שתף קטע נבחר

עיצוב: אבי ששון

והזוכה ב"שמלת השבת של ynet" היא...

11 מועמדות, 5 שופטים, 4 שמלות שעלו לגמר - ומנצחת אחת. גולשי ynet בחרו בשמלה של דקלה חסידים, המשלבת בין בד לבן לג'ינס, כזוכה הגדולה של פרויקט "שמלת השבת של ynet"

יש זוכה. כ-1,600 גולשים השתתפו בהצבעה על "שמלת השבת של ynet" ובסיכום התוצאות התברר כי שמלתה של דקלה חסידים הוכתרה כמוצלחת ביותר מבין העולות לגמר. קרוב ל-50 אחוז מהבוחרים הצביעו עבור השמלה, שעליה הודפסו פסוקים ממזמור "אשת חיל".

 

 

חסידים, בת 23 מצור הדסה, בוגרת המדרשה לאופנה, עיצבה שמלה ייחודית בהשראת החיבור שבין קודש לחול. "הרעיון של 

השמלה הוא חלק מהאג'נדה הפרטית שלי", היא מסבירה, "אני מאמינה בשילוב של קודש וחול, בין חיים מודרניים

למסורתיים. אני חושבת שהמטרה שלנו בחיים היא תמיד להוסיף מהקודש לחול. הבעיה כמובן הייתה איך לקחת שני מושגים מופשטים כאלו ולתת להם ביטוי בתוך בגד, שהוא כלי מצומצם ומוגבל.

 

"ישבתי עם גילי עזרן, שהיא ראש החוג שלנו, והתחלנו לדבר על בדים שיכולים להביע את הרעיון שלי. מהר מאוד הגענו לג'ינס כחומר שמבטא חול. הג'ינס יוצר במקור עבור פועלים - כך שהמקור שלו זו עבודת כפיים. לצד הג'ינס היה ברור שצריך להשתלב בד עדין נקי ויפה. על הבד הלבן הדפסתי פסוקים מאשת חיל כדי להדגיש את מקומה המיוחד של האישה בשבת".

 

שילבת גם כתפיות שנראות כמו רצועות של תפילין, שנכרכות על יד ימין.

 

"תפילין הם כל כולם קודש, אבל מניחים אותם רק ביום חול. מניחים אותם בבוקר כדי לפתוח את היום בקודש, כך שגם בהם מצאתי שילוב של קודש וחול"

 

"רוצה לעצב שמלת כלה לעצמי"

מרביתו של "פרויקט שמלת השבת" נעשה מאחורי הקלעים. במשך חודשים ארוכים נעשתה עבודת חשיבה, איסוף מידע, ולבסוף עיצוב ותפירה. מדובר היה בתהליך אישי ארוך ופורה, שבמהלכו כל אחת מהסטודנטיות למדה גם משהו על עצמה.

 

"מאוד נהניתי מהפרויקט", אומרת חסידים "נהניתי מהעשייה ומהרעיון, הרגשתי שאני מתפתחת. הפרויקט עזר לי להבין שאני יכולה לעשות מה שאני רוצה, שיש לי כוחות ואומץ. הרבה פעמים בדרך מרגישים חוסר ביטחון, בהתחלה אפילו קשה להאמין שאפשר להצליח להגיע לרמה כל כך גבוהה, אבל למדתי שכשמציבים מטרה ודד-ליין אני יכולה להגיע לדברים נהדרים. למדתי במהלך הפרויקט לקחת דברים בפרופורציה ולא להילחץ"

 

אני מאחלת לך מזל טוב, מה את מאחלת לעצמך?

 

"אני מאוד רוצה להיכנס לתעשייה, הייתי רוצה קודם לעבוד בחברת אופנה כדי ללמוד, בעיקר על הצד הכלכלי שאותו לא מלמדים בבתי הספר לאופנה, ובהמשך לפתוח עסק עצמאי משלי, ואולי אפילו רשת חנויות אופנה. אני יכולה להתחבר להמון סגנונות - החל מספורטיבי ועד אלגנט, ואפילו ילדותי, אבל אני הכי אוהבת סגנון רומנטי נשי. ומה שהכי הייתי רוצה לעצב זו שמלת כלה בשבילי".

 

איזו שמלה מבין השמלות בפרויקט אהבת?

 

"את השמלה של רחל זקס, שמלה סגולה עם צווארון של עלי גפן. מאוד אהבתי את הצבע, שהיה שונה משל כולם, ואני חושבת שהיא עשתה עבודה נפלאה עם העלים. זאת היתה עבודת יד מדויקת ומרשימה".

 

סטודנטית לעיצוב שסיימה לימודים - קשה או קל?

 

"לאנשים קשה בארץ לצמוח כמעצבים צעירים. יש פה מגמה להעדיף בשוק העבודה רק בוגרים של בית ספר מסוים. אנחנו נתקלים

בזה המון, זה כמעט חלק מהקריטריונים של המעסיקים. יש המון מעצבים צעירים שלא מקבלים הזדמנות וזה נראה לי לא הוגן. אני חושבת ששוק האופנה המקומי צריך לפתוח את הראש.  בעיה נוספת שעיצוב בגדים זו עבודה קשה ולכן המחיר הוא לעתים בהתאם, מה שגורם לכך שיש אוכלוסייה גדולה שלא יכולה להרשות לעצמה לרכוש בגדי מעצבים"

 

רינת חוגי, ראש החוג לעיצוב אופנה במדרשה לאופנה: "דקלה הגיעה אלינו עם חלום, אבל בלי ידע מוקדם בתפירה או עיצוב. לכן ההצלחה שלה היא ההוכחה שחלומות באמת מתגשמים. אנחנו שמחים שניתנה לה ולסטודנטיות האחרות במה לתת ביטוי רעיוני ומעשי ליצירות שלהן"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתערוכה ב"היכל שלמה בירושלים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים