שתף קטע נבחר

מי הקפיץ את שער הצמד דולר/שקל ב-10 דקות?

מספר רב של בנקים זרים התקיפו אתמול את שוק המט"ח הישראלי על ידי פקודות ביקוש עצומות של כמה מאות מיליונים, שהקפיצו את השקל מ-3.795 לדולר ל-3.825. מה הסיבה?

זה שבועות ואף חודשים שלא נראה יום כדוגמת יום אתמול (ה') בשוק המט"ח ובחדרי העסקאות בבנקים. בשעות הצהריים (קרוב לוודאי שרובנו, הפעילים בשוק המט"ח, היינו במהלך ארוחת הצהריים), מספר רב של בנקים זרים התקיפו במשק כעשר דקות את שוק המט"ח הישראלי ע"י פקודות ביקוש עצומות של כמה מאות מיליונים (מפוזר בין כמה בנקים).

 

 

על צגי המחשב נרשמו ביקושי ענק, עד כדי כך ששער הספוט קפץ בכ-3 אגורות, מרמה של 3.795 לרמה של 3.825 שקל לדולר! זהו לא עוד מהלך של יום מסחר רצוף אמוציות, זוהי התקפה מתוכננת היטב ובקפדנות יתרה של מספר בנקים זרים בעולם. אז מה הסיבה?

 

דולר/שקל - מספר פעילים טוענים שאנו לקראת שינוי סדר עולמי בשוק המט"ח, אשר מחזיר לדולר עטרה ליושנה. לאמור, מספר ספקולנטים משוכנעים שארה"ב "בדרך הנכונה". לעומתם, ישנם כאלה שסבורים שהמהלך הינו אסטרטגי לקראת עדכון המדדים של ת"א במדד MSCI העוקב אחר השווקים המתפתחים, לקראת סוף החודש. בו השווקים אמורים להיות תנודתיים מאד.

 

אני סבור כי יש אמת בשתי הסברות. ארה"ב אכן משתפרת ברמה המאקרו כלכלית, גוש האירו נמצא בפאניקה ובטווח הנראה לעין, אין אלטרנטיבה טובה מספיק מאשר דולר ארה"ב. אגב, דווקא בתקופות כאלה, הדולר עדיין מוכיח את עצמו כמטבע מקלט. השער היציג לאתמול (ה') נקבע ברמה 3.819 שקלים לדולר, עלייה של 1.596% ביחס לשער היציג מיום שלישי.

 

אירו/דולר - הצמד נסחר אתמול ברמה ממוצעת של 1.235 דולר לאירו. ללא ספק האירו נמצא תחת לחץ עצום עקב האירועים האחרונים אשר פוקדים את מדינות גוש האירו. שלשום אף נסחר הצמד ברמה הנמוכה מ- 1.22 דולר לאירו. הלחץ על האירו יימשך וניכר כי הרצועה של 1.2-1.25 דולר לאירו עדיין תקפה.

 

קריאת מדד המחירים ליצרן בגרמניה עמדה אתמול על 0.8% לעומת צפי השווקים לקריאה ברמה של 0.6%. על כך יאמרו רבים, כי גרמניה החזקה "משלמת" ביוקר על חברותה במדינות גוש האירו ובמיוחד בימים אלו.

 

דולר אוסטרלי/דולר - הצמד נסחר ברמה של כ-0.83 דולר ארה"ב לדולר אוסטרלי. המטבע האוסטרלי סובל ממכירות יתר וממימוש רווחים לאחר תקופה ארוכה בה הניב תשואות גבוהות ביחס לדולר האמריקני. הציפיות לאינפלציה, אשר פורסמו אתמול באוסטרליה ועמדו ברמה של 3.6% (שנתי), הראו ירידה ביחס לחודש קודם, בו עמדו הציפיות ברמה של 4.1%. ירידה זו מראה בעיקר על צינון מסוים ברמת הביקושים התוך משקיים. יחד עם זאת, האוזי מוגדר כמטבע - "Safe Haven". כלומר, ברמה הפונדמנטאלית המטבע "נענש" יתר על המידה.

 

 

הכותב, עוזי לוי, הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל

פורסם לראשונה 20/05/2010 20:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדולר שוב מוכיח את עצמו
צילום: Index Open
מומלצים