סוגרים את היריעה למעטפה מהודקת היטב בקצוות.
  2. יוצקים לכל מעטפה 2 כפות עראק, שתי כפות יין לבן, 20 גרם חמאה וקמצוץ מלח, להדגשת הטעמים.
  3. סוגרים כל מעטפה לשקיק אטום, מניחים על תבנית התנור ואופים 35 דקות. מצננים ומרוקנים בזהירות את ליבת האגס.
  4. הסירופ: חולטים את עלי הנענע ברבע כוס מים רותחים למשך 30 שניות.
  5. מעבירים מיד למי קרח. ממיסים את הסוכר במי החליטה הרותחים ומצננים קלות. מחזירים את עלי הנענע וטוחנים במיקסר או בבלנדר ידני עד לקבלת סירופ נענע בירוק עז.
  6. המילוי: מערבבים את הריקוטה, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים לכדי תערובת אחידה.
  7. הרכבת המנה: מסדרים את האגסים בתבנית עם נייר אפייה. מניחים תלולית תערובת במרכז כל חצי אגס ובוזקים מעל את פירורי העוגיות.
  8. מחממים לפני ההגשה. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים סירופ נענע.

 

איילת לטוביץ היא השפית של מסעדת beta caffe

 

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:39

 

לפנייה לכתב/ת
השפית איילת לטוביץ'
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים