שתף קטע נבחר

טירמיסו

הטירמיסו, קינוח איטלקי מסורתי המשלב מסקרפונה, בישקוטים ואספרסו, הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר על סועדי רשת 'ספגטים'. אתם מוזמנים לנסות את המתכון בעצמכם

טירמיסו

המרכיבים (לתבנית פיירקס בגודל 22X30 ס"מ):

500 גרם גבינת מסקרפונה גד

2/3 כוס סוכר

2 חלמונים 3 חלבונים

150 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילת בישקוטים

5 כוסות אספרסו (או נס קפה איכותי) מעורבבות עם כף סוכר

1 כף ברנדי

1 כף קקאו


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה בוחשים מעט את המסקרפונה.
  2. מקציפים את חלמוני הביצים עם כף וחצי סוכר במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לקערת המסקרפונה בתנועות קיפול.
  4. מקציפים את השמנת בתוספת כף סוכר ומקפלים לתערובת.
  5. מקציפים את חלבון הביצה בתוספת כף וחצי סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את האספרסו עם הברנדי. טובלים את הבישקוטים בנוזל טבילה קצרה ביותר ומסדרים בתחתית התבנית זה לצד זה.
  7. יוצקים מעל את הקרם שיצרנו ומכסים בניילון נצמד. מקררים כ- 5 שעות לפחות.
  8. לפני ההגשה מפזרים מעל קקאו כהה.

 

אליאב גולדנברג הוא שף ברשת ספגטים

 

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:53

 

לפנייה לכתב/ת
השף אליאב גולדנברג
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים